Μαχητικό SU-30 της Βενεζουέλας παρακολούθησε κι ουσιαστικά παρενόχλησε ένα κατασκοπευτικό EP-3 Aries των ΗΠΑ. ΒΙΝΤΕΟ

Στις 19 Ιουλίου ένα μαχητικό SU-30 της αεροπορίας της Βενεζουέλας παρακολούθησε κι ουσιαστικά παρενόχλησε ένα EP-3 Aries του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια για πολύ ώρα θέτοντας σε κίνδυνο ουσιαστικά την κατασκοπευτική αποστολή του EP-3.Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο στρατός των ΗΠΑ. Το μαχητικό SU-30 Flanker της Βενεζουέλας πέταξε σε μια μη ασφαλή απόσταση από το αμερικάνικο EP-3 Aries. H U.S. Southern Command (SOUTHCOM), αποκάλεσε μη επαγγελματική την τακτική ελιγμούς του μαχητικού της Βενεζουέλας. Προσθέτει πως το Su-30 έκανε “επικίνδυνη παρακολούθηση” σ΄αναγνωριστικό αμερικάνικο αεροσκάφος που επιχειρούσε πάνω από την Καραϊβική. Σε σερί tweets την Κυριακή το SOUTHCOM δήλωσε πως το αεροπλάνο της Βενεζουέλας που απογειώθηκε την Παρασκευή dαπό αεροδρόμιο που είναι 200 milles ανατολικά του Caracas, “επιτηρούσε με τρόπο επιθετικό ένα EP-3 αμερικάνικο σε επικίνδυνη απόσταση … θέτοντας σε κίνδυνο πλήρωμα κι αεροσκάφος”.

“Το EP-3 πραγματοποιούσε μια πολυεθνική αναγνωρισμένη και εγκεκριμένη αποστολή στον διεθνή εναέριο χώρο” πάνω από την Καραϊβική Θάλασσα, πρόσθεσε το SOUTHCOM. H U.S. Southern Comman αναφέρει επίσης: Η δράση αυτή αποδεικνύει την ανεύθυνη στρατιωτική υποστήριξη της Ρωσίας στο παράνομο καθεστώς του Maduro και υπογραμμίζει την απερισκεψία και την ανεύθυνη συμπεριφορά του Maduro που υπονομεύει το κράτος δικαίου και τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης.”

Το Σάββατο ο Υπ. Άμυνας της Venezuela ο Vladimir Padrino Lopez είπε πως αμερικάνικο αεροσκάφος μπήκε σ’ εναέριο που ελέγχει η Βενεζουέλα μη μεταφέροντας τις απαραίτητες πληροφορίες και παραβιάζοντας τους διεθνείς κανονισμούς.

dimpenews.com