Νεκρή στη ”νεκρή ζώνη”. Μια 61χρονη γυναίκα σκοτώθηκε στη γη της από νάρκη που τοποθέτησαν μέσα στη νύχτα Ουκρανοί σαμποτέρ…….

Μια γυναίκα κάτοικος του οικισμού Zaitsevo πλησίον της γραμμής του μετώπου Gorlovka (DPR) ανατινάχθηκε από μια νάρκη που είχε τοποθετήσει ο ουκρανικός στρατός UAF. Αυτό μετέφερε ο δήμαρχος της Gorlovka ο Ivan Prikhodko.

Μια μεσόκοπη γυναίκα ανατινάχθηκε από μια νάρκη στο Zaitsevo στη νεκρή ζώνη. Ήταν κάτοικος του Brusilov St. Alas, και υπέκυψε στα τραύματά της. Γεννήθηκε το 1958.

Αργότερα ο δήμαρχος διευκρίνισε την πληροφόρηση για το θύμα.

“Σήμερα δεν πέθανε μόνο η Irina Alekseevna Menshakova. Σήμερα πέθανε μια από τους κατοίκους του Zaitsevo που προσωποποίησε την απαράμιλλη θέληση και το κουράγιο αυτού του λαού.

Ζούσε στην άκρη της πρώτης γραμμής για τέσσερα χρόνια με τον σύζυγό της. Για τέσσερα χρόνια πάλεψε όσο μπορούσε. Πολύ πρόσφατα καταφέραμε τελικά να την πείσουμε να απομακρυνθεί. Αυτή και ο σύζυγός της, ο Viktor, ήταν οι τελευταίοι που μετακόμισαν πολύ πρόσφατα. Και εδώ είναι η τραγωδία. Δεν μπορούσε να μείνει οπουδήποτε αλλού, έτσι επέστρεψε. “

Αγαπητή Irina Alekseevna, άφησε τη γη να είναι σαν ένα σκέπασμα για εσένα.Σ΄αποχαιρετούμε. Θα σε θυμόμαστε πάντα!

Σε briefing στο Donetsk ο επικεφαλής της υπηρεσίας τύπου της πολιτοφυλακής DPR ο Daniil Bezsonov μετέφερε:

“H αποθανούσα ήταν στο οικόπεδό της (περιβόλι) που βρίσκεται στη ‘νεκρή ζώνη’. Ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε από Ουκρανούς σαμποτέρ αυτή τη νύχτα , ενώ μόλις χθες η αποθανούσα εργαζόταν σε αυτό το οικόπεδο”.

Διευκρίνισε επίσης ότι κατά την έρευνα που έγινε στον τόπο του δράματος ανακαλύφθηκαν δύο ακόμη καθιερωμένες νάρκες κατά προσωπικού.

Irina tuée par une mine anti-personnel

H Irina τo 2017..

Κατά τη διάρκεια 2 εβδομάδων αυτή είναι η 4η γυναίκα πολίτης που σκοτώθηκε στο μέτωπο του Donbass

  • Την 11η Ιούλη η Irina 70 ετών στο Homolsky στα Αν της Gorlovka
  • Στις 18 Ιούλη η Elena, 68 ετών στο Oktyabrsky στα Βόρεια του Donetsk
  • Στις 20 Ιούλη η Elena, 54 ετών στο Pervomaisk, στα βόρεια του Stakhanov (R.P. Lugansk)
  • Χθες 25 Ιούλη, η Irina, 61 ετών στο Zaitsevo, στο βορρά της Gorlovka

Και σε αυτά τα θύματα να ληφθούν υπόψην οι τραυματίες και οι στρατιωτικές απώλειες που είναι καθημερινότητα εδώ και μήνες. Μια ακόμη αιματηρή παραβίαση αυτής της 23ης κατά σειράν εκεχειρίας…..

dimpenews.com