Έγινε της  »Κορέας »…..Ν Κορέα: ρίξαμε προειδοποιητικά πυρά κατά ρωσικού Tu-95MS που παραβίασε τον εναέριό μας. Διαψεύδει η Μόσχα. Απάντηση των ΗΠΑ μέσω του συμμάχου τους στη Ρωσία για την εμπλοκή του SU-30 Bενεζουέλας με αμερικάνικο EP-3 Aries.

O ψυχρός πόλεμος Ρωσίας- ΗΠΑ καλά κρατεί και πυροδοτεί θερμά επεισόδια σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Λίγες ώρες αφότου ο αμερικάνικος στρατός κατηγόρησε για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά πιλότους της Βενεζουέλας ρωσικών SU-30 που έκαναν επικίνδυνους και επιθετικούς ελιγμούς κατά αμερικάνικου κατασκοπευτικού EP-3 Aries και κατηγόρησε τη Μόσχα πως υποστηρίζει το  »καθεστώς » Μαδούρο που σημειωτέον το έχει προμηθεύσει με su 30 ήταν η σειρά του Υπ. Άμυνας Ρωσίας με ταυτόσημο ανακοινωθέν να κατηγορήσει Νοτιοκορεάτες πιλότους ότι έθεσαν σε κίνδυνο ρωσικά βομβαρδιστικά. Από την διπλωματία των τάνκερ Ιράν-Αγγλίας (ΗΠΑ) στην διπλωματία των αιθέρων Ρωσίας-ΗΠΑ…Τάνκερ προς τάνκερ και εμπλοκή μαχητικών προς εμπλοκή μαχητικών…1 προς 1

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε τους πιλότους της Νότιας Κορέας ότι ενήργησαν « μη επαγγελματικά » ενώ διέσχισαν επικίνδυνα την ατραπό των ρωσικών βομβαρδιστικών, που βρίσκονταν σε μια αποστολή ρουτίνας πάνω από τα « διεθνή ύδατα ».
Δύο ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-95MS πετούσαν πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας όταν βρέθηκαν αντιμέτωπα μ΄ ένα ζευγάρι μαχητικών αεροσκαφών της Νότιας Κορέας F-16. Τα F-16 « διενήργησαν μη επαγγελματικούς ελιγμούς κατά τη διέλευση της πορείας των βομβαρδιστικών, θέτοντας έτσι την ασφάλειά τους σε κινδύνο « , δήλωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σε ανακοινωθέν. Τα μαχητικά επίσης δεν προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τα ρωσικά πληρώματα.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, η από κοινού Επιτροπή των ΓΕΣ της Seoul ισχυρίστηκε ότι τα αεροσκάφη τους έσπευσαν να αναχαιτίσουν το ρωσικό αεροσκάφος που παραβίασε τον εναέριο της Νότιας Κορέας δύο φορές. η Μόσχα επιμένει ότι τ’ αεροσκάφη συνέπεσαν στα 25km από τα νησάκια Dokdo (γνωστά ως Takeshima στην Ιαπωνία), και ότι δεν καταγράφηκαν παραβιάσεις των εναέριων συνόρων από ρωσικά αεροσκάφη.

Η Νότια Κορέα ισχυρίζεται ότι τα «προειδοποιητικά πυρά» εξαπολύθηκαν μετά την παραβίαση του εναέριου χώρου από το ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος.Απορρίπτοντας τις κατηγορίες του JCS ότι η Tu-95 παραβίασε τη ζώνη ταυτοποίησης της αεροπορικής άμυνας (KADIZ) της Νότιας Κορέας, η Ρωσία είπε ότι δεν υπάρχουν διεθνείς κανονισμοί που να ορίζουν την ύπαρξη αυτών των περιοχών.

Η Μόσχα αρνήθηκε επίσης τις αναφορές ότι «προειδοποιητικά πυρά» έβαλαν κατά Tu-95s. Αν είχε συμβεί αυτό και οι Ρώσοι πιλότοι θεωρούσαν ότι ήταν σε κίνδυνο, θα είχαν ανταπαντήσει.rt Επομένως ο ρωσικός στρατός διαψεύδει και ότι υπήρξε παραβίαση του εναέριου Ν Κορέας από Tu-95MS και ότι αυτά δέχθηκαν προειδοποιητικά πυρά εκ μέρους Ν Κορέας.

Η Seoul ισχυρίζεται ότι έριξε 2 προειδοποιητικά πυρά κατά ρωσικού αεροσκάφους που παραβίασε τον εναέριό της 2 φορές το πρωί της Τρίτης γεγονός που έκανε την αεροπορία της Ν Κορέας ν΄αναπτύξει πολλά K-15K και F-16K να ρίξουν προειδοποιητικές βολές. Οι Νοτιοκορεάτες δια του στρατού τους διαμηνύουν πως ένα μήνυμα στάλθηκε στο ρωσικό αεροσκάφος κάτι που διαψεύδει επίσης η Μόσχα. Η α΄παραβίαση σύμφωνα με Σεούλ επήλθε στις 9 h (3 h Ελλάδας) και είχε διάρκεια 3′. Έπειτα ένα β΄ρωσικό αεροπλάνο επανήλθε και παραβίασε για 4′ τον εναέριο τους διατείνονται οι ιθύνοντες της Ν Κορέας.

Tα προειδοποιητικά πυρά ρίχθηκαν καθώς 2 άλλα ρωσικά αεροσκάφη και 2 κινέζικα επίσης παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Ν Κορέας αναφέρει το ανακοινωθέν του Υπ. Το ΓΕΣ της Séoul διευκρίνισε πως η αεροπορίας της χώρας του τράβηξε περί τα 400 πυρομαχικά κατά το επεισόδιο.

Το επεισόδιο έγινε στις νήσους Dokdo, που διεκδικεί υπό την ονομασία Takeshima το Tokyo, που κατηγορεί τη Ν Κορεά πως τα κατέχει παράνομα. Πρόκειται για την α΄ διατεινόμενη παραβίαση αυτού του τύπου από το τέλος του πολέμου της Κορέας 1953.

O Διευθυντής του Εθνικού Συμβουλίου της Ν Κορέας Chung Eui-yong, μετέφερε το θυμό της Séoul στο Ρώσο ομόλογό του, Nikolaï Patrouchev, και προειδοποίησε πως κάθε νέα διείσδυση θα λάβει ανάλογη απάντηση.

dimpenews.com

Une réflexion sur “Έγινε της  »Κορέας »…..Ν Κορέα: ρίξαμε προειδοποιητικά πυρά κατά ρωσικού Tu-95MS που παραβίασε τον εναέριό μας. Διαψεύδει η Μόσχα. Απάντηση των ΗΠΑ μέσω του συμμάχου τους στη Ρωσία για την εμπλοκή του SU-30 Bενεζουέλας με αμερικάνικο EP-3 Aries.

  1. Κι-εμεις; Φοβόμαστε την σκιά μας και τους Τούρκους στους εναέριους χώρους που παραβιάζονται καθημερινά! Τι Αμερικάνοι φίλοι με τους Τούρκους και τι εχθρικοί οπως τώρα! Τα ίδια :εμείς Φόβος!

    J'aime

Les commentaires sont fermés.