Από έκρηξη βόμβας χτυπήθηκε το δημοσιογραφικό συνεργείο του αμερικάνικου NBC στη Συρία. Νεκρός ο οδηγός….

 

L’image contient peut-être : ciel et plein air

Ένας ντόπιος οδηγός που εργαζόταν με την δημοσιογραφική ομάδα  του αμερικάνικου NBC News σκοτώθηκε σε μια έκρηξη στην Ανατολική Συρία ανέφερε σε ανακοινωθέν του news network του προέδρου.

Ο πρόεδρος, Noah Oppenheim, είπε πως  “ένας μηχανισμός” εκρήχθηκε κοντά στην δημοσιογραφική ομάδα το Σάββατο σκοτώνοντας τον οδηγό αλλά δεν έπληξε τους υπόλοιπους της ομάδας.

“Συλλέγουμε ακόμη πληροφορίες από τα σημερινά γεγονότα και είμαστε σε επαφή με την οικογένεια του οδηγού για να την υποστηρίξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε” είπε ο Oppenheim.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγες ώρες αφότου η πολιτοφυλακή που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ ανακοίνωσε το τέλος του ελέγχου των τζιχαντιστών σε  έδαφος σε Συρία και Ιράκ.nytimes 24.3.19

Παράλληλα πριν λίγο ο εκπρόσωπος τύπου της  Operation Inherent Resolve (OIR),  που διευθύνεται από ΗΠΑ κατά της ISIS ανακοίνωσε στο twitter  για την έκρηξη στο Baghouz ” τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια στους επιζήσαντες του τρομερού συμβάντος με IED που στοίχισε τη ζωή ενός της ομάδας του  NBC που παρακολουθούσε τον εορτασμό της εκκαθάρισης του χαλιφάτου της Daesh χθες. Το έργο σας είναι ζωτικής σημασίας και έδωσε μια φωνή σε όσους δεσμεύθηκαν για την καταπολέμηση της Daesh.”

dimpenews.com