Παρίσι: ο Μακρόν έβγαλε το στρατό κατά των Gilets Jaunes. Ο στρατός θα έχει δικαίωμα να πυροβολήσει λέει ο στρατιωτικός διοικητής του Παρισιού. Στρατιωτικός νόμος σε συνοικίες σε Παρίσι, Νίκαια, Μπορντό- απαγόρευση διαδηλώσεων….

Un général français indique que «les militaires pourront aller jusqu’à l’ouverture du feu» contre les Gilets jaunes (vidéo)

Σήμερα το πρωί στο Franceinfo, ο Bruno Leray ο ο στρατιωτικός κυβερνήτης του Παρισιού δεν απέκλεισε « οι στρατιώτες να φθάσουν ως και στο ν΄ανοίξουν πυρ αν η ζωή τους ή αυτή ατόμων που αυτοί υπερασπίζονται απειληθεί ».

Nέος Διευθυντής Αστυνομίας του Παρισιού, ενίσχυση στρατιωτών της Sentinelle, απαγορευμένες διαδηλώσεις σε κάποια quartiers. Τομείς όπως τα Champs-Élysées, η place de l’Étoile ή αυτή της Concorde στο Παρίσι ή ακόμη  quartiers σε Bordeaux και Nice θα είναι απαγορευμένοι για διαδηλώσεις.

Aύριο αναμένεται η δράση 19 των Κίτρινων Γιλέκων…Mετά την έξοδο από το υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Benjamin Griveaux ανακοίνωσε πως θ΄ανατρέξει στη συνδρομή της δύναμης Sentinelle κατά της Acte 19 των «gilets jaunes». Αυτή είναι η α΄φορά μετά τον πόλεμο με Αλγερία του  1954-1962 που ο στρατός κινητοποιήθηκε για τη διατήρηση της τάξης σε γαλλικό έδαφος. 

Ο πολιτικός αρχηγός της αριστεράς Jean-Luc Mélenchon δήλωσε ”οι στρατιώτες της επιχείρησης είναι για την μάχη κατά της τρομοκρατίας. Αν βάλετε τους στρατιώτες για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των κτιρίων κατά των διαδηλωτών έναντι των διαδηλωτών, ποια είναι η επόμενη φάση;

Aυτοί θα ρίξουν;

Tρελαθήκατε!”

Ένας στρατιώτης της ειδικής δύναμης που επιστράτευσαν οι αρχές υπό την κάλυψη της ανωνυμίας λέει στο franceinfo ”αυτό είναι τρελό .. ο εχθρός δεν μπορεί να είναι ο λαός”

dimpenews.com