Ο συριακός στρατός δεν έκανε την αναμενόμενη στρατηγική και οδεύει απευθείας προς την πόλη του Ιντλίμπ. Απέτρεψε αντεπίθεση τρομοκρατών και σκότωσε πολλούς τζιχαντιστές ΦΩΤΟ.

H επίθεση του συριακού στρατού δεν πραγματοποιείται όπως προβλεπόταν.

Αντί ο SAA ν΄ανέβει από Hama προς την κατεύθυνση του Khan Sheikhoun και του Marat Al Numan στο Νότο Ιντλίμπ ανέβηκε δεξιά από την Suqaylabiyah στο ΒΔ άκρο της επαρχίας Χάμα με κατεύθυνση προς την πόλη του Idlib.

Οι δυνάμεις του στρατού πέρασαν από το Qalaat al Madiq και ανεβαίνουν στην κατεύθυνση του βορρά κατά μήκος της πεδιάδας Al Ghab. Φαίνεται ότι υπάρχει μια ομάδα που κατευθύνεται προς το δυτικό θύλακα των θέσεων της HTS στο Kan Sheiknoun, πρόκειται για μια κίνηση περιστροφική που στοχεύει στο αδύναμο σημείο του μηχανισμού των τρομοκρατών.

Σύμφωνα με κάποιους αναλυτές πρέπει να περιμένουμε λίγο για να δούμε αν πρόκειται για επίθεση περιορισμένης κλίμακας του στρατού ή για κάτι πιο σημαντικό.

Ο SAA έχει παραταχθεί στον άξονα του μετώπου :
– 5η Λεγεώνα με ρωσική πλαισίωση, εκ των οποίων sniper ελίτ της SOF, Τίγρεις, 9η Μονάδα, 85η Ταξιαρχία,6η Μονάδα,4ο Σώμα.Μονάδες Εθνικής Άμυνας και η 4η Μονάδα Τεθωρακισμένων.
Ο στρατός σιγουρεύει τα κέρδη του και απέτρεψε μια αντεπίθεση των τρομοκρατών στο
Kafr Nabudah υποβάλλοντας τον αντίπαλο σε βαριές απώλειες.

Yπήρξε μια αντεπίθεση των τρομοκρατών commandos της HTS που υποστηρίχθηκαν από τεθωρακισμένα και T72. Η 42η Ταξιαρχία της 4ης Μονάδας τεθωρακισμένων του SAA πέτυχε να τους σταματήσει.Οι Ρώσοι spetsnaz διασφάλισαν άμεσα την υποστήριξη άμεση του πυροβολικού στην πρώτη γραμμή με τους όλμους τους των 120.

Ο διοικητής “Jamil Al-Saleh” της τρομοκρατικής οργάνωσης Jaysh Al-Azza παραδέχθηκε σε συνέντευξη την ολική ανατροπή των δυνάμεων του…..

Στο μεταξύ ο τουρκικός στρατός εκκένωσε την προηγούμενη νύχτα 2 παρατηρητήρια του στα δυτικά του Χαλεπίου και το convoi του επαναπατρίστηκε από το συνοριοπέρασμα της Bab Al Awa. Υπάρχουν πληροφορίες πως αυτό το convoi δέχθηκε επίθεση από αέρος κατά τη φυγή του.

dimpenews.com