Ο συριακός στρατός ελευθερώνει την Khan Shaykoun.O στρατός μπήκε στην πόλη.

Εικόνα

Ο συριακός στρατός μπήκε σήμερα Τετάρτη στην στρατηγικής σημασίας πόλης Khan Shaykoun στο Νότο του Ιντλίμπ και ήδη έθεσε υπό τον έλεγχό του τις περισσότερες από τις δυτικές συνοικίες της. Ο στρατός κατ΄αυτόν τον τρόπο σφραγίζει τον θύλακα της Βόρειας Χάμα και παγιδεύει τους τρομοκράτες σε αυτόν.

O στρατός έφτασε στην δυτική είσοδο της πόλης αφού νωρίτερα απελευθέρωσε τα χωριά Kafr Ayn, Tall Aas, Khirbat Murshid και Mantar.

Σύμφωνα με το alarabytv ο συριακός στρατός απέχει 1 μόλις χλμ από το κέντρο της πόλης Khan Shaykoun που σημαίνει ότι ο στρατός είναι εντός της πόλης.


Στρατιωτική πηγή αναφέρει πως ο Συριακός στρατός προχωρά γρήγορα στις δυτικές συνοικίες της πόλης και περιμένει τη συνάντησή του με τις δυνάμεις του που έρχονται από άλλες κατευθύνσεις για να θέσει υπό τον έλεγχό του όλη την πόλη. Πηγή από το μέτωπο επιβεβαίωσε ότι ο στρατός διείσδυσε από τη δυτική είσοδο της πόλης από το checkpoint Salem που από το τέλος του 2012 είχε γίνει η κύρια πύλη της πόλης που παρέμενε το πιο ισχυρό οχυρό της Αλ Νούσρα και της HTS σε όλο το Ιντλίμπ. Άλλο μέσο αναφέρει πως ο στρατός και ειδικότερα δυνάμεις ελίτ μπήκαν και από το νότο στην πόλη.

Η Khan Sheikhun βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο Δαμασκού-Χαλεπίου και είναι η πύλη εισόδου για Ιντλίμπ. Παρατηρείται μαζική φυγή τρομοκρατών προς Βορρά….Πολιτικός αναλυτής αναφέρει πως οδεύουμε προς το τέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Jaysh al-Izza και την απόσυρση του τουρκικού στρατού από το παρατηρήριο του στο Morek.

Στα ανατολικά ο συριακός στρατός επιχειρεί να πάρει την Tamaneh….

Εικόνα
Aucune description de photo disponible.

dimpenews.com