Θεσ/νίκη: H Πρεσβεία των ΗΠΑ, το Παγκόσμιο Κέντρο Διασύνδεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (GEC) και το (ΑΠΕ) έκαναν σεμινάρια προπαγάνδας, χειραγώγησης σε δημοσιογράφους και στρατολόγησαν φέρελπις…..

GEC Conference participants group photo in Thessaloniki (State Department Photo)

Εργαστήριο” στη Θεσσαλονίκη για Δημοσιογράφους Ειδησεογραφικών Πρακτορείων από την Ελλάδα και την ”Β. Μακεδονία” ( ΣΚΟΠΙΑ) από τις 25 έως τις 26 Ιουνίου. Ταχύρυθμο σεμινάριο για την προώθηση της παραπληροφόρησης και χειραγώγησης του λαού με τη συμμετοχή της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα και του Παγκόσμιου Κέντρου Διασύνδεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (GEC) έγινε στη Θεσσαλονίκη. Στόχος να εμπεδωθούν οι κατευθυντήριες γραμμές και οι νέοι μέθοδοι πρακτικές προπαγάνδας για την ολοσχερή υποδούλωση του φρονήματος του αποικιοκρατούμενου λαού. Επιπρόσθετα η στρατολόγηση νέων στελεχών στην στρατευμένη δημοσιογραφία που εξυπηρετεί συμφέροντα ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΕΕ σ’ Ελλάδα, Βαλκάνια, Αν Μεσόγειο. Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) που μονοπωλεί με τα ανακοινωθέντα του τον ημερήσιο εγχώριο τύπο ήταν ένας από τους εταίρους αυτής της συνδιοργάνωσης δηλωτικό του ρόλου και της υποταγής τους σε ξένα συμφέροντα αλλά και της αξιοπιστίας που το διακρίνει.

Δεν τους αρκεί η λογοκρισία, η φίμωση κάθε διαφορετικής φωνής αλλά αναπτύσσουν και εξελίσσουν στο έπακρον το υφιστάμενο καθεστώς απόλυτου ελέγχου των ΜΜΕ. Το ανακοινωθέν της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Αθήνα έχει ως εξής:

”Εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη για Δημοσιογράφους από την Ελλάδα και την Β. Μακεδονία (ΣΚΟΠΙΑ)

Στις 25-26 Ιουνίου, οι Πρεσβείες των Η.Π.Α. στην Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία, το Παγκόσμιο Κέντρο Διασύνδεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (GEC), η Αμερικανική Υπηρεσία Παγκόσμιων Μέσων (USAGM) και το Κέντρο Ευρωπαϊκών Προοπτικών, μαζί με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), πραγματοποίησαν ένα εργαστήριο με τίτλο «Ενδυνάμωση δημοσιογράφων για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης στην Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία,» στη HELEXPO στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, 35 δημοσιογράφοι από το ΑΠΕ, το Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Μακεδονίας (MIA), ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών συζήτησαν θέματα όπως οι προκλήσεις της παραπληροφόρησης που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες και οι πολυτομεακές προσεγγίσεις για την καταπολέμησή τους. Συζήτησαν επίσης πιθανούς τρόπους μελλοντικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων εκπαιδευτικών συναντήσεων και τη δημιουργία ενός κόμβου ψηφιακών επικοινωνιών στη Θεσσαλονίκη για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης.

Το εργαστήριο οργανώθηκε από το GEC και το ΑΠΕ, βασιζόμενο στο Μνημόνιο Κατανόησης που υπογράφηκε μεταξύ του USAGM και του ΑΠΕ το 2018 για να σηματοδοτήσει τη συμμετοχή των ΗΠΑ ως τιμημένη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.”

dimpenews.com