Συνελήφθηκε Βέλγος στις που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση κατά της Πρεσβείας των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες.

Ένας Βέλγος με τ΄ αρχικά M. G.,συνελήφθηκε το Σάββατο στο κέντρο των Βρυξελλών.Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από άνδρες της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας.Το άτομο είναι ύποπτο ότι είχε σχεδιάσει μια επίθεση κατά της Πρεσβείας των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του βέλγικου μέσου ο ύποπτος είχε επιτελέσει πρόσφατα μια ανίχνευση του στοχοποιημένου τόπου.Το RTBF έμαθε πως ο ύποπτος ήταν παρακολουθούμενο για μακρύ χρονικό διάστημα από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Σε επικοινωνία με το μέσο η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία αναφέρει ότι ο άνδρας ανακρίθηκε αυτή τη Δευτέρα από έναν δικαστή.Ο ύποπτος τέθηκε υπό καθεστώς κράτησης για απόπειρα επίθεσης στο πλαίσιο τρομοκρατίας και για προετοιμασία ενός τρομοκρατικού αδικήματος. Ο ύποπτος αρνείται κάθε ανάμειξη του σε αυτές τις ενέργειες που του καταμαρτυρούνται.rtbf 24.6.19

Το άτομο αυτό ήταν γνωστό στις αρχές εδώ και πολύ καιρό στις αρχές που τον είχαν θέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε παρακολούθηση αναφέρει η la libre. Toν παρακολουθούσαν οι μυστικές υπηρεσίες και ο ύποπτος υπολόγιζε να περάσει σύντομα σε δράση.

Γι αυτό το λόγο οι αρχές αποφάσισαν να τον συλλάβουν το Σάββατο. “Είχε μια συμπεριφορά που ήταν ύποπτη σε πολλά και μια παρακολούθησε τέθηκε σε εφαρμογή απέναντί του”, εξήγησε ο Eric Van Duyse, εκπρόσωπος τύπου της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας. “Οι δηλώσεις του άφηναν να εννοηθεί πως σύντομα θα ενεργούσε”,είπε ο ίδιος.

Συνελήφθηκε από την αντιτρομοκρατική της Ομοσπ. Αστυνομίας Βρυξελλών “καθώς υπήρξαν ενδείξεις που άφηναν φόβους για μια επίθεση που στόχευε την Αμερικάνικη Πρεσβεία στη Βoulevard du régent”,αναφέρει το ανακοινωθέν της εισαγγελίας.

dimpenews.com