Ο συριακός στρατός σφίγγει και άλλο τον κλοιό για τρομοκράτες στη Β Χάμα. Ανέκτησε Kafr Ein και Τal Aas.

O συριακός στρατός συνεχίζοντας την προέλασή του προς την πόλη Khan Shaykhun ανέκτησε και το χωριό Kafr Ein, που βρίσκεται στ΄ανατολικά του al Hobait στην περιοχή Maarrat al-Nu’man στο Νότο του Idlib. O στρατός ανέκτησε και το ύψωμα Tal Aaas στην ίδια περιοχή.  Έτσι κλείνει και άλλο τον δακτύλιο για τους τρομοκράτες στη Βόρεια Χάμα. Ο στρατός είναι πλέον μόνο 2χλμ από την Khan Shaykhun σύμφωνα με στρατιωτική πηγή ενώ άλλες πηγές αναφέρουν 5 χλμ…. Αναλυτής αναφέρει πως απομένουν 4 km από την δυτική πλευρά για την Khan Shaykhoun και συνολικά 12χλμ για να κλείσει ο θύλακας. Ο δρόμος Khan Shaykhun-Sayyand είναι πλέον απολύτως επιθεωρούμενος από το στρατό και η πόλη Khan Shaykhun είναι ορατή τώρα από το στρατό. Οι πηγές αναφέρουν πως οι τζιχαντιστές είναι σε διαδικασία απόσυρσης Morek, Latamneh και Kafr Zita για να μην εγκλωβιστούν….

L’image contient peut-être : 1 personne
αιχμάλωτοι τζιχαντιστές στις επιχειρήσεις του συριακού στρατού στο Tal Aas

UPDATE 1 o συριακός στρατός απελευθέρωσε και το χωριό Umm Zaytuna πλησίον της Khan Shaykhun στο Νότο Idlib αφότου οι τρομοκράτες τράπηκαν σε φυγή. Επίσης στρατιωτική πηγή αναφέρει πως ο στρατός ανέκτησε και τα μικρά χωριά Khirbat Murshid και Mantar μετά από σύντομη μάχη με τζιχαντιστές στο Ν Ιντλίμπ. Τώρα ο στρατός έχει απελευθερώσει όλα τα χωριά εκατέρωθεν της Khan Shaykhun. 1800 μ. χωρίζουν πλέον το στρατό από τα δυτικά checkpoint της Khan Sheikhoun και 2800μ από τις δυτικές συνοικίες της πόλης.Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες οι Δυνάμεις του Τίγρη πρόκειται να παγιδεύσουν τους τρομοκράτες στη Β Χάμα.

UPDATE 2 Ο συριακός στρατός μπήκε σήμερα Τετάρτη στην στρατηγικής σημασίας πόλη Khan Shaykoun

L’image contient peut-être : 1 personne

Ο SAA προσανατολίζεται ν΄απελευθερώσει την πόλη κλειδί Khan Shaykhun στο νότο του Idlib, κάτι που θα του επιτρέψει να κόψει κάθε ένωση μεταξύ επαρχίας Hama και κυβερνείου Idlib και να περικυκλώσει από 4 διευθύνσεις τις πόλεις Latamné, Kafr Zita, Morek και Latmin στη βόρεια Hama κόβοντας έτσι όλους τους δρόμους ανεφοδιασμού των τρομοκρατών.

Aucune description de photo disponible.

Ο Συριακός στρατός δημιουργεί μόνος του μια safe zone στο Ν Ιντλίμπ.

Διαφαίνεται από τις εξελίξεις πως ο ίδιος ο συριακός στρατός έλαβε μια στρατιωτική απόφαση και χωρίς συμφωνία για να δημιουργήσει μια safe zone ή όπως είναι γνωστή ως αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στο Ιντλίμπ. Βέβαια είναι συνεπικουρούμενος από τη ρωσική πολεμική αεροπορία…..
Καθώς η συμφωνία για Idlib πριν από ένα χρόνο προέβλεπε την απομάκρυνση εξτρεμιστικών και τζιχαντιστικών ομάδων από πόλεις και τοποθεσίες σε βάθος 20 χλμ κατά μήκος της περιφέρειας της επαρχίας Idlib δεν εφαρμόστηκε, φαίνεται ότι ο συριακός στρατός αποφάσισε να εφαρμόσει τη συμφωνία αυτή με τη δύναμή του.
Το πιο σημαντικό είναι ότι, εάν οι οργανώσεις αυτές υποχωρήσουν σε βάθος 20 χλμ θα χάσουν τη μισή μάχη επειδή το ατού αυτών των οργανώσεων είναι πάντα οι εμπροσθοφυλακές. Υπάρχουν ανάλογα παραδείγματα όπως σε Ανατολική Ghouta και Αν Χαλέπι όπου αυτές οι ομάδες κατέρρευσαν εκεί δραματικά μετά την πτώση της πρώτης αμυντικής γραμμής.

Εικόνα

Οι τρομοκράτες επιτέθηκαν νωρίτερα στην πόλη Qasabiyeh αλλά ο συριακός στρατός απέκρουσε την επίθεση.

Εικόνα

dimpenews.com