Σώος κι ασφαλής ο πιλότος του Su22 είναι ήδη στο συριακό στρατό. Δεν τον αιχμαλώτισαν οι τρομοκράτες.

Εικόνα

Ο πιλότος του συριακού μαχητικού Su22 που κατέρριψε η Jabhat al Nusra στο Νότο του Ιντλίμπ και που έκανε χρήση του αλεξίπτωτου είναι σώος και βρίσκεται ασφαλής στο συριακό στράτευμα. Αρχικά υπήρξε η πληροφορία ότι αιχμαλωτίστηκε από τους τρομοκράτες στη συνέχεια αυτή διαψεύσθηκε από τους ίδιους και τώρα πηγές του φιλοκυβερνητικού στρατοπέδου ανακοινώνουν πως σώθηκε και είναι ασφαλής στο στρατό. Αποστολή του ήταν να χτυπήσει θέσεις της Αλ Νούσρα στην al Tamanah.

Tην ίδια στιγμή δυσφορία επικρατεί στις τάξεις των φιλοτρομοκρατικών λογαριασμών για αυτή την εξέλιξη.

Από την άλλη στρατιωτική πηγή αναφέρει πως η τύχη του πιλότου παραμένει άγνωστη και το αεροσκάφος χτυπήθηκε από αντιαεροπορικό πύραυλο που προμήθευσαν οι Αμερικάνοι τους τζιχαντιστές.

Το γεγονός αυτό αναγνωρίζει και η Jabhat al-Nusra που διατείνεται ότι ακόμη δεν τον εντόπισε.
Υπάρχουν δύο πληροφορίες που μπορεί να είναι καμουφλαρισμένες:
Η πρώτη πληροφορία είναι ότι ο πιλότος είναι στο δρόμο για να βρεθεί στα χέρια του συριακού στρατού.
Η δεύτερη πληροφορία ότι ο πύραυλος προκάλεσε μεγάλους τραυματισμούς στον πιλότο
και έφτασε νεκρός στο έδαφος ..

UPDATE 1 τελευταία στιγμή. Ο πιλότος Χασάν Αλί Αλ-Ράγια -Hassan Ali Rayya έφτασε στα σημεία του Συριακού Στρατού κοντά στην al Tamanah

Την ίδια στιγμή ο συριακός στρατός συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία του ανέκτησε τα χωριά Abdeen και Horsh Abdeen και Maghar al-Hammam, Madaya στο Νότο Ιντλίμπ.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι ce9aceb1cf84ceb1cf88cf83cf88.png

UPDATE 2 Καθώς ο πιλότος έφτασε στο έδαφος απαλλάχθηκε από το αλεξίπτωτο και την στολή του και εξοπλισμό του και απομακρύνθηκε. Ένας χωρικός προχώρησε για να πάει στο μέρος όπου ήταν ο πιλότος για να πάρει το πιστόλι του καθώς τον παρακολουθούσε από μακριά. Βρήκε το όπλο αλλά ο πιλότος ήρωας είχε εκκενώσει τον χώρο και εξασφάλισε τον εαυτό του. Τώρα είναι σώος κι ασφαλής στο συριακό στρατό. ΣΩΘΗΚΕ έσπασε μόνος του τις γραμμές του αντιπάλου...

L’image contient peut-être : 1 personne

UPDATE 3 Oι τρομοκράτες μέσω λογαριασμού τους διατείνονται ότι κρατούν όμηρο έναν πιλότο και δείχνουν μια φωτογραφία με καλυμμένο πρόσωπο και ισχυρίζονται πως τον αιχμαλώτισαν στους ελαιώνες όπου κρυβόταν. Το ίδιο μέσο μιλούσε αρχικά για 2 πιλότους ποιός από τους 2 είναι αν είναι γιατί ο ένας δίνεται ως διασωθείς…..Τα φιλοκυβερνητικά αναφέρουν σώο έναν πιλότο επίσης……

Η φωτογραφία αυτή αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα μήπως είναι πριν την απελευθέρωσή του έγινε διαπραγμάτευσή του ομήρου .. σύγχιση …γιατί αυτό υπονοούσαν πηγές της αντιπολίτευσης νωρίτερα….σκοτεινή η υπόθεση…..Είναι ο ένας από τους 2 και ο άλλος σώθηκε;; περιπλέκεται η υπόθεση.. εικασίες….

Οι τελευταίες πληροφορίες φέρουν τον έναν πιλότο να αιχμαλωτίστηκε χθες τα μεσάνυχτα 3χλμ από το σημείο συντριβής αλλά εκφράζεται η ελπίδα πως θα απελευθερωθεί….

σε βίντεο εμφανίζουν οι ΗΤS αυτόν τον άνθρωπο ως τον αιχμάλωτο πιλότο

UPDATE 4 O πιλότος που αιχμαλώτισαν οι τρομοκράτες στις 1:30 πμ είναι ο “Mohamed Ahmed Al-Slimane” με καταγωγή από την Deir Εzzor.

Aντίθετα σύμφωνα με πληροφορίες ο κυβερνήτης Hassan Ali Rayya κατόρθωσε να φτάσει σώος σε σημείο του συριακού στρατού.

Άλλη αναφορά λέει πως ο πιλότος ήταν 1 και ήταν ο Mohamed Ahmed Al-Slimane ο οποίος για 5 ώρες επιχειρούσε να φτάσει ανεπιτυχώς σε θέσεις του στρατού. Ο Hassan Ali Rayya δεν εμπλέκεται στην υπόθεση…….

Mohamed Ahmed Al-Slimane”

Toυλάχιστον αυτά ισχυρίζονται οι πηγές η μόνη ανατροπή πλέον είναι να ήταν 1 ο πιλότος όμως καμιά πλευρά δεν ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο ως τώρα …..

Εικόνα

dimpenews.com