H ελεγχόμενη ”γαλλική άνοιξη” έγινε για να συμπαρασύρει σε αποσταθεροποίηση την Αλγερία σε κλίμα ρεμβανσισμού για τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας;;;;;

H ελεγχόμενη ”γαλλική άνοιξη” έγινε για να συμπαρασύρει σε αποσταθεροποίηση την Αλγερία σε κλίμα ρεμβανσισμού για τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας;;;;;Στην Αλγερία συνεχίστηκαν και χθες για 11η Παρασκευή οι μεγάλες κινητοποιήσεις παρά τις απολύσεις διευθυντικών στελεχών κυρίως στην προεδρία όπως Μεταφορών, Πληροφοριών και Υπευθ. Διαφθοράς που έκανε ο μεταβατικός Πρόεδρος με την υποστήριξη του στρατού ο Abdelkader Bensalah.. Το κίνημα δεν ικανοποιείται καταγγέλει διαφθορά, πελατειακές σχέσεις και δεν θέλει ένα πρόεδρο που επιβάλει ο στρατός …..Mεγάλες κινητοποιήσεις γίνονται τόσο στο Αλγέρι την πρωτεύουσα όσο και άλλες μεγάλες πόλεις όπως η Bordj Bou Arrerid και σε διάφορες επαρχίες-
wilayas. Φαίνεται ότι η γαλλική Άνοιξη που μέσω της εξέγερσης των Κίτρινων Γιλέκων είχε ως απώτερο σκοπό την αποσταθεροποίηση στην Αλγερία το κατάφερε απαλλάχθηκε από τον εχθρό των δυτικών Μπουτεφλίκα και έχει ενδιαφέρον να δούμε που θα καταλήξει ..Στην Αλγερία ήδη κάποιες φωνές προειδοποιούν ότι η συνεχιζόμενη ένταση θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας.. Ας μην ξεχνάμε πως ο στρατός πρόσφατα αποκάλυψε σχέδια ξένων παραγόντων για αποσταθεροποίηση στη χώρα ..
Πιθανόν η Γαλλία μέσω καθεστώτος Μακρόν επιδιώκει τη συντήρηση της σύγκρουσης σε γαλλικό έδαφος γι αυτό τέτοια πρωτοφανής βία από τις δυνάμεις της καταστολής μέχρι την τελική πτώση του αιώνιου αντιπάλου της στο Μαγκρέμπ -λόγω αγώνα Ανεξαρτησίας- της Αλγερίας στο χάος αφού αποδείχθηκαν συγκοινωνούντα δοχεία…Ο Μακρόν ουσιαστικά θυσιάζει μια περίοδο σταθερότητας στη χώρα του για τη συριοποίηση της Αλγερίας .. Η γαλλική άνοιξη όπως κάθε άνοιξη λοξοκοιτάει και έχει παράπλευρες απώλειες που είναι και οι ουσιαστικότερες σε άλλα πεδία με την τακτική των ντόμινο..

Kαι καθώς ο λαός στην Αλγερία βαθιά δημοκρατικός αναζητά μια πειστική εναλλακτική πρόταση εξουσίας και ήδη προβάλει κάποιες προσωπικότητες όπως τον σοσιαλιστή δικηγόρο Mustapha Bouchachi πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος μήπως κι αυτή η άνοιξη καταλήξει αλλιώς όπως όλες οι προηγούμενες αραβικές…Aντιπαραθέσεις γύρω από όπως γλώσσες, Αραβισμός, ισλαμισμός, περιφερειοποίηση έκαμψαν το κίνημα που όμως επανέρχεται αν και διχασμένο ως προς τον ρυθμιστή των εξελίξεων τον αρχηγό ΓΕΣ στο Gaid Salah που ζητώντας την εφαρμογή του Συντάγματος απέπεμψε τον Μπουτεφλίκα επικαλούμενος την ανικανότητα του ν΄ασκήσει την εξουσία λόγω υγείας. Ωστόσο μέρος των εξεγερμένων ζητούν μη στρατιωτικοποίηση της εξουσίας αλά Σίσι στην Αίγυπτο.

Επικουρικά στην βοήθεια του γαλλικού εγχειρήματος πιο διακριτικά σπεύδουν οι ΗΠΑ που επωφελούνται από το ρευστό πολιτικό τοπίο κι επιχειρούν να σύρουν στην ηγεμονία τους μια περιοχή που είναι παραδοσιακά εναντίον τους μέσω του δέλεαρ επενδύσεων.
«Η Αλγερία που παρουσιάζει μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, είναι μια σημαντική χώρα στην περιοχή και μέρος της δουλειάς μας είναι να διευρύνουμε τις εμπορικές μας σχέσεις », δήλωσε την περασμένη Πέμπτη, από τον Ain Defla,ο Πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αλγερία, ο John Desrocher, στο περιθώριο των εγκαινίων του Frame Metal, μιας μονάδας κατασκευής μετάλλων που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο μιας αλγερινο-αμερικανικής εταιρικής σχέσης, στη βάση του 51% προς 49%.

Η εργαλειοποίηση των κινημάτων που απηχούν σε υπαρκτά και οξυμένα κοινωνικά προβλήματα όσο και ο εκτροχιασμός και οι αλυσιδωτές αντιδράσεις από χώρα σε χώρα που προκαλούν έχει γίνει μια προσφιλή μέθοδο της αρχιτεκτονικής πολιτικής για τη διαμόρφωση νέου συσχετισμού δυνάμεων.

Σε κάθε περίπτωση τα γεγονότα σε Γαλλία- Αλγερία συσχετίζονται πολιτικά

L’image contient peut-être : une personne ou plus, ciel, foule et plein air

Για το χρονολόγιο στις 17 Νοέμβρη αρχίζουν οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία ενώ στις 22 Φλεβάρη 2019 στην Αλγερία .

dimpenews.com

One thought on “H ελεγχόμενη ”γαλλική άνοιξη” έγινε για να συμπαρασύρει σε αποσταθεροποίηση την Αλγερία σε κλίμα ρεμβανσισμού για τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας;;;;;

Comments are closed.