Ο Aλί -κάκος ”λύτρωσε” το γένος. Οι μετανεωτερικοί neon-έλλληνες bic-άρουν καθώς κάποιοι Αγιοταφίτες αποδείχθηκε πως δεν ήταν….. ”τάφος”. Ο λαός γιορτάζει το Α΄ Αντίπασχα μ΄εθνικό ντελίριο… γιορτάζει την θεολογική του απελευθέρωση ελλείψει άλλης….

Ο Aλί -κάκος ”λύτρωσε” το γένος. Οι μετανεωτερικοί neon-έλλληνες bic-άρουν καθώς κάποιοι Αγιοταφίτες αποδείχθηκε πως δεν ήταν….. ”τάφος”.
Ενώ όλη η Οικουμένη πανηγυρίζει κάθε Πάσχα την έλευση του Αγ. Φωτός οι νεοέλληνες είναι ο πρώτος λαός που θριαμβολογεί πανηγυρίζει εκστατικά για την διατεινόμενη Aπουσία του…..
Ο λαός γιορτάζει το Α΄Αντίπασχα μ΄εθνικό ντελίριο.. Πανηγυρισμοί απ’ άκρον σ΄άκρον της χώρας εις το έπακρον. Πήρε φωτιά το διαδίκτυο οι φυλλάδες οι τιβήδες και τα τιτιβίσματα.
Με ψευδονιτσεικό ύφος ζητωκραυγάζουν δεν υπάρχει Θεός σαν τους Ισραηλίτες στις παρυφές του Χωρήβ κατά την παράδοση των εντολών.. είναι η ώρα που ένας οργισμένος Μωυσής καλείται να σπάσει ξανά και ξανά τις πλάκες των εντολών…
Ο καταπιεσμένος και ταπεινωμένος από την αμερικανοδουλεία, την ευροκρατία, την β΄οικονομική γερμανική κατοχή λαός βρήκε ευκαιρία να ξεσπάσει κατά ενός ξένου Θεού ενός Θεού που πάντα για ένα κομμάτι Ελλήνων ήταν και παρέμεινε ξένος καθ’ότι κατά κόσμον Ιουδαίος… ”Χριστὸν ἐσταυρωμένον, …, Ἕλλησι δὲ μωρίαν”
Από τι σοκαρίστηκαν ενθουσιωδώς οι ούτως ή άλλως θεολογικά απελευθερωμένοι νεοέλληνες όταν μέσω της εγκατάλειψης των θειστικών ιδεών από το 19ο ήδη αι. ο άνθρωπος έκανε μια βουτιά στην αντικειμενικότητα;
Τούτος ο λαός γιορτάζει την θεολογική του απελευθέρωση ελλείψει άλλης αφού άλλου τύπου απελευθέρωση προς το παρόν δεν προβλέπεται…… ”αυξήθηκε περισσότερο το φως και ο νους μου άρχισε να πλατύνεται και περισσεύει τόσο, που όλο έγιναν φωτεινά πλέον και έβλεπα όλη την πλευρά του τόπου μας. Από τα Κατουνάκια ως τα μοναστήρια κάτω…. Μέχρι την Δάφνη ! καθώς και πίσω μου και τίποτα δεν μου ήταν αφανές ή άγνωστο. Το δε φως εκείνο δεν ήταν όπως το φυσικό που δίνει ο ήλιος ή το τεχνητό που κάνουν οι άνθρωποι, αλλά ήταν φως εξαίσιο, λευκό, άυλο, που δεν είναι μόνον απ΄ έξω, καθώς τούτο το φυσικό, που επιτρέπει στους έχοντας όραση να βλέπουν εξωτερικά”.. Η θεωρία του ακτίστου φωτός όπως την μεταφέρει ο Ιωσήφ ο Ησυχαστής…Η θέα του ακτίστου φωτός είτε στο Πανάγιο Τάφο είτε στο κελί είτε στην ερημιά είτε στο δρόμο είτε στο δωμάτιο που ανοίγεται και γίνεται ένας διάπλατος κόσμος διαφανής και διαυγής δεν είναι προς επιστημονική διερεύνηση ή δημοσιογραφική περιέργεια.
 Είναι μέρος της μοναδικής εμπειρίας της ασκούμενης, ενεργούς όσο κι εναργούς και μη απενεργοποιημένης Ορθόδοξης Ασκητικής.
”Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν” και είναι αυτή ”η πείνα και η δίψα” που δέρει ανελέητα την εκκενωμένη χάριτος υπόσταση μας μη ικανή να διακρίνει ότι
”τα πάντα πεπλήρωται φωτός, ουρανός γή και τα καταχθόνια” … 
Τώρα οι νυν μάρτυρες της ”Απουσίας” Του είναι στην τραγική θέση που βρέθηκαν οι 5 μωρές παρθένες που απέμειναν με σβηστές λαμπάδες αλλά  κι αυτές ακόμη εκλιπάρησαν ”δότε εις ημάς εκ του ελαίου σας, διότι αι λαμπάδες ημών σβύνονται”. Aλλά οι neon-Έλληνες δεν ζητούν το ΦΩΣ αλλά ματαιοπονώντας την κατάλυσή του όπως ο Ξέρξης μαστίγωνε τη θάλασσα..[7.35.1] ὡς δ᾽ ἐπύθετο Ξέρξης, δεινὰ ποιεύμενος τὸν Ἑλλήσποντον ἐκέλευσε τριηκοσίας ἐπικέσθαι μάστιγι πληγὰς καὶ κατεῖναι ἐς τὸ πέλαγος πεδέων ζεῦγος” (ΗΡΟΔΟΤΟΣ Ἱστορίαι 7.30.1-7.40.4)
Σε πνευματικό black out η χώρα 
“Η φιλελεύθερη κοινωνία απαλείφει το μυστήριο ,το απόλυτο, την τάξη και μην έχοντας πια αληθινή μεταφυσική παρά αληθινή αστυνομία , απορρίπτει το άτομο στον εαυτό του περιθωριοποιώντας το από αυτό που είναι, από τα δικά του βάθη” αναφέρει ο Ρουμάνος εθνολόγος και φιλόσοφος Emil Cioran στο έργο του ” Ιστορία και Ουτοπία (1960)….Σε αυτό το φιλελεύθερο μοντέλο πνευματικής ερήμωσης ήρθε να συμβάλει το έργο του ερευνητή που είπε να ρίξει άπλετο φως ….στο Άγιο Φως επικαλούμενος μαρτυρίες ……
dimpenews.com