Υπ. Άμυνας Ρωσίας: τρομοκρατική επίθεση με βόμβα κατά περιπόλου της ρώσικης στρατονομίας στην Daraa Συρίας. ΦΩΤΟ

Στη συριακή επαρχία Dar’a, οι τρομοκράτες ανατίναξαν μια αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή κατά τη διέλευση της περιπολία της στρατιωτικής αστυνομίας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης Alexei Bakin.

Από την έκρηξης κανείς δεν τραυματίστηκε, κι ο στρατιωτικός εξοπλισμός δεν υπέστη ζημιές. Μετά από αυτό, η διοίκηση του Τμήματος στρατευμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Συρία ενίσχυσε την ασφάλεια του ρωσικού στρατού.

Ο Bakin χαρακτήρισε το περιστατικό ως «δολιοφθορά και τρομοκρατική ενέργεια» που διαπράχθηκαν, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, από Σύριους τρομοκράτες για να επιδεινώσουν την κατάσταση στην περιοχή.

Ανέφερε επίσης παραβιάσεις του καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός από παράνομες ένοπλες ομάδες που λειτουργούν στη ζώνη αποκλιμάκωσης του Idlib. interfax 13.7.19

Σύμφωνα με συριακές πηγές στο κομβόι ήταν και Σύριος στρατηγός ο οποίος γλίτωσε από την τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στον αυτοκινητόδρομο Busra al-Sham .

dimpenews.com