Στο Idlib πήγε ο Πρόεδρος της Συρίας. Δριμύ κατηγορώ Assad κατά Erdogan: είσαι ληστής…..ΒΙΝΤΕΟ

Στο Idleb πήγε ο Πρόεδρος της Συρίας. Ο χαλίβδυνος πρόεδρος της Συρίας έφθασε σχεδόν στα σύνορα της Συρίας σε μια κίνηση που βρίθει συμβολισμού. Δηλώνει παρών την ώρα που ο Ερντογάν και οι νεοθωμανοί απαιτούν να καταβροχθίσουν συριακή γη. Ο Bashar al-Assad συνάντησε προσωπικό του συριακού στρατού στις γραμμές του μετώπου στην πόλη al-Habit στο κυβερνείο του Idleb.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος al-Assad είπε ” ο Erdogan είναι ένας ληστής…Λήστεψε σιτάρι και πετρέλαιο από τη Συρία, και επίσης πήρε εργοστάσια του Χαλεπίου και τώρα ο Ερντογάν θέλει να ληστέψει μέρος του συριακού εδάφους με τις φυσικές του πηγές.”

“όλες οι περιοχές της Συρίας έχουν την ίδια σημασία ,αλλά αυτό που διαχειρίζεται τις προτεραιότητες είναι η στρατιωτική κατάσταση επί του εδάφους ,” πρόσθεσε ο al-Assad.

Τόνισε πως το “Idleb είναι ένα προκεχωρημένο φυλάκιο και το outpost,είναι συνήθως στη γραμμή του μετώπου αλλά σε αυτήν την περίπτωση η μάχη είναι στα ανατολικά και το outpost είναι στα δυτικά για να διασκορπίσει τις δυνάμεις του Syrian Arab Army.”

Εικόνα

“Λέγαμε πάντα και εξακολουθούμε να λέμε ότι η μάχη του Idlib είναι βασική για τον τερματισμό του χάους και της τρομοκρατίας σε όλες τις περιοχές της Συρίας”, δήλωσε ο πρόεδρος al-Assad.

Πρόσθεσε “όταν είμαστε αντιμέτωποι με μια επίθεση ή ληστεία, πρέπει να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον και να συντονιστούμε μεταξύ μας , αλλά κάποιοι Σύριοι δεν το έκαναν, ειδικά κατά τα πρώτα χρόνια του πολέμου .… Τους είπαμε να μην ποντάρουν στο εξωτερικό, αλλά στον στρατό, στον λαό και στην πατρίδα … Όμως δεν άκουσαν, και τώρα ποντάρουν στις ΗΠΑ. “

L’image contient peut-être : 9 personnes, plein air
L’image contient peut-être : 8 personnes, personnes debout et plein air

Ο al-Assad τόνισε “η πρώτη πράξη που κάναμε όταν ξεκίνησε η επίθεση στο βορρά είναι να επικοινωνήσουμε με διάφορες πολιτικές και στρατιωτικές δυνάμεις στο έδαφος και είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε οποιαδήποτε ομάδα που θα αντισταθεί και αυτό δεν είναι μια πολιτική απόφαση ,αλλά ένα συνταγματικό και εθνικό καθήκον και αν δεν το κάνουμε αυτό, δεν αξίζουμε την πατρίδα ».sana,tass

L’image contient peut-être : 3 personnes, personnes souriantes

Ο ΑΣΑΝΤ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΤΙΓΡΗ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΙΝΤΛΙΜΠ

Εικόνα
L’image contient peut-être : 6 personnes
L’image contient peut-être : 9 personnes, personnes souriantes, plein air

Ουσιαστικά ο Άσαντ κατήγγειλε σήμερα αυτό που διαφαινόταν με βάση τις τελευταίες εξελίξεις. Η Τουρκία εποφθαλμιά το συριακό πετρέλαιο του βορρά. Δεν αποσύρονται οι ΗΠΑ από τη Συρία σ΄επίπεδο προσδοκιών και στόχων.Απλά πραγματοποιούν έναν ελιγμό τακτικής .Αυτές αποσύρουν τον αδύναμο Κούρδο που αφού πρώτα κατοχύρωσε για λογαριασμό των ΗΠΑ τις συριακές πετρελαιοπηγές στο βορρά, τώρα απομακρύνεται από τον εντολέα του που φέρνει στο προσκήνιο την ισχυρή ΝΑΤΟική Τουρκία για να τις αδράξει και πιθανόν σαν ληστές να μοιραστούν τα κέρδη.

dimpenews.com

One thought on “Στο Idlib πήγε ο Πρόεδρος της Συρίας. Δριμύ κατηγορώ Assad κατά Erdogan: είσαι ληστής…..ΒΙΝΤΕΟ

Comments are closed.