Ο συριακός στρατός περικυκλώνει κι από το Βορρά την Khan Shaykoun.

Φαίνεται ότι ο συριακός στρατός επιτιθέμενος στο δυτικό θύλακα του Kan Sheknoun έκανε μια διαφοροποίηση για να φιξάρει τους ”υπερασπιστές” της πόλης.

Και ενώ οι μετακινήσεις του αντιπάλου περιπλέκονται υπό την κάλυψη του πυροβολικού του SAA, η κύρια επίθεση κατευθύνθηκε για να περικυκλώσει την πόλη κι από το βορρά έχοντας ως ενδιάμεσο στόχο το χωριό Tabaysh επί του αυτοκινητόδρομου M5.

Όπως η επίθεση άρχισε από μέρος του τομέα όπου είχαν προσταθμεύσει οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις SOF είναι πιθανό ότι οι Δυνάμεις του Τίγρη να δέχθηκαν τη βοήθεια της 5ης Λεγεώνας που δημιουργεί την κινητικότητα με Ρώσους snipers.

Οι συριακές δυνάμεις από τ΄ανατολικά της πόλεις επίσης άλλαξαν τον άξονα δράσης τους στα ΒΑ για να προχωρήσουν προς Al Tamanah, έπειτα Tabaysh.

Ο συριακός στρατός έχει φτάσει στις νοτιοδυτικές συνοικίες της πολιορκούμενης πόλης. Οι δυνάμεις του εκεί περιμένουν να φθάσουν από άλλες κατευθύνσεις οι τάξεις του συριακού στρατεύματος.

Τεθωρακισμένα του συριακού στρατού τοποθετούνται στη Madaya ΒΑ του al Hobait και ΒΔ του Khan Shaykoun και στρέφουν τα κανόνια της προς την πόλη οχυρό των τζιχαντιστών έτοιμα για την επίθεση κι από βόρειο άξονα….

Παράλληλα ο SAA κινείται τώρα προς Kafr Sajnah στο Ν Ιντλίμπ βόρεια της Khan Sheykoun για ν΄ανοίξει τον αυτοκινητόδρομο Χαλέπι-Χομς -Δαμασκό

Η στρατηγική του Τίγρη…

Είναι ο στόχος του Τίγρη να μπερδέψει στον εχθρό και να ανοίξει νέα μέτωπα για να διασκορπίσει τις δυνάμεις του, να κατανείμει τις προσπάθειές τους και να μην τους δώσει την ευκαιρία να υπερασπιστούν την Κhan Sheykoun από ένα ενιαίο μέτωπο;;;

◼ ή ο σκοπός του είναι να μπει στην πόλη από μια απροσδόκητη θέση … καθώς οι εχθροί πρέπει να υπερασπιστούν τις θέσεις τους ανατολικά και δυτικά ….

◼ Ο στόχος του Τίγρη είναι ίσως να μην μπεί τώρα στην Khan Sheykoun αλλά να θέσει στην τανάλια της πολιορκίας κι άλλες πόλεις κια χωριά όπου είναι οι τρομοκράτες

Κανείς δεν ξέρει τι σκέφτεται ο Τίγρης… Κανείς δεν ξέρει πού είναι ο στρατός

Εικόνα


dimpenews.com