Ο Μαδούρο κάλεσε το στρατό να είναι έτοιμος για την υπεράσπιση της χώρας σε πιθανή επίθεση των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolás Maduro, το Σάββατο κάλεσε το στρατό να προετοιμαστεί για την υπεράσπιση της χώρας ενάντια σε μια πιθανή επίθεση των ΗΠΑ, προειδοποιώντας ότι «υπάρχει μια αυτοκρατορία»,που έχει ως στόχο να «κυβερνήσει όλες τις χώρες της Λατινικής Αμερικής» με το Δόγμα του Monroe.

«Σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το Δόγμα Μονρόε να επαναποικίσουν τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, και έχουν στο μάτι τον πλούτο της Βενεζουέλας», κατήγγειλε ο πρόεδρος σε στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης στην πόλη El Pao, Cojedes . Στην ομιλία του, ο Μαδούρο περιέγραψε την πολιτική της Ουάσινγκτον σε σχέση με τη Βενεζουέλα ως έναν «αντισυμβατικό πόλεμο για την αποδυνάμωση της χώρας».
«Συνομωτούν με πολλά χρήματα για την αποδυνάμωση, διαίρεση και καταστροφή των Μπολιβαριανών Ενόπλων Δυνάμεων Ενόπλων δια μιας ομάδας προδοτών πραξικοπηματιών», δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Ο πρόεδρος δήλωσε ότι «μια χούφτα προδοτών» δεν μπορεί να «αμαυρώσει την τιμή, την ενότητα, τη συνοχή και την εικόνα των Μπολιβαριανών Εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων ενώπιον των λαών και τον κόσμο».

«Πείτε“όχι”στους προδότες! στους προδότες και την πέμπτη φάλαγγα» δήλωσε ο Maduro, ζητώντας ο στρατός να είναι «έτοιμος και πρόθυμος να υπερασπιστεί τη χώρα με τα όπλα στο χέρι αν μια μέρα η αμερικανική αυτοκρατορία τολμήσει να αγγίξει αυτή τη γη, αυτό το ιερό έδαφος.”

dimpenews.com

One thought on “Ο Μαδούρο κάλεσε το στρατό να είναι έτοιμος για την υπεράσπιση της χώρας σε πιθανή επίθεση των ΗΠΑ.

Comments are closed.