Αμερικάνικος στρατός κατοχής και οι ντόπιοι συνεργάτες του οι SDF έκαναν επιδρομή σε 3 χωριά στα Α της Deir Ezzor και εκτέλεσαν έναν άνδρα και συνέλαβαν 40 πολίτες.

το ελικόπτερο της Συμμαχίας των ΗΠΑ κατά την επιχείρηση

Ορισμένα μέλη των SDF επιτέθηκαν στα χωριά”Sabkha”, “al-Shaitat”και Al-Qahawi στ΄ανατολικά της Deir Ezzor. “Περισσότερα από 20 στρατιωτικά οχήματα, και 6 αμερικανικά αυτοκίνητα έκαναν επιδρομή στα χωριά ενώ ελικόπτερο της Συμμαχίας των ΗΠΑ πετούσε διαρκώς στην περιοχή.

Πηγές επιβεβαίωσαν ότι τα τζαμιά στην πόλη προειδοποίησαν τους κατοίκους για απαγόρευση της κυκλοφορίας που αρχίζει στις 2:00 μετά τα μετά τα μεσάνυχτα μέχρι κι αυτή τη στιγμή. Υπάρχει μια ένταση αφού ένα αμερικάνικο κομβόι κατευθύνθηκε στο σπίτι ενός νεαρού άνδρα του Fadi Habr Zeban Naev και τον σκότωσαν το πρωί της Δευτέρας . Οι ίδιες δυνάμεις προχώρησαν σε συλλήψεις 40 ατόμων στο χωριό “Sabkha”:

Πηγές ανέφεραν ότι οι άνθρωποι συνελήφθησαν χωρίς να γνωρίζουν τις κατηγορίες εναντίον τους ή τις υποψίες που προέκυψαν γι αυτούς. Συνελήφθησαν αυθαίρετα υπό την απειλή βαρέων όπλων γεγονός που τρομοκράτησε και τους λοιπούς κατοίκους της περιοχής. Δίνεται από τοπικά μέσα η λίστα με τους αμάχους που αιχμαλωτίστηκαν από τις δυνάμεις κατοχής.

Tα χωριά αυτά με αραβογενείς Σύριους κατοίκους που είναι υπό την κατοχή των Αμνερικανών και των ντόπιων συνεργατών τους των SDF πρόσφατα έκαναν κινητοποίησεις κατά της παρουσίας SDF αλλά και με αιτήματα για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής..

Aπό την πλευρά της κούρδικη πηγή αναφέρει πως οι SDF σε συνεργασία με την Διεθνής Συμμαχία αναγνωριστικά αεροπλάνα, ελικόπτερα έκαναν επιδρομές σε αρκετά χωριά κοντά στον Ευφράτη. Τουλάχιστον 30 ύποπτοι συνελήφθηκαν με την κατηγορία κατοχής ελαφρών όπλων στα σπίτια τους……

Μόνοι τους ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Υπό αμερικάνικη σημαία οι SDF. Yπό αμερικάνικη Κατοχή η Β Συρία…

dimpenews.com