BENEZOYEΛΑ: Aπέτυχε απόπειρα αμερικανοκίνητου πραξικοπήματος μικρής στρατιωτικής ομάδας στασιαστών υπό τον Juan Guaidó.

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ Guaidó.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-1.png

Ο υφυπουργός Επικοινωνιών της Βενεζουέλας ο Jorge Rodriguez, πληροφορεί πως απενεργοποιεί μια μικρή στρατιωτική ομάδα που προσπάθησε να προωθήσει πραξικόπημα. Προσθέτει : ”Σε αυτήν την προσπάθεια προστέθηκε το
ακροδεξιά το πραξικόπημα και ο δολοφόνος.. Καλούμε τους ανθρώπους να παραμείνουν σε εγρήγορση, μαζί με τις ένδοξες Fuerza Armada Nacional Bolivariana, να νικήσουν την προσπάθεια πραξικοπήματος”….


Ο Juan Guaidó, με τον Leopoldo Lopez και κάποιους στασιαστές στρατιώτες ήταν στην La Carlota ..O αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος κάλεσε μέσω twitter το λαό του Καράκας να τον στηρίξει να πάει μαζικά στην La Carlota…..Ο Juan Guaido και ο Leopoldo Lopez είναι στη στρατιωτική βάση La Carlota στο Καράκας και ζητούν από το στρατό να «σταματήσει τη σφετερισμό» (media). Yπάρχει σύγκρουση καθώς το πραξικόπημα είναι σε φάση καταστολής..

Σε παρέμβασή του ο Υπ. Άμυνας

Ο υπουργός Άμυνας Vladimir Ρadrino αναφέρει
”Απορρίπτουμε αυτό το κίνημα πραξικοπήματος που στοχεύει να γεμίσει τη χώρα με βία. Οι ψευδο-πολιτικοί ηγέτες που έχουν τοποθετηθεί στο προσκήνιο αυτού του ανατρεπτικού κινήματος έχουν χρησιμοποιήσει στρατεύματα και αστυνομία με όπλα πολέμου σε δημόσιο δρόμο στην πόλη για να δημιουργήσουν άγχος και τρόμο.”

Πιθανόν ο Guaido έκανε σήμερα το μοιραίο λάθος….

O Juan Guaido είπε την Τρίτη πως άρχισε “την τελική φάση”του σχεδίου του για ανατροπή του Προέδρου Nicolas Maduro, και κάλεσε τους Βενεζουελιανούςκαι το στρατό να τον υποστηρίξουν για να θέσει τέρμα στο σφετερισμό του Maduro.

Δημοσιογράφος του Reuters είδε αργότερα τον Guaido κοντά στην αεροπορική βάση La Carlota στο Caracas εν μέσω ανδρών με στρατιωτικές στολές.

Ο Υπ. Πληροφοριών Jorge Rodriguez μίλησε για μικρή ομάδα “προδοτών του στρατού”.

“Οι Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις έλαβαν τη σωστή απόφαση και βασίζονται στην υποστήριξη του λαού της Βενεζουέλας,” είπε ο Guaido . Πηγές από Βενεζουέλα αναφέρουν πως οι στασιαστές ήταν έξω από την αεροπορική βάση και δεν εισήλθαν ποτέ σε αυτή .

O Πρόεδρος της Βουλής της Venezuela δήλωσε: η κατάσταση επανήλθε στην κανονικότητα σε όλη τη χώρα…

Yψηλά ιστάμενος του στρατοπέδου του Nicolas Maduro κάλεσε την Τρίτη σε συγκέντρωση μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο Miraflores στο Caracas, μετά τις δηλώσεις Juan Guaido ότι έχει την υποστήριξη “γενναίων στρατιωτών”.
“Δεν θα φθάσουν εκεί. Αναπτυχθήκαμε ή δη και καλούμε όλο το λαό του Caracas : ελάτε στο Miraflores. Θα δούμε αυτό που είναι ικανοί να κάνουν κατά του λαού μας”, δήλωσε ο Diosdado Cabello, πρόεδρος της συντακτικής βουλής στη δημόσια τηλεόραση VTV αναφέρει το AFP.

Tελευταίες πληροφορίες από τα κρατικά μέσα της χώρας αναφέρουν πως μικρή ομάδα αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας επιχειρεί πραξικόπημα στον αυτοκινητόδρομο Altamira, αλλά η κατάληψη της αεροπορικής βάσης La Carlota έχει αποθαρρυνθεί.

‘Καταγγέλλουμε ενώπιον της διεθνούς κοινότητας την υποστήριξη της κολομβιανής κυβέρνησης σε αυτή τη νέα προσπάθεια πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα. Από την Ουάσιγκτον και την Μπογκοτά έχουν προγραμματιστεί όλες οι ανεπιτυχείς αντισυνταγματικές ενέργειες των τελευταίων μηνών στη Βενεζουέλα.” teleSUR

Ο Vladimir Padrino Υπ. ‘Αμυνας του Μαδούρο: ”Είναι δειλοί! Θα σταθούμε σταθεροί στην υπεράσπιση της συνταγματικής τάξης και της ειρήνης της Δημοκρατίας,στηριζόμαστε στο νόμο, τη λογική και την ιστορία. Πιστοί πάντα, προδότες ποτέ!”

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Συντακτικής Βουλής, Diosdado Cabello, οι στασιαστές είναι μια «ομάδα περί τους 60 στρατιωτικούς», όσο και μέλη της ασφάλειας του κράτους (Sebin).

Αρνήθηκε ότι η βάση καταλήφθηκε και είπε ότι οι στασιαστές είναι μαζεμένοι στις άκρες του αυτοκινητόδρομου Francisco Fajardo.Ως τώρα η Κολομβία μόνο δήλωσε πως υποστηρίζει τους επίδοξους πραξικοπηματίες.

Η α΄αντίδραση Μαδούρο:
Nεύρα από ατσάλι! Μίλησα με τους διοικητές όλων των REDIs και ZODI της χώρας, οι οποίοι εξέφρασαν την απόλυτη αφοσίωσή τους στο λαό, στο Σύνταγμα και στην πατρίδα. Καλώ για μέγιστη λαική κινητοποίηση για να διασφαλιστεί η νίκη της ειρήνης. Θα νικήσουμε!

L’image contient peut-être : texte
οχήματα της εθνικής φρουράς έπεσαν πάνω στους στασιαστές

Οι στασιαστές κατάφεραν να γκρεμίσουν τους φράχτες ασφαλείας στην αεροπορική βάση La Carlota. Ο Υπουργός Αμύνης vladimir padrino: έχουμε την ευθύνη για όλες τις βιαιοπραγίες και την αιματοχυσία που διαπράττονται από τους υπεύθυνους του πραξικοπήματος και αντιπολίτευση. Απαιτούμε να σταματήσετε κάθε βίαιη πρακτική.

”Καταγγέλλω τη βίαιη επιθετικότητα της οποίας θύμα ήταν ο στρατηγός Υerzon Jimenez Baez, επικεφαλής των επιχειρήσεων της CZGNB-43, που πυροβολήθηκε στο λαιμό στον αυτοκινητόδρομο Francisco Fajardo. Αυτή τη στιγμή εισέρχεται στο χειρουργείο.Υπεύθυνη είναι η πολιτική ηγεσία της αντιπολίτευσης.”( Vladimir Padrino Υπ. Άμυνας.)

Nα ο αποκλειστικά υπεύθυνος της αιματοχυσίας στη Βενεζουέλα ο τ. αρχηγός της CIA o Pompeo.Έγραφε ως υποκινητής νωρίτερα στο twitter

L’image contient peut-être : texte


” Σήμερα ο μεταβατικός πρόεδρος Juan Guaido ανακοίνωσε την αρχή της Operación Libertad. Η αμερικάνικη κυβέρνηση υποστηρίζει πλήρως το λαό της Βενεζουέλας στην αναζήτησή τους της ελευθερίας και δημοκρατίας. Η Δημοκρατία δεν μπορεί να ηττηθεί”. Είναι τα ίδια συνθήματα με τα οποία οι ΗΠΑ αιματοκύλισαν τη Λιβύη, τη Συρία το Ιράκ την Υεμένη….

L’image contient peut-être : 5 personnes, texte

O Yπ. Άμυνας της Βενεζουέλα Vladimir Padrino ανακοινώνει την αποτυχία της απόπειρας πραξικοπήματος χαρακτηρίζοντάς το “αστείο” (δηλώσεις στην τηλεόραση) Πρόσθεσε:
O Υπ. Άμυνας: Το 80% των δύο δεκάδων αξιωματικών και στρατιωτών που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος εξαπατήθηκαν και επέστρεψαν στις αντίστοιχες δυνάμεις τους. Το πλάνο ήταν απογοητευτικό και ο ένοχος πρέπει να πληρώσει για αυτό. Υπάρχει ηρεμία σε όλη τη χώρα, όλο το στράτευμα είναι σε αυστηρή προσήλωση στο Σύνταγμα της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, στις νόμιμες αρχές της στον Πρόεδρο, Νικόλα Μαδούρο … Ζήτω η Μπολιβαριανή επανάσταση !!, Ζήτω ο Τσάβες,να ζήσει ο Μαδούρο !!

L’image contient peut-être : 1 personne, texte

dimpenews.com