Συρία: Έκρηξη στην αεροπορική βάση Ash Sha’irat στη Homs. Αρκετοί στρατιώτες νεκροί…..

Αποτέλεσμα εικόνας για Ash Sha'irat syria

Αρκετοί Σύριοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη που προήλθε από τεχνικό λάθος κατά τη μεταφορά πυρομαχικών στην αεροπορική βάση Ash Shairat στα ΝΑ της Χομς. Για 20 νεκρούς μεταξύ αυτών κι αξιωματικών κάνει λόγο το αραβόφωνο RT επικαλούμενο ανώνυμη στρατιωτική πηγή. Το SANA αναφέρει μια έκρηξη στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ash Shairat στην ανατολική ύπαιθρο της Homs στστη Κεντρική Συρία που σκότωσε πολλά άτομα.

Η έκρηξη “προέκυψε από τεχνικό σφάλμα κατά τη μεταφορά ληγμένων πυρομαχικών ” και προξένησε πολλούς νεκρούς και τραυματίες σημειώνει χωρίς να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο συριακός στρατός δεν εξέδωσε επίσημη δήλωση επί του θέματος.

UPDATE νέος απολογισμός της τραγωδίας αναφέρει πως ο αριθμός των θυμάτων είναι 28 και 5 τραυματίες.

Nωρίτερα το αντιπολιτευόμενο μ΄έδρα το Λονδίνο syriahr τονίζει ότι τα θύματα -στρατιώτες και μαχητές-λόγω των βίαιων εκρήξεων των πυρομαχικών που έπληξαν την αεροπορική βάση al-Shayrat είναι 12 και ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, επειδή υπάρχουν μερικοί από τους τραυματίες που βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση. Δεν είναι γνωστά ακόμη τα αίτια της έκρηξης αν κατασκευάστηκε αν προήλθε από στόχευση, είτε από τεχνικό σφάλμα….

dimpenews.com