Πανικός Ρωσικά ή συριακά μαχητικά βομβάρδισαν τουρκικό κομβόι που κατευθυνόταν στο Morek. 3 τραυματίες Τούρκοι στρατιώτες.

H ρωσική αεροπορία βομβάρδισε ένα κομβόι του τουρκικού στρατού αποτελούμενο από 28 οχήματα που κατευθυνόταν στο τούρκικο παρατηρητήριο στο Morek στο Nότο Ιντλίμπ. Το κομβόι τώρα σταμάτησε πλησίον της Ma’arat al-Numan. Στην τούρκικη αυτοκινητοπομπή υπήρχαν 7 τανκ, 6 εκφορτωτές, οχήματα θωρακισμένα και καμιόνια μεταφοράς προσωπικού.

Στη συνέχεια αναφέρεται πως μπορεί να είναι και η συριακή αεροπορία που το βομβάρδισε …

Εικόνα

Το τουρκικό κομβόι σταμάτησε αρχικά μετά από ένα πρώτο βομβαρδισμό που έγινε πολύ κοντά του που τουρκικές πηγές αποδίδουν στη συριακή αεροπορία.

Λίγο μετά το πίσω άκρο της συνοδείας επλήγη από τη συριακή αεροπορία.

Δεν είναι σαφές εάν ο τουρκικός στρατός χτυπήθηκε ή οι τρομοκράτες που τον συνοδεύουν. Τουρκικές πηγές λένε ότι οι τρομοκράτες χτυπήθηκαν.

Πηγές του συριακού ΥΠΕΞ αναφέρουν ότι τουρκικά οχήματα φορτωμένα πυρομαχικά διέσχισαν τα τουρκοσυριακά σύνορα σήμερα το πρωί και μπήκαν στην πόλη Saraqib κατευθυνόμενα προς την Khan Shaykoun προς υποστήριξη τρομοκρατών της αλ Νούσρα.

Εικόνα

Δημοσιογραφική πηγή του almayadeen αναφέρει πως τα αεροσκάφη στόχευαν τα οχήματα της Jabhat al-Nusra που συνοδεύουν τo τουρκικό κομβόι στο Ma’aret al-Nu’man στον διεθνή αυτοκινητόδρομο.Το κομβόι αναγκάστηκε να σταματήσει και να μην ολοκληρώσει την πορεία του προς την Khan Sheykhoun

3 Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν και 1 τρομοκράτης του FLN σκοτώθηκε στην επίθεση της αεροπορίας κατά του κομβόι.

Και το μέσο της αντιπολίτευσης Step news agency αναφέρει πως ρωσικά μαχητικά χτύπησαν το κομβόι…..

Το αντιπολιτευόμενο μέσο ”Syrian Observatory for Human Rights” ανέφερε πως οι βομβαρδισμοί προήλθαν από ρωσική και συριακή αεροπορία.

update 1: Toυρκικό Υπ. Άμυνας: “καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την επίθεση που είναι αντίθετη με τις εν ισχύ συμφωνίες όσο και παρά τη συνεργασία μας και το διάλογό μας με την Ρωσία… Mια αεροπορική επιδρομή στόχευσε convoi μας που πλησίαζε το παρατηρητήριο 9 στο Idleb, 3 πολίτες νεκροί, 12 πολίτες τραυματίες”… ” παρά τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις που απευθύναμε στη Ρωσία οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που οδηγήθηκαν από τις δυνάμεις καθεστώτος συνεχίζονται στο Idleb, καταπατώντας τα υπαρκτά mémorandums και τις συμφωνίες με Ρωσία” ….Δυσαρέσκεια προς Μόσχα εκφράζει η Άγκυρα…..

Εικόνα
Εικόνα

update2: oι Τούρκοι θέλουν να εγκαταστήσουν 2 checkpoints στον M5, ένα στο Nimr, το άλλο στοTabaysh. Όμως το Nimr ελέγχεται από τον SAA που είναι σε θέση να συνεχίσει προς Ανατολικά στην κατεύθυνση της Al Tamanah.Φαίνεται πως οι Τούρκοι δεν είναι σε θέση να παρέχουν ειδικότερη υποστήριξη στους τρομοκράτες τους στον θύλακα της Β Χάμα.

update 3 ενώ κάποιες πηγές μιλούν για 2 αεροσκάφη που βομβάρισαν την τούρκικη αυτοκινητοπομπή μια άλλη εκδοχή αναφέρει πως η συρο-ρωσική αεροπορία στόχευσε το κομβόι. Το πιθανότερο είναι να ήταν συντονισμένη επιχείρηση συρο-ρωσική….

Η απελευθέρωση της Khan Cheikhoun προκαλεί ΠΑΝΙΚΟ σε ΗΠΑ Τουρκία για έναν ακόμη λόγο: τι κάνουμε αν οι Δυνάμεις του Τίγρη κατορθώσουν και ανακαλύψουν ντοκουμέντα κι αποδείξεις που δείχνουν πως η χημική επίθεση στην Khan Cheikhoun δεν ήταν παρά μια grotesque επιχείρηση υπό ψεύτικη σημαία για να κατηγορηθεί ο συριακός στρατός και να δικαιολογηθεί η συνέχιση πολέμου; Πανικόβλητη η Άγκυρα έστειλε ειδικές της δυνάμεις να κοντράρουν τους άνδρες του Τίγρη στις πόρτες της Khan Cheikhoun.Αλλά δεν υπολόγισε την αντίδραση Δαμασκού. Τ΄αεροπλάνα ακινητοποίησαν με μια κίνηση το κομβόι…..

Εικόνα

UPDATE O SAA έκοψε τον Μ5 Δαμασκού Χαλέπι και τον διέσχισε από δυτικά προς ανατολικά βόρεια της Khan Shaykhun. Ο στρατός ανέκτησε τα υψώματα Al-Nimr και Al-Syriatel, απομονώνοντας το Khan Sheykhoun και τη βόρεια ύπαιθρο της Hama. Η προσπάθεια είναι να ελέγξει περισσότερα υψώματα και έδαφος στα ανατολικά του δρόμου..Η πολιτική πίεση στην Τουρκία αυξάνεται όσον αφορά τη στρατιωτική θέση της στο Morek στη Βόρεια Hama..

”Που είναι τα τούρκικα αεροπλάνα” κραυγάζουν στους λογαριασμούς τους οι τρομοκράτες…

O Πούτιν δήλωσε στη συνάντησή του με Μακρόν ότι η Ρωσία “υποστηρίζει το συριακό στρατό” στη μάχη του κατά των “τρομοκρατικών απειλών” καθώς ο δεύτερος ζήτησε εκεχειρία για το Idleb.Ο Μακρόν είπε “είναι απολύτως απαραίτητο να γίνει σεβαστή η κατάπαυση του πυρός στο Idleb”.

dimpenews.com