Βραβείο πολιτικού βιβλίου 2019 στη Γαλλία:  »το Γαλλικό Αρχιπέλαγος. Γέννηση ενός έθνους πολλαπλού και διαιρεμένου. Που πάμε; » του Jérôme Fourquet.

Jérôme Fourquet récompensé pour "L'archipel français" .

Ο Jérôme Fourquet απέσπασε το Σάββατο στο Γαλλικό Κοινοβούλιο το Βραβείο Πολιτικού Βιβλίου 2019 για το έργο του « L’archipel français » (εκδόσεις Seuil) / Το Γαλλικό Αρχιπέλαγος.Γέννηση ενός έθνους πολλαπλού και διαιρεμένου.Που πάμε; » Eπ΄ευκαιρία της βράβευσής του παραχώρησε μια συνέντευξη στο Paris Match.

Στο ερώτημα που του τίθεται γιατί συγκρίνει τη χώρα του μ΄ένα Αρχιπέλαγος ο Jérôme Fourquet επισημαίνει πως  »η γαλλική κοινωνία είναι κατακερματισμένη όπως ένα αρχιπέλαγος. Η Γαλλία δεν αποτελεί πια μια μόνη κοινότητα αλλά έγινε ένα σύνολο νησιών και νηίδων ως ένα έθνος πολλαπλό και διαιρεμένο ……..

……..Εν τέλει η ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων δείχνει αυτόν τον κατακερματισμό της γαλλικής κοινωνίας μεταξύ πόλεων και επαρχιών ,μεταξύ πόλεων και περιφέρειας κλπ…

Στο ερώτημα πως σ’  »ένα από τα κεφάλαια του βιβλίου σας αναφέρεται σε μια  « ανθρωπολογική ανατροπή », σε τι συνίσταται αυτή; » απαντά ότι  » αποδεικνύουμε βασιζόμενοι σ΄αριθμούς την οριστική πτώση της καθολικής επιρροής στη Γαλλία , το τέλος μιας κοινωνίας που γοητευόταν από την ιουδαιοχριστιανικό πλέγμα. Δείχνουμε συγκεκριμένα αυτό που θέλω να πω. Αυτό είναι το πέρασμα σε μισό αιώνα επί παραδείγματι από το 10% των γεννήσεων εκτός γάμου στο 40% σήμερα. Είναι η προτίμηση των Γάλλων για καύση κατά την  κήδευσή τους. Είναι ακόμη η εξέλιξη της κοινωνίας έναντι του PMA για όλες τις γυναίκες. όταν μια μεγάλη πλειοψηφία νέων γενιών είναι ευνοική σε αυτό οι μεγάλοι αντιτίθενται.Μετά την εγγραφή εντός του νόμου του χαπιού ή ακόμη του IVG, περνάμε από την σεξουαλικότητα χωρίς αναπαραγωγή, στην αναπαραγωγή χωρίς σεξουαλικότητα!

-Εσείς περιγράφετε μια κοινωνία-αρχιπέλαγος με βαθιές τροποποιήσεις εθνοπολιτισμικές…
-Έπειτα από τη δεκαετία του 70, η κοινωνία βρέθηκε αντιμέτωπη με μαζικά μεταναστευτικά φαινόμενα που κατέληξαν σε αυτές τις εθνο-πολιτισμικές τροποποιήσεις.Το 18% των γεννήσεων το 2016 φέρουν ονόματα αραβο-μουσουλμανικά.Βέβαια η γαλλική κοινωνία πάντα ήταν διαφοροποιημένη αλλά έκτοτε δεν είναι πια ομοιογενής επί του πολιτισμικού πλάνου.Η Γαλλία έγινε μια κοινωνία πολυπολιτισμική. Paris Match 30.3.19

Από το  »Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ » του Αλεξάντρ Σολζενίτσιν στο  »Γαλλικό Αρχιπέλαγος » του Jérôme Fourquet. Στα γκούλαγκ του καπιταλισμού, του θρυμματισμένου πολιτισμικά ευρωπαικού κόσμου..

dimpenews.com