Ο Ali Mamlouk προωθήθηκε στη Συριακή Αντιπροεδρία. Έκανε ένα βήμα προς την Προεδρία;;;

Κάποιοι αναλυτές βλέπουν ρωσικό δάκτυλο στο διορισμό νέων προσώπων στις θέσεις κλειδιά των μυστικών υπηρεσιών Συρίας που προέκυψαν από τον τελευταίο ανασχηματισμό. Και κάποιες πηγές όπως το λιβανέζικο bcgroup.tv αναρωτιούνται αν η προώθηση του Ali Mamlouk στο πόστο της Αντιπροεδρίας με χαρτοφυλάκιο τα θέματα ασφάλειας και η μετακίνησή του από την αρχηγεία του Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας είναι ένα βήμα για την ανάδειξή του στην Προεδρία….

Το ίδιο μέσο αναφέρει πως τα περισσότερα πρόσωπα που προωθήθηκαν από αυτές τις αλλαγές είναι στην επιρροή Μόσχας που επωφελείται έναντι του Ιράν.

O Ali Mamlouk παρ’ ότι συγκαταλέγεται στη λίστα των κυρώσεων ταξίδεψε στην Ευρώπη, τη Σαουδική Αραβία, το Ομάν, την Αίγυπτο και την Τουρκία. Επιπλέον, τον Ιούνιο του 2018, συμμετείχε σε διάλογο με την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών. Ο Mamlouk έχει κερδίσει τη φήμη ότι είναι σε θέση να ελιχθεί μεταξύ διαφόρων κέντρων εξουσιών.

Mια τριμερής Τουρκίας, Ρωσίας, Ιράν ανακοινώθηκε για τον Αύγουστο όπου στην ατζέντα θα είναι η πολιτική μετάβαση στη Συρία, η κατάρτιση Συνταγματικής Επιτροπής που θα εκπονήσει Νέο Σύνταγμα κ.α Σε αυτό το πλαίσιο και δεδομένου ότι το συριακό έχει τελματώσει σε γραμμές διπλωματικής περιχαράκωσης και αναδίπλωσης χάριν ισορροπιών τίποτα δεν αποκλείεται. Η Τουρκία με βάση τ΄’Αστανα εδραιώνεται στο Ιντλίμπ δείχνει αμετακίνητη και σ΄αυτό συμβάλει η καλή γι αυτήν συγκυρία της αγοραπωλησίας των S400 που της δίνει πλεονέκτημα στις σχέσεις της με Ρωσία. Ο κουρδικός θύλακας έχει κλειδώσει από συμμαχία ΗΠΑ σήμερα ήδη Γαλλία και Βρετανία δήλωσαν πρόθυμες να προωθήσουν στρατιώτες τους στην περιοχή για ν΄αντικαταστήσουν αμερικανικές δυνάμεις που τυχόν αποχωρήσουν….Οπότε η de facto τριχοτόμηση της Συρίας αρχικό σενάριο από εποχή Ομπάμα φαίνεται να παγιώνεται αν δεν προκύψει δραματική αλλαγή….Ωστόσο οι γραμμές επαφής είναι εμπόλεμες ζώνες όπου συνεχίζονται αιματηρές μάχες….Οπότε με αυτά τα δεδομένα ούτε τελική ειρήνη αλλά ούτε και διασφάλιση της εδαφικής ενιαίας ακεραιότητας της Συρίας προβλέπεται για την οποία ωστόσο κόπτονται από τον Ερντογάν ως τις ΗΠΑ….Αυτά είναι τα δεδομένα που ο ξένος παράγοντας υλοποίησε για Συρία και τώρα είναι η σειρά της συριακής διπλωματίας που εν πολλοίς έχει σιγήσει και υποσκελιστεί ν΄αναλάβει ενδεχομένως και δραματικές πρωτοβουλίες .. βέβαια κανείς υποτίθεται από τους ενδιαφερόμενους για την πλούσια γη σε υπέδαφος της Συρίας και για την περίοπτη γεωστρατηγική της θέση δεν θέλει να ρισκάρει μια αποσταθεροποίηση που θα προέλθει από τη ρευστοποίηση Άσαντ.. οπότε ή πάμε σε ένα σενάριο Ντονμπάς μισή ειρήνη με μέτωπο ανοιχτό και προοπτική ως και προσάρτησης του Ιντλίμπ από Τούρκους μ έρεισμα τους Τουρκμένους ως γηγενείς ή και πάλι καταλήγουμε ότι η συριακή διπλωματία ίσως χρειαστεί να θυσιάσει ότι πολυτιμότερο έχει για την επανεκκίνηση μιας ευνοϊκής γι αυτήν διαδικασία σε στρατιωτικό όσο και πολιτικό-διπλωματικό επίπεδο…

dimpenews.com