Παρίσι ΣΟΚ: Τοξικομανία στο έπακρον… στους δρόμους ενέσεις, crack, deal,βία,…..Ο συγγραφέας του βιβλίου ”La Honte” η Ντροπή σοκάρει με τις σκηνές χάους στο Παρίσι. Γι αυτόν ”η Ντροπή” είναι το Παρίσι..ΦΩΤΟ BINTEO

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι ce9acf86ceb7cebecebe.png

Ο Pierre Liscia είναι ένας μαχόμενος δημοτικός σύμβουλος (τ. LR) στο 18ο Διαμέρισμα στο Παρίσι. Συγγραφέας του βιβλίου η Ντροπή ”La Honte” που θα κυκλοφορήσει στις 2 Οκτώβρη του 2019 από τις εκδόσεις Albin Michel. Γι αυτόν το Παρίσι είναι μια Ντροπή. Στο βιβλίο του καταγγέλει την απαξίωση της ζωής των Παριζιάνων και κυρίως των ΒΑ συνοικιών της γαλλικής πρωτεύουσας. …Ο ίδιος γράφει : ”ανυπόφορη βρωμιά, οικολογικά σκάνδαλα,ανθρωπιστική καταστροφή, περιφρόνηση του banlieue, διακυβέρνηση σεκταριστική και βάρβαρη… Μέσα σε κάποια χρόνια η Πόλη του Φωτός έγινε μια ντροπή για τους Γάλλους..” Σάλο έχουν προκαλέσει οι εικόνες ηρωινομανών και διακίνησης ναρκωτικών που καταγράφει. Kαταγγέλει ”σκηνές όπου βαρούν ενέσεις και κατανάλωσης crack, deal,βία, εισβολές σε πολυκατοικίες, κλείσιμο εμπορικών καταστημάτων:η ζωή των περίοικων στην salle de shoot γυρνάει σ΄εφιάλτη..

Τα vidéos του προκαλούν σοκ αυτού του τ. χρονικογράφου του Ardisson όταν καταγγέλει κυρίως την καθημερινή ζωή στη porte de la Chapelle (XVIII ο ). Σύμφωνα με το συγγραφέα το Παρίσι που κάποτε ονειρεύονταν οι Γάλλοι και όλος ο κόσμος χάνει 12.000 κατοίκους κάθε χρόνο και πολλές τάξεις κλείνουν λόγω έλλειψης μαθητών.

Το τελευταίο βίντεο που ανέβασε ο Liscia συζήτηση με περίοικους:

”Kαλημέρα είμαι ο Pierre Liscia δημοτικός σύμβουλος στο 18ο Διαμέρισμα στο Παρίσι.Έναντι της μάστιγας της τοξικομανίας εντός της ΒΑ περιοχής της πρωτεύουσας η Δημαρχεία επιθυμεί ν’ανοίξει νέες αίθουσες κατανάλωσης περιορισμένου κινδύνου . Ωστόσο για τους γείτονες της salle de shoot στo 10o Διαμέρισμα του Παρισιού η ζωή έγινε ένας πραγματικός εφιάλτης.

Εικόνα

Η Σοφία αναφέρει πως καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σκηνών όπου τ΄άτομα βαρούν ενέσεις, καπνίζουν crack ή κάνουν πολλά νταραβέρια deal. O Μισέλ υποστηρίζει πως η salle είχε σαν αποτέλεσμα τη συγκέντρωση της τοξικομανίας στη συνοικία. Αυτή προσέλκυσε όλους τους τοξικομανείς των περιχώρων και της περιοχής του Παρισιού. Βλέπω άτομα που ποτέ στο παρελθόν δεν είχα δει. Το να ζεις δίπλα από μια salle de shoot σημαίνει ότι στην καθημερινότητα.. Αποφεύγω όταν κάνει καλό καιρό ν΄αφήνω τα παράθυρα ανοιχτά λόγω των κραυγών και των συμπλοκών που μπορεί να είναι πολύ βίαιες. Έχουμε επίσης έναν κάποιο φόβο να επιστρέψουμε σπίτι με τα πόδια. Πρόκειται κυρίως για συγκεντρώσεις αντρών μπροστά στη salle αλκοολικών του φανερού deal μπροστά στην salle. Έχουμε επίσης έναν χώρο δημόσιας υγιεινής που όμως είναι μια ακόμη προσθήκη της salle de shoot.

💉

Πολλοί έμποροι έκλεισαν τα μαγαζιά τους, παιδιά γίνονται αυτόπτες μάρτυρες στο θέαμα της ένεσης/σύριγγας. Αυτό έγινε ένα οικοσύστημα στην καθημερινότητα…..Eγώ λέει ο Μισέλ έγινα μάρτυρας ενός κυρίου που έριξε ένεση στoν αστράγαλο μέρα μεσημέρι.Δείχνει εικόνες από το κινητό του. Βλέπουμε τα παιδιά που περνούν μπροστά του. Και εδώ ρίχνει κανονικά στα ούλα.Μετά ο Μισέλ δείχνει φωτογραφίες από το κινητό και σχολιάζει τ΄άτομα κάνουν τις ανάγκες τους ανάμεσα στα αμάξια και κάτω από τα παράθυρά μας. Στην αρχή πολλοί κάτοικοι ήταν υπέρ της salle καθώς μας είπαν πως θα κανόνιζε κάποια προβλήματα που είχαμε ήδη εισβολών σε πολυκατοικίες. Τελικά όλος ο κόσμος συμφωνεί πως τα προβλήματα καθόλου δεν λύθηκαν λέει η Σοφία. Μας υποσχέθηκαν μια μείωση της κατανάλωσης-χρήσης στο δρόμο αλλά αυτή με την salle εκτινάχθηκε καταγγέλει ο Μισέλ..”

”Πιο συγκεκριμένα αυτό που βλέπουμε δεν είναι άνθρωποι που υποβιβάζονται σε ”άγρια θηρία” αλλά στο ιστορικά προσδιορισμένο ” άγριο θηρίο” που δημιουργείται από την ίδια την ηγεμονική καπιταλιστική ιδεολογία, στο επίπεδο μηδέν του καπιταλιστικού υποκειμένου” γράφει ο Σλοβένος διανοητής Slavoj Zizek σχολιάζοντας το προβληματικό περιθώριο των ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων…..

Ένα πάρκινγκ συγκροτήματος πολυκατοικιών στο 147 της Boulevard de la Villette που έχουν κάνει κατάληψη εδώ και 9 μήνες οι τοξικομανείς στο βορρά του Παρισιού.. εικόνες φρίκης….

Γράφει ο P Liscia:

« Ντρέπομαι….H πρωτεύουσα δεν ενθουσιάζει πια τους Γάλλους η μόλυνση, η βρωμιά, η ακρίβεια, η ανασφάλεια, τα μποτιλιαρίσματα, το stress και η κατήφεια της πόλης…Οι μισοί Γάλλοι ονειρεύονται να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα. Ένα ρεκόρ! Για πρώτη φορά το Παρίσι χάνει κατοίκους και οι τάξεις κλείνουν λόγω έλλειψης μαθητών. Θέλω να κάνω να πέσουν οι μάσκες, να τελειώνουμε με την επίφαση της αγανάκτησης και τις δηλώσεις από θέσης αρχής χωρίς αύριο……

όπως πολλοί αισθάνομαι ότι δεν εισακούστηκα.

όπως πολλοί αισθάνομαι ότι δεν αντιπροσωπεύομαι.
όπως πολλοί αγαπώ το Παρίσι

όπως πολλοί ντρέπομαι έτσι όπως έγινε.»

Συνήθης σκηνή μέσα στο τραμ στην Porte de la Chapelle… στο Παρίσι….

Μια άλλη παθογένεια του μητροπολιτικού κέντρου της Γαλλίας: Οι εκδόσεις Ennour στο Παρίσι διακινούν βιβλία με το γράφημα της Daesh.

dimpenews.com