ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΥΤΑ Ωμή παρέμβαση των ΗΠΑ στις εκκλησιαστικές υποθέσεις Ελλάδας. Άσκηση πιέσεων για αναγνώριση σχισματικών Ουκρανίας. Συνάντηση Ιερώνυμου-Brownback και Pyatt.

Σαφή απροκάλυπτη και προκλητική ανάμειξη των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις της εν Ελλάδι Ορθόδοξης εκκλησίας όσο και σε αυτές του ελληνικού κράτους σηματοδοτεί η συνάντηση του Ιερώνυμου με τον επικεφαλή της υπηρεσίας θεμάτων διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας των ΗΠΑ.
”Ζητήματα που αφορούν τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Ελλάδα, τις σχέσεις μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών αλλά και το ζήτημα της Εκκλησίας της Ουκρανίας συζήτησαν σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον πρέσβη Samuel Brownback”. Παρών ήταν και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα ο Geoffrey Pyatt με διπλωματικούς ακόλουθους.

Την Τρίτη 7 Μαϊου ο Brownback θα γινόταν δεκτός στο Άγιο Όρος από Ηγουμένους Μονών και τον πολιτικό Διοικητή Κ. Δήμτσα.

Όλα αυτά σημαίνουν άσκηση πιέσεων στην Εκκλησία Ελλάδας εκτός των άλλων να προσυπογράψει την σχισματική κίνηση Βαρθολομαίου στην Ουκρανία που αποτέλεσε την αφορμή για την εκδήλωση μέγα σχίσματος στους κόλπους της Ορθοδοξίας κατ΄αρχήν με Ρωσία και έπεται συνέχεια. Δρομολογούνται εξελίξεις ίσως και πριν το καλοκαίρι από πλευράς ελληνικής Εκκλησίας στο ουκρανικό που άρχισε να τελματώνει όσον αφορά την αποδοχή της παραχώρησης Αυτοκεφαλίας σε σχισματικό μόρφωμα στην Ουκρανία.

Τώρα θα ξέρουμε αν η Ι Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας ή Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους αναγνωρίσει το σχισματικό μόρφωμα Βαρθολομαίου στην Ουκρανία αυτό θα οφείλεται για μια ακόμη φορά στον αμερικάνικο παράγοντα….Θα πρόκειται για μια υπαγορευμένη από ξένο παράγοντα πολιτική απόφαση που δεν θα πρέπει να γίνει ουδόλως σεβαστή από τη βάση ως άνευ προηγουμένου….

dimpenews.com