O Bαρθολομαίος επιδοκιμάζει ενθουσιωδώς τον Σουλτάνο Ερντογάν σε ομιλία του. ΒΙΝΤΕΟ

Kαθώς ο Ερντογάν είναι στο βήμα κατά τη θεμελίωση της εκκλησίας Άγ. Εφραίμ της συρορθόδοξης κοινότητας στην Κων/πολη και απευθύνει έναν λόγο ο Βαρθολομαίος που είναι στην πρώτη σειρά των επισήμων μεταξύ εκπροσώπων άλλων χριστιανικών εκκλησιών και Ομολογιών τον επιδοκιμάζει έντονα και ένθερμα για τα λεγόμενά του. Αυτό που αναφέρει ο Ερντογάν που προκάλεσε την ενθουσιώδη επιδοκιμασία του Βαρθολομαίου με χειροκροτήματα,γέλωτες, έντονους μορφασμούς και επιδοκιμαστικές κινήσεις κεφαλής με περηφάνια δικαίωσης είναι ότι ο Τούρκος Πρόεδρος εισβολέας σε Συρία, Β Ιράκ, Κύπρο (κατεχόμενα, ΑΟΖ, Αμμόχωστος/Βαρώσια) και στυλοβάτης του καθεστώτος των Αδερφών Μουσουλμάνων και τζιχαντιστών στη Λιβύη υπόσχεται πως η εκκλησία θα είναι έτοιμη σε 2 χρόνια και αυτό το ζήτησε προσωπικά ο ίδιος να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν.

Εμφανώς την ίδια στιγμή ο Βαρθολομαίος μονολογεί κάποιους επαίνους είναι σίγουρα για την πρωτοβουλία του Ερντογάν που αφού για μια ακόμη φορά ως ηγεμόνας της χώρας του και δια της ανάμειξης αυτής στο συριακό προέβη σε μια ακόμη γενοκτονία και ξεριζωμό των χριστιανικών μειονοτήτων στην Ανατολή στη Συρία και ευθύνεται για την απαγωγή και ειδεχθή εκτέλεση 2 επισκόπων επιχειρεί να ξεπλυθεί με την ανέγερση ενός ναού……Ο Βαρθολομαίος σύμφωνα με άλλα βίντεο είναι ένας απλός χειροκροτητής και επικροτητής του Σουλτανόμπεη. Βαράει παλαμάκια στον εισβολέα και γενοκτόνο……σε μια ομιλία που βρίθει αναφορών νεοθωμανικού επεκτατισμού. ”Από την Ισπανία έως τη Βόρεια Αφρική, οι πύλες και οι καρδιές της Τουρκίας ήταν ανοιχτές σε όλους τους καταπιεσμένους”, δήλωσε ο Ερντογάν….

Καλό είναι αυτοί που θέλουν να είναι οι κύριοι εκφραστές της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας να τηρούν τα προσχήματα αν όχι τους Κανόνες την ώρα που οι τάφοι χιλιάδων Ορθόδοξων χριστιανών είναι ακόμη ανοιχτοί στη Συρία και τα αίματα νωπά. Καλό είναι το Φανάρι να μην κρατά το… φανάρι στο γενοκτόνο εισβολέα και διώκτη του χριστιανικού στοιχείου στην Ανατολή.Το Φανάρι δεν είναι πολιτικός θεσμός και η μόνη θεμιτή πολιτική της Εκκλησίας είναι η οφειλόμενη Τιμή των Μαρτύρων και Νεομαρτύρων αυτή που ποτέ δεν απέδωσε σε αποκεφαλισθέντες, ακρωτηριασθέντες, εκετελεσθέντες, σφαγιασθέντες ΝεΟμολογητές και στα παιδιά θύματα που σκοτώθηκαν από τον FSA και τα πάσης φύσεως τρομοκρατικά ασκέρια που χρηματοδοτεί εξοπλίζει εκπαιδεύει και παρέχει λογισμική υποστήριξη η Άγκυρα 8 χρόνια τώρα…….

παλαμάκια παίξετε και ο Πατερούλης Ερντογάν έρχεται και τους φέρνει κάτι τι

Στο τέλος του βίντεο του πρακτορείου Anadolu ο φακός… συλλαμβάνει τον Βαρθολομαίο να επιδοκιμάζει εμφανώς τον Τούρκο Πρόεδρο και να ρίχνει νερό στο μύλο του ξεπλύματός του από το αίμα χιλιάδων Ορθοδόξων χριστιανών στη Συρία…..

Ο Ερντογάν μιλώντας στην τελετή θεμελίωσης του ναού Mor Efrem στην Κωνσταντινούπολη είπε ότι αυτή θ’ αποτελέσει ένα νέο πλούτο για την πόλη. .

«Είμαστε ένα έθνος που κυβέρνησε την περιοχή για σχεδόν μια χιλιετία και την Κωνσταντινούπολη για 566 χρόνια. (παλαμάκια ο Βαρθολομαίος).Σε όλη αυτή τη μακρά ιστορία, η περιοχή μας ήταν πάντα η καρδιά της θρησκευτικής, εθνοτικής και πολιτιστικής ποικιλομορφίας, και κυρίως της συνείδησης της ανθρωπότητας ,” πρόσθεσε.

Για εμάς, όποιος έχει αγάπη και πίστη στην Τουρκία και συμβάλλει στη χώρα ] είναι πολίτης πρώτης τάξης “, υπογράμμισε ο Ερντογάν αναφέρει η hurriyet…..

Κύριε Βαρθολομαίε το ότι είστε καλός πολίτης της Τουρκίας δεν σημαίνει ότι είστε και καλός Πατριάρχης Οικουμενικός της Ορθοδοξίας αυτά τα 2 είναι ασύμπτωτα και θα έπρεπε να υπάρχει το ασυμβίβαστο αυτών των 2 ιδιοτήτων….

Tέλος το άνοιγμα προς Συρορθόδοξους που κάνει ο Ερντογάν προμηνύει πως θέλει να παραμείνει ρυθμιστής στο συριακό να παγιώσει τα κεκτημένα του και υποδηλώνει ότι είναι έτοιμος ως άλλη Υψηλή Πύλη να παραχωρήσει ίσως και προνόμια σ΄εκκλησίες προκειμένου να τον αποδεχθούν ως εντός Συρίας. Αυτή η κίνηση επίσης σημαίνει ότι το ενδιαφέρον του για επαρχία Χαλεπίου παραμένει ενεργό όπως και η θέληση της Άγκυρας να επαναφέρει στην Αντιόχεια,σημερινή Αντάκια στην Τουρκία επισκοπικούς θρόνους και πατριαρχεία ώστε να τα έχει υποχείρια του το ΝΑΤΟ κι αυτός όπως έγινε με το Οικουμενικό. Άλλωστε αυτό ήταν και το κύριο κίνητρο του διπλού φονικού των 2 επισκόπων Χαλεπίου που δεν δέχθηκαν αυτή την μετάθεση υποδούλωση και μεταφορά υπό αυτούς τους όρους των Εκκλησιών τους στην Τουρκία….

H αλήθεια για τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Τουρκία και όχι η προπαγάνδα του καθεστώτος με τις ευλογίες του Βαρθολομαίου.

Η εκκλησία αυτή στην θεμελίωση της οποίας παρέστη ο Ερνογάν είναι η πρώτη εκκλησία που χτίζεται στην Τουρκία μετά από 96 χρόνια δηλ. μετά από 1 αιώνα. Σε αυτά τα 100 χρόνια αντιθέτως οικοδομήθηκαν στην Τουρκία δεκάδες χιλιάδες τζαμιά. Η χώρα απαριθμεί 90.000 τζαμιά. Ο προυπολογισμός του Υπ. Θρησκευτικών Υποθέσεων Τουρκίας ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 2 δις $, ένας από τους μεγαλύτερους προυπολογισμούς Υπουργείων……

Μέχρι σήμερα οι χριστιανικές μειονότητες δεν μπορούσαν ν΄ανακαινίσουν τις εκκλησίες τους αλλά ούτε και να δομήσουν νέες….

Αυτή η φιέστα προπαγάνδας του καθεστώτος Ερντογάν έγινε μια μέρα πριν ο Ερντογάν ανακοινώσει ότι ο στρατός του εισβάλει στα Ανατολικά του Ευφράτη στη Συρία….κρατάει γερά το Φανάρι .. το φανάρι στη νέα εισβολή .

ΥΓ. τη νοσηρότητα του και υποτέλεια του ο θεσμός πλέον την εξάγει

«Γιά πρώτη φορά στην ιστορία, Τούρκος πολίτης αρχιεπίσκοπος Ελλήνων στις ΗΠΑ»

dimpenews.com