Αμερικανοί εγκαταλείπουν με πολεμικά πλοία τη Λιβύη. Ο πόλεμος θα ενταθεί…..ΒΙΝΤΕΟ


Αμερικανοί εγκαταλείπουν τη Λιβύη καθώς ο εμφύλιος εντείνεται. Πλοία του αμερικάνικου πολεμικού ναυτικού εκκενώνουν την Κυριακή 7.4.19 τους Αμερικανούς από την Palm City Residences της πόλης
Zanzur ΒΔ της Τρίπολης στην περιοχή Jafara.Πιθανώς το πολεμικό ναυτικό ΗΠΑ εκκένωσε διπλωματικό προσωπικό Αμερικανών.Αυτό σημαίνει ότι ο πόλεμος θα γίνει ακόμη πιο βίαιος την επερχόμενη περίοδο. Σφοδρές μάχες διεξάγονται στις πόλεις al-Sawani και al-Aziziyah ΒΔ της πρωτεύουσας της Λιβύης μεταξύ των δυνάμεων LNA του στρατηγού Haftar και των δυνάμεων των GNA που στηρίζουν την κυβέρνηση της Τρίπολης που αναγνωρίζουν ΕΕ και ΟΗΕ. Οι δυνάμεις του LNA αναφέρουν πως κρατούν ακόμη το αεροδρόμιο της Τρίπολης….

Ο ανταποκριτής του RT ανέφερε ότι οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν την Κυριακή κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Τρίπολης μεταξύ των δυνάμεων του Εθνικού Στρατού LNA και των δυνάμεων του Προεδρικού Συμβουλίου GNA.

Συγκρούσεις ξέσπασαν το Σάββατο στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Λιβύης Τρίπολη.

Τα στρατεύματα, με επικεφαλής του Haftar καταγγέλουν αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησαν οι αντίπαλοί τους 50 χιλιόμετρα από την Τρίπολη.

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών του Εθνικού Στρατού δήλωσε: “Καταδικάζουμε έντονα τον βίαιο τρομοκρατικό βομβαρδισμό των πολιτών στην περιοχή Aziziyah από την ένοπλη τρομοκρατική πολιτοφυλακή που ξεκίνησε από το δευτερεύον αεροδρόμιο της Misrata”.

Και ο Ρώσος ΥΠΕΞ Λαβρόφ καταδίκασε την χρήση αεροπορικών επιδρομών και ζήτησε από τους πάτρωνες τους να σταματήσουν τους πληρεξούσιους τους και να μην κάνουν χρήση μαχητικών.

Aργότερα ανακοινώθηκε πως οι U.S.Α δυνάμεις στη Λιβύη εκκενώθηκαν για την ασφάλειά τους σε συνδυασμό με την επιδείνωση της κατάστασης ασφάλειας στην χώρα. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν τους η U.S. Africa Command οδηγεί “προσεκτικό στρατιωτικό σχεδιασμό” καθώς αξιολογεί την κατάσταση.

“”Λόγω της αυξημένης αναταραχής στη Λιβύη,ένα απόσπασμα των U.S. δυνάμεων που υποστηρίζει η U.S. Africa Command μετακινήθηκε προσωρινά σε απάντηση στις συνθήκες ασφάλειας στο έδαφος ,” αναφέρει το ανακοινωθέν της AFRICOM.

Η Διοίκηση δεν επεξεργάστηκε το μέγεθος του στρατεύματος ή το σημείο όπου μετακινήθηκαν. “Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις συνθήκες εδάφους και να αξιολογούμε τη σκοπιμότητα για ανανεωμένη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ, όπως ενδείκνυται”, δήλωσε ο Nate Herring, εκπρόσωπος τύπου της AFRICOM.

dimpenews.com