Αναγκαστική προσγείωση μετά από πυρκαγιά κατασκοπευτικού Boeing E-3B Sentry των ΗΠΑ που είχε κάνει πτήσεις κοντά στη Συρία……

U.S. Air Force Boeing E-3B Sentry makes emergency landing at Lincoln Airport after engine fire

Πυρκαγιά προκλήθηκε σ’ ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο Boeing E-3B Sentry που πριν κάποιες μέρες έκανε αναγνωριστικές πτήσεις κοντά στις συριακές ακτές σύμφωνα με αναρτήσεις από μέσα που παρακολουθούν την εναέρια κυκλοφορία….

Το αεροπλάνο της 522ης Πτέρυγα Ελέγχου Αεροσκάφους (USAF) πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Lincoln αφού ένας από τους κινητήρες του πήρε φωτιά κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η αιτία της βλάβης είναι υπό διερεύνηση. Τα έξι μέλη του πληρώματος δεν τραυματίστηκαν.

Δεν υπάρχουν έως τώρα επιβεβαιωμένες πληροφορίες σχετικά με την έκταση της καταστροφής. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το ραντάρ στο αεροπλάνο πυροδότησε φωτιά.

Το σήμα για την φωτιά στον κινητήρα έγινε λίγο μετά τις 7:00 μ.μ. την Πέμπτη. Αρκετά πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στην πίστα…

Το αεροπλάνο σύστημα προσγειώθηκε περίπου στις 7:30 μ.μ. την Πέμπτη στο αεροδρόμιο Lincoln. Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του αεροδρομίου Λίνκολν, ο Dave Engler, δήλωσε ότι οι έξι επιβαίνοντες εκκενώθηκαν ασφαλώς και η πυρκαγιά τέθηκε σ΄έλεγχο και κατασβήστηκε μέσα σε 15 λεπτά.

dimpenews.com