Ειδικές δυνάμεις Γερμανίας και Γαλλίας μάχονται κατά του συριακού στρατού…..

Ειδικές δυνάμεις της Γερμανίας και της Γαλλίας που αναπτύχθηκαν στη Συρία μάχονται εναντίον του συριακού στρατού καταγγέλλουν Σύριοι διπλωμάτες.

Διπλωματικές πηγές του συριακού Υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε την Τετάρτη από το ρωσικό κανάλι LifeNews,ότι οι γερμανικές και γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο συριακό έδαφος και συμμετέχουν άμεσα στις επιχειρήσεις κατά του συριακού στρατού.

Αυτές οι πηγές, που επανέλαβαν τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα την ίδια ημέρα το Υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας, ζήτησαν την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων και προέτρεψαν τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας να δώσουν εξηγήσεις επί του θέματος.

Απέρριψαν τους ισχυρισμούς του Βερολίνου και του Παρισιού, σύμφωνα με τους οποίους η ανάπτυξη των ειδικών δυνάμεων Γερμανίας, Γαλλίας στην Ιεράπολη Συρίας στοχεύει στην παροχή συμβουλών προς το (SDF).

Την Τρίτη υπήρξε η πληροφορία ότι η Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων (KSK) εισήλθε από την Τουρκία στο Manbij, ενώ πολλά ΜΜΕ ανέφεραν το φερόμενο σχέδιο της Γαλλίας να δομήσει στρατιωτική βάση στη συριακή πόλη Kobani.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας κατήγγειλε την άφιξη των γερμανικών και γαλλικών στρατιωτικών σωμάτων και θεωρεί ότι αποτελεί αδικαιολόγητη επίθεση ενάντια στην κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Συρίας.

Μέχρι στιγμής η γαλλική κυβέρνηση δεν έχει τοποθετηθεί για το θέμα αυτό, ωστόσο, η Γερμανία αρνήθηκε ότι έχει ειδικές δυνάμεις της στο συριακό έδαφος.

dimpenews.com