50 και πλέον Σύριοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε 48 ώρες στη Συρία από την ISIS..

Περί τους 50 Σύριους στρατιώτες και μαχητές που πολεμούν στο πλευρό τους σκοτώθηκαν το τελευταίο 48ωρο σε μια σειρά επιθέσεων που οδηγήθηκαν από τζιχαντιστές. Αυτές είναι οι πιο θανατηφόρες από τότε που ανακοινώθηκε η ήττα της DAESH εδώ κι ένα μήνα περίπου.Οι επιθέσεις κατά του συριακού στρατού και των συμμάχων του έγιναν ανατολικά στο κέντρο και στο βορρά της χώρας.

Οι μάχες οι πιο θανατηφόρες πραγματοποιήθηκαν Πέμπτη και Παρασκευή στ’ ανατολικά της αρχαίας Παλμύρας στην Κεντρική Συρία. 27 Σύριοι στρατιώτες εκ των οποίων 4 αξιωματικοί του στρατού σκοτώθηκαν σ΄ενέδρα από τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους.

Αυτοί οι στρατιωτικοί ήταν μέρος μιας σημαντικής μονάδας που στάλθηκε για να εντοπίσει τους τζιχαντιστές που πολλαπλασιάστηκαν αυτές τις τελευταίες βδομάδες κατά του SAA στον αυτοκινητόδρομο Παλμύρα- Deir Ezzor, πιο στ΄ ανατολικά.

Οι συγκρούσεις διήρκεσαν όλη τη νύχτα Παρασκευής προς Σάββατο στην ερημική περιοχή και έκαναν τουλάχιστον 6 νεκρούς στις τάξεις της εξτρεμιστικής οργάνωσης σύμφωνα με το Observatoire syrien des droits de l’homme που εδρεύει στο Λονδίνο και τάσσεται υπέρ της ”συριακής αντιπολίτευσης”.

8 φιλοκυβερνητικοί μαχητές σκοτώθηκαν εκ των οποίων 2 αξιωματικοί σ΄επίθεση του ισλαμικού Κράτους στην ανατολική επαρχία της Deir Ezzor. Μεταξύ των νεκρών κι ένα μέλος της λιβανέζικης Hezbollah.

Βαριές απώλειες για τις κυβερνητικές δυνάμεις και την πόλη του Χαλεπίου στα βόρεια.13 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση που έγινε στα δυτικά της συριακής μεγαλούπολης από το στρατό του Abou Bakr al-Siddiq, ένα τζιχαντιστικό groupuscule που σχετίζεται με την Hayat Tahrir al-Cham, την τ. πτέρυγα της al-Qaïda στη Συρία.. Οι μονομαχίες και οι μάχες του πυροβολικού είναι όλο και πιο έντονες σε αυτό το μέτωπο που χωρίζει την επαρχία Χαλεπίου και την επαρχία Idleb, που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές.rfi 20/4/19

Η δυναμική επανεμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους τις τελευταίες μέρες ήταν προδιαγεγραμμένη κι οφείλεται στο γεγονός της αμνήστευσης χιλιάδων μαχητών του από Αμερικανούς στο Βaghouz…..

Σε αυτόν τον απολογισμό πρέπει να συγκαταριθμηθούν και 5 Σύριοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί στην επαρχία της Λατάκια στο χωριό Saraya.

Πηγή ”αντιπολίτευσης” αναφέρει σήμετα πως η Hayat Tahrir Cham HTS επιτέθηκε σε θέσεις του SAA σε 3 άξονες στο μέτωπο Al-Rachidine στα δυτικά του Χαλεπίου κοντά στη συριακή συμπρωτεύουσα. Σύμφωνα με ηγετικό στέλεχος της HTS, πάνω από 30 Σύριοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν…..

dimpenews.com