ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΕΣ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ / Τούρκοι στρατιώτες της SAS κατέλαβαν το λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη και έβαλαν την τούρκικη σημαία. Η πρόκληση αυτή δεν είναι ασυσχέτιστη με την αλυτρωτική αναφορά για Κρήτη του Ερντογάν στο λόγο του στη Σμύρνη….

Τούρκοι δύτες φωτογραφήθηκαν στον βυθό της Σούδας με την τουρκική σημαία

Φωτογραφία, στην οποία φαίνονται μέλη της SAS, στον βυθό της Σούδας, να κρατούν την τουρκική σημαία, δημοσίευσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας. Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε στην άσκηση ARIADNE-19 που φιλοξενήθηκε στην Ελλάδα.

Με την τουρκική σημαία στον βυθό του κόλπου της Σούδας φωτογραφήθηκαν μέλη του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας και συγκεκριμένα της Ομάδας Υποβρύχιας Άμυνας (SAS), στο πλαίσιο της άσκησης ARIADNE-19 που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, κατά το διάστημα 14ης και 21ης Μαρτίου.

Τούρκος δύτης στη διάρκεια της άσκησης ARIADNE-19.
Τούρκος δύτης στη διάρκεια της άσκησης ARIADNE-19.

Σχετικές φωτογραφίες από την άσκηση αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, μεταξύ των οποίων και από την επίσκεψη στον κόλπο της Σούδας (14-17 Μαρτίου).

Δύτες κρατούν την τουρκική σημαία στον βυθό της Σούδας.
Δύτες κρατούν την τουρκική σημαία στον βυθό της Σούδας.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε και τις φωτογραφίες από την εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε για την καταπολέμηση των ναρκών και εκρηκτικών.sputnik

To Yπ. Άμυνας της Τουρκίας συνοδεύει το φωτογραφικό υλικό με την ανακοίνωση  πως ”το τουρκικό ναρκοαλιευτικό σκάφος του πολεμικού ναυτικού της χώρας  TCG AKÇAKOCA, το οποίο φιλοξενείται από την Ελλάδα και συμμετέχει στην άσκηση ARIADNE-19, επισκέφθηκε το λιμάνι της Σούδας / Κρήτη. Κατά την Κατάρτιση του Πόλεμου κατά των ναρκών, οι ομάδες μας SAS εντόπισαν 2 νάρκες εκπαίδευσης και ένα EYP.”

Όπως αναφέρει το Ελληνικό Υπ. Εθνικής Άμυνας μετά από παρέμβασή του η σχετική φωτογραφία αποσύρθηκε από το λογαριασμό του twitter της Διοίκησης ΝΑΤΟ όπου και είχε αναρτηθεί.Σε ανακοινωθέν του αναφέρει: ”Ανάρτηση φωτογραφικού υλικού σε λογαριασμό ΜΚΔ Συμμαχικής Διοίκησης.

Σχετικά με υποβρύχια  φωτογραφία που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του twitter της Διοίκησης ΝΑΤΟ Allied Maritime Command (MARCOM), η οποία απεικονίζει δύτες με τουρκική σημαία και  φέρεται να έχει ληφθεί στη διάρκεια  της Νατοϊκής άσκησης «ΑΡΙΑΔΝΗ-19», μετά από εντολή του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, το ΓΕΝ παρενέβη και αφαιρέθηκε από τον παραπάνω λογαριασμό. Παράλληλα οι ελληνικές αρχές προέβησαν σε σχετικές επισημάνσεις σε επίπεδο Συμμαχίας.”

Το γεγονός δεν μπορεί να παραμείνει ασυσχέτιστο με την αναφορά του τούρκικου αλυτρωτισμού ως προς την Κρήτη που εκτόξευσε στο τελευταίο εθνικιστικό του παραλήρημα ο Ερντογάν από τη Σμύρνη…

Στη Σμύρνη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε προεκλογική ομιλία του πριν 2 μέρες δήλωσε «Σμύρνη! Εσύ επούλωσες τις πληγές πολλών Βαλκανικών πόλεων όπως της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, των Σκοπίων, του Κοσόβου, της Βάρνας».

Για να συνεχίσει αναφερόμενος στην Μικρασιατική καταστροφή: «Σμύρνη! Που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με τον στρατό του σε απελευθέρωσε για άλλη μια φορά. Σμύρνη εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους!»…..

Ο διαρκής ενδοτισμός όπως αυτός εκφράστηκε π.χ στη θεωρία περί συνωστισμού στη Σμύρνη, αλλά και η αμερικάνικη τακτική του διαίρει και βασίλευε που θέλει την ένταση στο Αιγαίο για να πουλάει προστασία στην Ελλάδα και να εδραιώνεται γεωστρατηγικά σε αυτήν δημιουργούν πλέον γκρίζες ζώνες ως και στην Κρήτη με ανοχή ΗΠΑ/ΝΑΤΟ.

Με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ και αυτή η κίνηση καθώς έγινε κυριολεκτικά κάτω από το πολεμικό ρύγχος τους την αμερικάνικη βάση της Σούδας.

dimpenews.com