Άγριες συμπλοκές διαδηλωτών και αστυνομίας στο Παρίσι. Ανακοπή καρδιάς υπέστη διαδηλωτής των Gilets Jaunes. Πολλοί τραυματίες και 175 συλλήψεις. ΒΙΝΤΕΟ

Από σοβαρά επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στην πλειοψηφία τους Κίτρινων Γιλέκων σημαδεύθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι επ΄αφορμή της εθνικής επετείου της 14ης Ιουλίου. Από νωρίς ήταν τεταμένη η ατμόσφαιρα όταν ο Μακρόν κατά την προσέλευσή του αποδοκιμάστηκε και γιουχαΐστηκε από μερίδα του πλήθους. Για να εκτραχυνθεί αργότερα η κατάσταση και να υπάρξουν σοβαρές συμπλοκές μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών που τους απαγορευόταν η πρόσβαση στον κυρίως χώρο της παρέλασης.

Ένας ηλικιωμένος διαδηλωτής κατά τις συμπλοκές υπέστη ανακοπή καρδιάς και μεταφέρθηκε μεταξύ ζωής και θανάτου στο νοσοκομείο μετά από σωτήριες μαλάξεις που δέχθηκε…Υπήρξαν πολλοί τραυματίες και μια γυναίκα δέχθηκε flashball στο μάτι κοντά στα Champs-Élysées στην απαγορευμένη συγκέντρωση. Συγκρούσεις έγιναν πριν και μετά την παρέλαση. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και flashball κατά των διαδηλωτών. ​Οι διαδηλωτές έκαναν πρόχειρα οδοφράγματα καίγοντας κάδους απορριμάτων. Ανακοινώθηκε από τις αρχές πως πραγματοποιήθηκαν 175 συλλήψεις. Συνελήφθηκαν 3 εμβληματικές φιγούρες των Gilets Jaunes ​ oι Jérôme Rodrigues, Maxime Nicolle και Éric Drouet  που αφέθηκαν ελεύθεροι αργότερα.

dimpenews.com