Ξεκινάει νέος μεγάλος πόλεμος στη Μ Ανατολή; το Ισραήλ εκκένωσε δυνάμεις του από τα σύνορα με Λίβανο και έκλεισε τον εναέριο του στην μεθόριο….

Εικόνα

Tύμπανα πολέμου στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου. Το Ισραήλ έκλεισε τον εναέριο χώρο του σε βάθος 6χλμ από τα σύνορα του με τη γειτονική χώρα. Η Τσαχάλ ολοσχερώς αποσύρθηκε από το χωριό Ghajar και οι δυνάμεις της υποχώρησαν 7χλμ προς Dafna και Dan. Οι ισραηλινές δυνάμεις επίσης εκκένωσαν checkpoints τους έναντι της πόλης Maroun al-Ras.

Σύμφωνα με το Al-Manar ο ισραηλινός στρατός εκκενώνει την περιοχή Avivim και τους κοντινούς δρόμους στα σύνορα του Λιβάνου μεταξύ Maroun Al-Ras και Aitaroun.

Το Ισραήλ είτε αναδιπλώνεται σε κίνηση τακτικής για να επιτεθεί είτε αποσύρει δυνάμεις του από την α΄γραμμή αντιπαράθεσης αφού φοβάται τα προαναγγελθέντα κι αναμενόμενα αντίποινα της Hezbollah ή και του Λιβάνου για τις επιθέσεις που πραγματοποίησε με drones καμικάζι το Σαββατοκύριακο σε Βηρυτό και Κοιλάδα Beqaa.

Εικόνα

To Iσραήλ προειδοποίησε ότι σ΄ενδεχόμενο χτύπημα της Hezbollah θα επιφέρει θανατηφόρο χτύπημα στο Λίβανο. To no 2 της Hezbollah o Naim Qassem δήλωσε ωστόσο ότι “αποκλείει κάθε πολιμικό κλίμα “, μεταφέρει η εφημερίδα Asharq al-Awsat.”Αποκλείω ότι η ατμόσφαιρα είναι ενός πολέμου αυτή είναι μια απάντηση σε μια επίθεση ” τόνισε ο Sheikh Naim Qassem στο RT.

H Tσαχάλ πιστεύει πως η Hezbollah θ΄αποπειραθεί να επιτεθεί σε στρατιώτες ή σε στρατιωτική εγκατάσταση αλλά όχι σε πολίτες σύμφωνα με ανακοινωθέν της Δευτέρας στο Κανάλι 12.Ο ισραηλινός στρατός είναι σε συναγερμό στο βορρά. “Η ισραηλινή απάντηση σε μια επίθεση θα είναι δυσανάλογη “,δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Για το reseauinternational 28/8/19 ο στρατός του Λιβάνου δεν είναι σε θέση ν΄αντιπαρατεθεί στην ισραηλινή ισχύ. Ο πρωθυπουργός Hariri είναι άνθρωπος των ΗΠΑ και της Σ Αραβίας οπότε ελεγχόμενος.”Ο Λίβανος είναι τόσο κατακερματισμένος από χρώμα, θρησκεία, κοινωνικό statut (οξυμένες κοινωνικές αντιθέσεις) που δεν μπορεί να κρατηθεί όρθιος….. Η Hezbollah είναι ο μόνος θεσμός που νοιάζεται για το βιοτικό επίπεδο του λαού του Λιβάνου, η μόνη δύναμη έτοιμη να υπερασπιστεί τη χώρα κατά των ξένων επεμβάσεων. Iσραήλ και Δύση το γνωρίζουν. Και κάνουν ό,τι μπορούν για να καταστρέψουν τη Hezbollah” αναφέρει το ίδιο μέσο.

Εικόνα
Εικόνα

UPDATE To βράδυ της Τετάρτης ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε πως έβαλε κατά εχθρικού αναγνωριστικού αεροσκάφους που παραβίασε τον εναέριο χώρο του. Πρόκειται για ισραηλινό αναγνωριστικό drone.To drone πετούσε πάνω από την al-Adaisseh στο νότο της χώρας.Είναι η α΄φορά που ο λιβανέζικος στρατός αντιδρά στην κατ΄εξακολούθηση και σε ημερήσια βάση παραβίαση του εναέριου χώρου του από την ισραηλινή αεροπορία (μαχητικά,drones,κατασκοπευτικά).

Ο στρατός Λιβάνου στόχευσε 2 ισραηλινά drones που παραβίασαν τα σύνορα της χώρας και πετούσαν κοντά στο χωριό Adaisseh (Νότος), ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο NNA. 

«Ο στρατός Λιβάνου άνοιξε πυρ σε 2 μικρά drones που υπερίπταντο στρατιωτικής βάσης στο παραμεθόριο χωριό Adaisseh», ανέφερε το Al-Mayadeen.

Σύμφωνα με το Reuters,οι στρατιώτες έριξαν με αυτόματο M16.

Το OLJ αναφέρει πως ο στρατός Λιβάνου άνοιξε πυρ κατά 3 drones ισραηλινών που πετούσαν πάνω από το χωριό Adaïssé και το Kfar Kila, στο νότο. Σύμφωνα με το al-Manar, ο στρατός Λιβάνου διέταξε του στρατιώτες του ν΄ανοίγουν πυρ κατά κάθε εναέριου μέσου ισραηλινού που είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού γνωρίζοντας πως ο Λίβανος δεν διαθέτει ραντάρ που να δύνανται να εντοπίσουν αυτά τα drones.

dimpenews.com