ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΜΑΔΟΥΡΟ ΑΠΟ ΗΠΑ / Maduro: oι ΗΠΑ με χρήματα της χώρας μας που δέσμευσαν χρησιμοποίησαν μισθοφόρους για αποσταθεροποίηση και για τη δολοφονία μου. Καθοδηγητής ήταν ο επικεφαλής του Γραφείου του Guaido.

Venezuela: une cellule terroriste démantelée

O πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro κατήγγειλε το Σάββατο 23 Μαρτίου ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν κονδύλια « παγωμένα » της Venezuela για να  « χρηματοδοτήσουν μισθοφόρους » για ν΄αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και να τοn δολοφονήσουν στο πλαίσιο μιας συνωμοσίας καθοδηγούμενης από τον επικεφαλή της αντιπολίτευσης  Juan Guaido. Οι αναλυτές καταγγέλουν ένα μηχανισμό προορισμένο να εναντιωθεί στη βενεζουελιανή λαική δύναμη ένα σώμα που δεν έχει λιγότερα από 2.000.000 μέλη και που  θα πολεμήσει κάθε ξένη στρατιωτική επίθεση.  Έχοντας αναθεωρήσει για μια στρατιωτική δράση μέσω Βραζιλίας και Κολομβίας και αφότου απέτυχαν με το κυβερνο-πραξηκόπημα οι ΗΠΑ δουλεύουν για το σχηματισμό ταγμάτων θανάτου και τη διείσδυσή τους στη Venezuela.

« Αποτρέψαμε ένα σχέδιο οργανωμένο προσωπικά από τη διαβολική μαριονέτα για να με σκοτώσει», είπε ο Maduro σε χιλιάδες οπαδούς του στο Caracas, αναφερόμενος στον Guaido και πρόσθεσε πως η Κολομβία ευθυγραμμίστηκε με ΗΠΑ κι αναμείχθηκε και ότι ένας παραστρατιωτικός αρχηγός συνελήφθηκε . Η κυβέρνηση  Maduro από κρατικής τηλεοράσεως έδωσε λεπτομέρειες για τη συνωμοσία. Ο Υπ. Πληροφοριών ο Jorge Rodriguez δήλωσε πως εγκληματίες καταγόμενοι από Salvador, du Guatemala et du Honduras στρατολογήθηκαν με μεγάλα ποσά  και στάλθηκαν στην Κολομβία για τις αποστολές των στοχευμένων δολοφονιών και του sabotage στη Venezuela.

Ο Rodriguez κατηγόρησε τον επικεφαλή του γραφείου του  Guaido, τον Roberto Marrero ότι πήρε χρήματα από ΗΠΑ και ότι είναι ένα από τους βασικούς οργανωτές της επιχείρησης. Ο Marrero,ένας 49 χρονος δικηγόρος συνελήφθηκε την 21η Μάρτη στην οικία του στο Caracas.Αργότερα η κυβέρνηση  Maduro έδειξε εικόνες από το οπλοστάσιο που ανακαλύφθηκε σπίτι του Marrero και είπε πως αυτός ήταν μέρος του τρομοκρατικού πυρήνα.

Ο Rodriguez επικαλέστηκε συνομιλίες στο  WhatsApp μεταξύ Marrero και Guaido όπου συζήτησαν τη χρήση κονδυλίων βενεζουελιανών που έχουν μπλοκαριστεί από τις αμερικάνικες τιμωρίες για τη χρηματοδότηση ένοπλων ομάδων με την υποστήριξη του Προέδρου Κολομβίας Ivan Duque.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση Maduro, οι ΗΠΑ δέσμευσαν 30 δις dollars της Βενεζουέλας.Ο Rodriguez παραδέχθηκε πως τα χρήματα στους λογαριασμούς στην Bank of America και στην Banesco Panama χρησιμοποιήθηκαν στη συνωμοσία.
dimpenews.com