Έγινε της ”Κορέας”…..Ν Κορέα: ρίξαμε προειδοποιητικά πυρά κατά ρωσικού Tu-95MS που παραβίασε τον εναέριό μας. Διαψεύδει η Μόσχα. Απάντηση των ΗΠΑ μέσω του συμμάχου τους στη Ρωσία για την εμπλοκή του SU-30 Bενεζουέλας με αμερικάνικο EP-3 Aries.

O ψυχρός πόλεμος Ρωσίας- ΗΠΑ καλά κρατεί και πυροδοτεί θερμά επεισόδια σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Λίγες ώρες αφότου ο αμερικάνικος στρατός κατηγόρησε για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά πιλότους της Βενεζουέλας ρωσικών SU-30 που έκαναν επικίνδυνους και επιθετικούς ελιγμούς κατά αμερικάνικου κατασκοπευτικού EP-3 Aries και κατηγόρησε τη Μόσχα πως υποστηρίζει το ”καθεστώς” Μαδούρο που σημειωτέον το έχει προμηθεύσει με su 30 ήταν η σειρά του Υπ. Άμυνας Ρωσίας με ταυτόσημο ανακοινωθέν να κατηγορήσει Νοτιοκορεάτες πιλότους ότι έθεσαν σε κίνδυνο ρωσικά βομβαρδιστικά. Από την διπλωματία των τάνκερ Ιράν-Αγγλίας (ΗΠΑ) στην διπλωματία των αιθέρων Ρωσίας-ΗΠΑ…Τάνκερ προς τάνκερ και εμπλοκή μαχητικών προς εμπλοκή μαχητικών…1 προς 1

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε τους πιλότους της Νότιας Κορέας ότι ενήργησαν “μη επαγγελματικά” ενώ διέσχισαν επικίνδυνα την ατραπό των ρωσικών βομβαρδιστικών, που βρίσκονταν σε μια αποστολή ρουτίνας πάνω από τα “διεθνή ύδατα”.
Δύο ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-95MS πετούσαν πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας όταν βρέθηκαν αντιμέτωπα μ΄ ένα ζευγάρι μαχητικών αεροσκαφών της Νότιας Κορέας F-16. Τα F-16 “διενήργησαν μη επαγγελματικούς ελιγμούς κατά τη διέλευση της πορείας των βομβαρδιστικών, θέτοντας έτσι την ασφάλειά τους σε κινδύνο “, δήλωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σε ανακοινωθέν. Τα μαχητικά επίσης δεν προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τα ρωσικά πληρώματα.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, η από κοινού Επιτροπή των ΓΕΣ της Seoul ισχυρίστηκε ότι τα αεροσκάφη τους έσπευσαν να αναχαιτίσουν το ρωσικό αεροσκάφος που παραβίασε τον εναέριο της Νότιας Κορέας δύο φορές. η Μόσχα επιμένει ότι τ’ αεροσκάφη συνέπεσαν στα 25km από τα νησάκια Dokdo (γνωστά ως Takeshima στην Ιαπωνία), και ότι δεν καταγράφηκαν παραβιάσεις των εναέριων συνόρων από ρωσικά αεροσκάφη.

Η Νότια Κορέα ισχυρίζεται ότι τα «προειδοποιητικά πυρά» εξαπολύθηκαν μετά την παραβίαση του εναέριου χώρου από το ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος.Απορρίπτοντας τις κατηγορίες του JCS ότι η Tu-95 παραβίασε τη ζώνη ταυτοποίησης της αεροπορικής άμυνας (KADIZ) της Νότιας Κορέας, η Ρωσία είπε ότι δεν υπάρχουν διεθνείς κανονισμοί που να ορίζουν την ύπαρξη αυτών των περιοχών.

Η Μόσχα αρνήθηκε επίσης τις αναφορές ότι «προειδοποιητικά πυρά» έβαλαν κατά Tu-95s. Αν είχε συμβεί αυτό και οι Ρώσοι πιλότοι θεωρούσαν ότι ήταν σε κίνδυνο, θα είχαν ανταπαντήσει.rt Επομένως ο ρωσικός στρατός διαψεύδει και ότι υπήρξε παραβίαση του εναέριου Ν Κορέας από Tu-95MS και ότι αυτά δέχθηκαν προειδοποιητικά πυρά εκ μέρους Ν Κορέας.

Η Seoul ισχυρίζεται ότι έριξε 2 προειδοποιητικά πυρά κατά ρωσικού αεροσκάφους που παραβίασε τον εναέριό της 2 φορές το πρωί της Τρίτης γεγονός που έκανε την αεροπορία της Ν Κορέας ν΄αναπτύξει πολλά K-15K και F-16K να ρίξουν προειδοποιητικές βολές. Οι Νοτιοκορεάτες δια του στρατού τους διαμηνύουν πως ένα μήνυμα στάλθηκε στο ρωσικό αεροσκάφος κάτι που διαψεύδει επίσης η Μόσχα. Η α΄παραβίαση σύμφωνα με Σεούλ επήλθε στις 9 h (3 h Ελλάδας) και είχε διάρκεια 3′. Έπειτα ένα β΄ρωσικό αεροπλάνο επανήλθε και παραβίασε για 4′ τον εναέριο τους διατείνονται οι ιθύνοντες της Ν Κορέας.

Tα προειδοποιητικά πυρά ρίχθηκαν καθώς 2 άλλα ρωσικά αεροσκάφη και 2 κινέζικα επίσης παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Ν Κορέας αναφέρει το ανακοινωθέν του Υπ. Το ΓΕΣ της Séoul διευκρίνισε πως η αεροπορίας της χώρας του τράβηξε περί τα 400 πυρομαχικά κατά το επεισόδιο.

Το επεισόδιο έγινε στις νήσους Dokdo, που διεκδικεί υπό την ονομασία Takeshima το Tokyo, που κατηγορεί τη Ν Κορεά πως τα κατέχει παράνομα. Πρόκειται για την α΄ διατεινόμενη παραβίαση αυτού του τύπου από το τέλος του πολέμου της Κορέας 1953.

O Διευθυντής του Εθνικού Συμβουλίου της Ν Κορέας Chung Eui-yong, μετέφερε το θυμό της Séoul στο Ρώσο ομόλογό του, Nikolaï Patrouchev, και προειδοποίησε πως κάθε νέα διείσδυση θα λάβει ανάλογη απάντηση.

dimpenews.com

One thought on “Έγινε της ”Κορέας”…..Ν Κορέα: ρίξαμε προειδοποιητικά πυρά κατά ρωσικού Tu-95MS που παραβίασε τον εναέριό μας. Διαψεύδει η Μόσχα. Απάντηση των ΗΠΑ μέσω του συμμάχου τους στη Ρωσία για την εμπλοκή του SU-30 Bενεζουέλας με αμερικάνικο EP-3 Aries.

  1. Κι-εμεις; Φοβόμαστε την σκιά μας και τους Τούρκους στους εναέριους χώρους που παραβιάζονται καθημερινά! Τι Αμερικάνοι φίλοι με τους Τούρκους και τι εχθρικοί οπως τώρα! Τα ίδια :εμείς Φόβος!

    Like

Comments are closed.