Σε πανικό το Λονδίνο: η British Airways ακύρωσε όλες τις πτήσεις της προς Κάιρο για λόγους ασφαλείας.

BA planes

Kαθώς ανεβαίνει επικίνδυνα ο ”υδράγυρος” της έντασης στη Μ Ανατολή- Περσικό με την Αγγλία να πρωταγωνιστεί η British Airways ακύρωσε όλες τις πτήσεις της προς Κάιρο για μια εβδομάδα ως μέτρο «προφύλαξης» ασφαλείας.

Η αεροπορική εταιρεία δεν διευκρίνισε ποιο είναι το θέμα ασφάλειας.

Ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Καΐρου δήλωσε στο BBC ότι ο αερολιμένας δεν είχε ακόμη ενημερωθεί από την BA για τέτοιες αλλαγές.

Ένας εκπρόσωπος της BA δήλωσε: “Εξετάζουμε συνεχώς τις ρυθμίσεις ασφαλείας μας σε όλα τα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο και αναστείλαμε τις πτήσεις προς το Κάιρο για επτά ημέρες ως προφύλαξη για να επιτρέψουμε περαιτέρω αξιολόγηση.

«Η ασφάλεια και η ασφάλεια των πελατών και του πληρώματός μας είναι πάντα η προτεραιότητά μας και ποτέ δεν θα μπορούσαμε να επιτρέψουμε να επιχειρήσει ένα αεροσκάφος αν δεν ήταν ασφαλές να το πράξει».

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τους Βρετανούς που ταξιδεύουν στην Αίγυπτο.bbc

“Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος τρομοκρατίας κατά της αεροπορίας. Υπάρχουν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για τις πτήσεις που αναχωρούν από την Αίγυπτο προς το Ηνωμένο Βασίλειο “, λέει η βρετανική ταξιδιωτική οδηγία αναφέρει το reuters .

H British Airways τελικά γνωστοποίησε πως οι πτήσεις της προς Cairo ακυρώθηκαν για 1 εβδομάδα λόγω της κλιμάκωσης των εντάσεων σχετικά με την δέσμευση από το Ιράν του βρετανικού τάνκερ.

Πριν από λίγο και η Lufthansa ανέστειλε τις πτήσεις της για Κάιρο επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

dimpenews.com