Επίθεση τρομοκρατών με πυραύλους Grad και drone στη ρώσικη βάση Κhmeimim στη Λατάκια. 1 νεκρός και τραυματίες στις παρακείμενες πόλεις Jableh,Qardaha

Ένα νέο κύμα επιθέσεων με πυραύλους Grad κατά της ρώσικης βάσης Κhmeimim στην περιοχή της Λατάκια στη Συρία στις 6.20 π.μ Σαββάτου. Ένας νεκρός και κάποιοι τραυματίες ως αρχικός απολογισμός από την επίθεση αυτή στις παρακείμενες πόλεις Jableh και Qardaha ενώ σημειώθηκαν και υλικές ζημιές.

Η αεράμυνα στην περιοχή της αεροπορικής βάσης της Κhmeimim κατέρριψε αρκετές ρουκέτες και πυραύλους Grad που προήλθαν τόσο από θέσεις τρομοκρατών από ορεινή Λατάκια όσο και drone. Toπικά μέσα μεταφέρουν εικόνες από την επίθεση και ότι υπήρξαν νεκροί και τραυματίες.Λιβανέζικα μέσα όπως το lebanon debate και συριακά όπως η κρατική τηλεόραση μεταφέρουν την είδηση. Σύμφωνα με την ΜΚΟ της αντιπολίτευσης syriahr με έδρα το Λονδίνο το η επίθεση στις 18/5/19 έγινε με πυραύλους και drones κατά της βάσης Hmeimim. Πάνω από 15 ρουκέτες έριξαν οι τζιχαντιστές στα χωριά Al Sharashir, Al Hwaiz κι άλλους οικισμούς στην ύπαιθρο της Jableh όπου σκοτώθηκε ένας στρατιωτικός στο χωριό Sharashir και άλλα άτομα τραυματίστηκαν σε 2 χωριά.

dimpenews.com