Ισραηλινή επίθεση στο συριακό Bukamal. Συριακές ρουκέτες κατά Ισραήλ. Η Ηezbollah κατέρριψε ισραηλινό drone.

Εικόνα

Tην τελευταία νύχτα ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από θέση στη Συρία προς το Ισραήλ αλλά χωρίς να κατορθώσουν να φθάσουν στα κατεχόμενα ανακοίνωσε τη Δευτέρα το πρωί ο ισραηλινός στρατός.

Σύμφωνα με την εκδοχή του στρατού κατοχής οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από « πολιτοφυλακές »στη Συρία επιχειρώντας υπό τη δύναμη της al-Qods των Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης. Νωρίτερα τη Δευτέρα η λιβανέζικη Hezbollah ανακοίνωσε πως κατέρριψε ένα ισραηλινό drone τη στιγμή που αυτό διέσχιζε τα ισραηλινο (παλαιστινιακά) -λιβανέζικα σύνορα κατευθυνόμενο προς τον οικισμό Ramieh (Νότος).

Ο ισραηλινός στρατός μετέδωσε πως ένα από τo drone του «έπεσε στο νότιο Λίβανο κατά τη διάρκεια των καθημερινών επιχειρήσεων » χωρίς ν΄αναφέρει τι προκάλεσε τη συντριβή, αλλά πρόσθεσε, πως”δεν υπάρχει καμία ανησυχία ότι θα μπορούσαν να ληφθούν πληροφορίες από αυτό”. Δεν αρνήθηκε άμεσα τους ισχυρισμούς της Hezbollah.

Η Hezbollah δήλωσε ότι “αντιμετώπισε” το drone με “κατάλληλα όπλα”, καθώς κατευθυνόταν προς την πόλη. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος ήταν τώρα στα χέρια των μαχητών της Hezbollah, πρόσθεσε.al manar/afp/aljazeera

Al-Arabiya κι άλλα μέσα ανέφεραν πως αεροπορικά χτυπήματα έπληξαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα και τις πρώτες ώρες της Δευτέρας μια πολιτοφυλακή αποκαλούμενη Al-Abdal, Haidarion και Kata’ib Hezbollah στο al Bukamal στο κυβερνείο της Deir Ezzor στη ΒΑ Συρία.Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως οι φιλο-ιρανικές πολιτοφυλακές στη Συρία εμποδίστηκαν να εκτοξεύσουν πυραύλους στο Ισραήλ αφού δέχθηκαν επίθεση από μαχητικά σε χωριό που γειτνιάζει στο Ιράκ.

Des frappes aériennes à Al Bukamal? La prétendue base iranienne et les «explosions»

Ακούστηκαν εκρήξεις στα περίχωρα του Al Bukamal….Οι επιθέσεις έλαβαν χώραν μόνο κάποιες μέρες αφότου δορυφορικές εικόνες διατείνονταν πως κατέγραψαν τη δόμηση μιας νέας ιρανικής βάσης στο Al Bukamal.Το Fox News στις 4 Σεπτέμβρη έκανε αναφορά σε αυτήν και ισχυρίστηκε πως αποκαλούνταν Imam Ali“.

Τα χτυπήματα έγιναν ακριβώς 1 μέρα αφότου αναφορές ήθελαν το συνοριο-πέρασμα Al-Bukamal μεταξύ Ιράκ-Συρίας να είναι έτοιμο ν΄ανοίξει..

Το ”αντιπολιτευόμενο” SOHR έκανε λόγο για 18 πολιτοφύλακες και Φρουρούς της Επανάστασης νεκρούς από τους βομβαρδισμούς.

dimpenews.com