ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ: Τρεις εκρήξεις στόχευσαν αμερικάνικες περιπολίες στη Ράκα και επίθεση της αλ Νούσρα κατά ρώσικου περίπολου στη Β Χάμα.ΒΙΝΤΕΟ

Kλιμάκωση στα μέτωπα στη Συρία και τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν διάσπαρτα στις συνοικίες της πόλη της Ράκα που στόχευσαν περίπολα των αμερικανικών δυνάμεων κατοχής.

Από την άλλη φράξια της Al Nusra στόχευσε ρώσικο περίπολο στην περιοχή της ζώνης αποκλιμάκωσης στην Muharda στη Hama με όπλα μετρίου βεληνεκούς ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ή νεκρούς μεταξύ των Ρώσων.

Oι ρωσικές δυνάμεις δομούν μια νέα στρατιωτική θέση στη Β Χάμα μια στρατιωτική βάση στο δρόμο της πόλης al sukalabiyah. Πολλά στρατιωτικά οχήματα έφτασαν εκεί και 2 τανκ ήδη εγκαταστάθηκαν.

Οι ενισχύσεις στον άξονα Hama / Idlib / Ghab Plain Al Sukalabiyah είναι οι μεγαλύτερες από την έναρξη της κινητοποίησης των δυνάμεων του Συριακού Αραβικού Στρατού προς το Idlib και την πόλη Hama, που φτάνουν διαδοχικά από την αυγή μέχρι τώρα.
Οι ενισχύσεις περιλαμβάνουν βαρέα οχήματα, πυροβολικό, πυραύλους και δυνάμεις εισβολής.
Ο Ταξίαρχος Suhail Al Hassan έφτασε στην περιοχή των επιχειρήσεων στο βόρειο προάστιο Hama.
Τα νέα επιβεβαιώνουν την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων τις επόμενες ημέρες προς Ιντλίμπ.

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ

Οι SDF που υποστήριξαν οι ΗΠΑ ανατολικά του Ευφράτη βρίσκονται τώρα αντιμέτωπες με το θυμό του λαού και του Συριακού Στρατού. Υπάρχει μια κίνηση που απειλεί να αλλάξει την ισορροπία εκεί. Η συριακή μάχη στ΄Α φαίνεται να εξελίσσεται από αυτό που συμβαίνει στο Idlib και στο Χαλέπι.
Διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις είναι υποψήφιες για μια μεγάλη κλιμάκωση που προκαλεί τις ρωσικές δυνάμεις, με επαναλαμβανόμενες προσπάθειες στόχευσης της ρωσικής αεροπορικής βάσης της Hmeimim με τ πυραύλους Grad, όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα, συγκρούσεις με το συριακό στρατό όπως συνέβη πριν από δύο ημέρες κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Al Nusra κατά θέσεων του SAA στο Khan Tuman στην επαρχία Xαλεπίου.
Στο Idlib και στη βόρεια ύπαιθρο, η συμφωνία του Σότσι μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν έχει μειωθεί δραματικά. Η Τουρκία δεν έχει σχολιάσει τις επιθέσεις. Η περιοχή που συμφωνήθηκε ως αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη δεν είναι πια … Ο
Army of Pride προσπαθεί να κλείσει τον διεθνή δρόμο μεταξύ Hama και Idlib και αρνήθηκε τις τουρκορωσικές στρατιωτικές περιπολίες στην περιοχή.
Επίσης, η απειλή των οργανώσεων να στοχεύσουν και να σκοτώσουν κάθε Ρώσο στρατιώτη που εισέρχεται στην περιοχή, μετατρέπει ολόκληρη την περιοχή σε ένα μέτωπο όπου απαιτείται νέα συμφωνία, καθώς δεν υπάρχει ρωσο-τουρκική κατανόηση.
Στο ανατολικό μέτωπο, οι μονάδες συριακού στρατού προχώρησαν στις θέσεις των SDF στα νοτιοδυτικά σύνορα της Al-Raqqa υπό την κάλυψη των Συριακών και Ρωσικών πολεμικών αεροπλάνων.
Τα στρατεύματα προχώρησαν σε βάθος τριών χιλιομέτρων, επεκτείνοντας την πρόοδο του συριακού στρατού από το χωριό Jaidin στα ανατολικά, περνώντας από τον Hawrat al-Jariyat στην περιοχή Shuaib al-Zakr στα δυτικά, με μια γρήγορη απόσυρση δυνάμεων για να αποφύγει στρατιωτική αντιμετώπιση.

L’image contient peut-être : ciel et nuage


Οι κινήσεις του στρατού της Συρίας συμπίπτουν με τις λαϊκές κινητοποιήσεις της αντίστασης φυλών στην περιοχή ελέγχου της SDF και οι χωρικοί στην ύπαιθρο του Deir Ezzor εμποδίζουν τα βυτιοφόρα να μεταφέρουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο για τις SDF από τα ανατολικά του Ευφράτη Al-Hasakah και στην περιοχή του Κουρδιστάν στο Ιράκ. Οι οργισμένοι διαδηλωτές έκλεισαν τους δρόμους με κάψιμο ελαστικών για να σταματήσουν την κλοπή του συριακού πετρελαίου και το λαθρεμπόριο του στο Κουρδιστάν, όπου πωλείται για τις κουρδικές δυνάμεις. Οι κουρδικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών, οι οποίες οδήγησαν στο θάνατο των θυμάτων.
Προκειμένου να διευκολυνθεί ο θυμός του πληθυσμού, οι αμερικανικές δυνάμεις απομάκρυναν τα στοιχεία της SDF από το πεδίο του αερίου Koniku στην ύπαιθρο του ανατολικού Deir Ezzor. Οι αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις φοβούνται τώρα ότι οι κουρδικές δυνάμεις χάνουν τον έλεγχο του πεδίου και επομένως έβαλαν το πεδίο αερίου υπό τη φρουρά των αμερικανικών δυνάμεων.
Οι πόλεις και τα χωριά Al-Basayra, Makhach, Al-Fahad, Al-Nemilah, Taib Al-Falal και Al-Tayfah στα ανατολικά και νοτιοανατολικά χωριά Deir Ezzor πραγματοποιούν διαδηλώσεις που ζητούν την απέλαση των πολιτοφυλακών από το έδαφός τους λόγω εξάπλωση του χάους, των απαγωγών, των δολοφονιών και του μονοπωλίου του πετρελαίου από αυτές τις πολιτοφυλακές και τις εταιρείες που ασχολούνται με αυτές.

Aναμένεται σημαντική αύξηση πίεσης από εδάφους κι αέρος τις επόμενες μέρες και ώρες σε περιοχή Ιντλίμπ από πλευράς SAA συμμάχων του.

Θα συνοδεύεται από κλιμάκωση σε πολιτικούς και μιντιακούς τόνους από Συρία και Ρωσία.. Το Idleb είναι παρών σε όλες τις συναντήσεις και δηλώσεις Ρώσων και Σύριων διπλωματών.

Η Τουρκία απέτυχε ως εγγυητής και αποδείχθηκε ως ο σπόνσορας των τρομοκρατικών οργανώσεων και τώρα οι προφάσεις της απέναντι στην τρόικα που συνθέτουν Ιράν Ρωσία δεν είναι πλέον πειστικές. Στην αλλαγή σκηνικού συμβάλουν και οι τελευταίες επιθέσεις σε Χάμα, Λατάκια, Χαλέπι που κάποιες στρέφονταν άμεσα και κατά Ρώσων.

dimpenews.com