Η αντιτρομοκρατική στο Τορίνο κατάσχεσε ολόκληρο οπλοστάσιο (ως και πύραυλο) Ιταλών νεοναζί που πολέμησαν στο Donbass…..ΒΙΝΤΕΟ

Στρατιωτικά όπλα και έναν πύραυλο κατασχέθηκαν από ακροδεξιούς μαχητές στη βόρεια Ιταλία.
Η έρευνα συντονίζεται από το γραφείο του Εισαγγελέα του Τορίνο και προέρχεται από μια επιχείρηση των Digos επί των Ιταλών μαχητών στο Donbass.
Η επιχείρηση που είναι σ΄ εξέλιξη διεξάγεται κατά εξτρεμιστικών ομάδων που πρόσκεινται στην άκρα δεξιά και γίνεται στο πλαίσιο έρευνας από τους Torino Digos. Πραγματοποιούνται έρευνες σε διάφορα μέρη της βόρειας Ιταλίας: Milano, Varese, Pavia, Novara και Forlì, συντονισμένες από την Αστυνομία Πρόληψης – UCIGOS. Εντοπίστηκε ένα οπλοστάσιο με όπλα πολέμου: όπλα αυτοάμυνας (αυτόματα τελευταίας γενιάς) και κατασχέθηκε επίσης ένας άθικτος πύραυλος αέρος-αέρος 530F που χρησιμοποιήθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις του Κατάρ. Η επιχείρηση συντονίζεται από τον εισαγγελέα του Τορίνο.

Η έρευνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ξεκινά από τη δραστηριότητα ορισμένων Ιταλών μαχητών με εξτρεμιστικές ιδεολογίες που έλαβαν μέρος στην ένοπλη σύγκρουση* στην περιοχή Donbass της Α Ουκρανίας που έχει αυτονομηθεί.

Τρία άτομα συνελήφθησαν από τους Digos. Μεταξύ αυτών είναι ο πρώην τελωνειακός επιθεωρητής για την καταπολέμησης απάτης, ο 50χρονος Fabio Del Bergiolo, ο οποίος το 2001 ήταν υποψήφιος για τη Γερουσία, για την Forza Nuova στο κολέγιο της Gallarate. Το 2003, σε πόστο στην Μαλπένσα, είχε πρόβλημα επειδή κατηγορήθηκε ότι χρεώνει ΦΠΑ με τιμολόγια που οι αλλοδαποί επιβάτες που επέστρεψαν στις τρίτες χώρες τους υπέβαλαν επιστροφή κατά την αναχώρηση. Οι άλλοι δύο συλληφθέντες είναι ο Alessandro Michele Aloise Monti, 42 ετών Ελβετός πολίτης και ο Fabio Amalio Bernardi, 51 ετών. Οι δύο συνελήφθησαν ως ύποπτοι για την κράτηση και την εμπορία του πυραύλου Matra.

Το πυροβόλο που κατασχέθηκε, ένα γαλλικό Matra, ανενεργό αλλά οπλισμένο σύμφωνα με τους ανακριτές από ένα ειδικό χέρι, βρέθηκε σε ένα υπόστεγο του Voghera. Η αντιτρομοκρατική επικεντρώθηκε στη δραστηριότητα του πρώην τελωνειακού επιθεωρητή, παρακολουθώντας τη διαπραγμάτευση για την πώληση του πυραύλου.

“Το κατασχεμένο υλικό – εξηγεί ο αστυνομικός διευθυντής Giuseppe De Matteis – αξίζει την μέγιστη προσοχή, καθώς μιλάμε για 20 τουφέκια κι ανταλλακτικά. Σε ένα υπόστεγο, εκτός από τον πύαρυλο, βρήκαμε και άλλο πολεμικό υλικό. Η επιχείρηση γεννήθηκε πριν από ένα χρόνο, αλλά εξελίχθηκε ταχύτατα τους τελευταίους τρεις μήνες ».lastampa,la Repubblica 15/7/19

BINTEOBINTEO

*πολέμησαν στο πλευρό του Svoboda και του Δεξιού Τομέα γιατί ιδεολογικά μόνο αυτούς θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ως ομοϊδεάτες. Ωστόσο σε μια απέλπιδα προσπάθεια ν΄αντιστρέψει την πραγματικότητα υπέρ πολιτικών επιδιώξεων ΕΕ/ΗΠΑ το CNN και μια σειρά αλλων δυτικών μέσων επικαλούνται το ”αστυνομικό ανακοινωθέν” πως πολέμησαν στο πλευρό των ”αποσχιστών” υποστηριζόμενων από τη Ρωσία δυνάμεων στο Donbass…Iταλικό πορνό με γεύση….. σπαγγέτι γουέστερν ……

Ωστόσο το αστυνομικό ανακοινωθέν τους αδειάζει. Να πως το site της ιταλικής αστυνομίας είχε αναρτήσει χθες την ανακοίνωση πριν το σκανδαλώδες λάθος των δυτικών μέσων :

Article d'origine sur le site de la police italienne

« Le indagini erano iniziate circa un anno fa quando la questura di Torino, coordinata dalla Direzione centrale della Polizia di prevenzione, aveva monitorato alcune persone legate a movimenti politici dell’ultra destra e che avevano combattuto nella regione ucraina del Donbass contro gli indipendentisti»

Μετάφραση : « Η έρευνα άρχισε εδώ κι ένα χρόνο περίπου όταν η γενική διοίκηση της αστυνομίας του Τορίνο διέταξε συντονισμένη από τη Γενική Διεύθυνση της Αστυνομίας πρόληψης παρακολουθούσε κάποια πρόσωπα που σχετίζονταν με πολιτικά κινήματα της άκρας δεξιάς και τα οποία πολέμησαν κατά των αποσχιστών στην ουκρανική περιοχή του Donbass. »

dimpenews.com