Τι προβλέπει η συμφωνία Πούτιν-Ερντογάν. Ρωσοτουρκικές περιπολίες, απόσυρση εντός 150h των YPG από σύνορα σε 30χλμ βάθος κ.α

Εικόνα

Η συμφωνία Ερντογάν Πούτιν κατά τη συνάντησή τους σήμερα στο Σότσι.

1 Οι 2 πλευρές επαναδιαβεβαίωσαν τη δέσμευση τους στη διατήρηση της πολιτικής ενότητας και εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και της προστασίας της εθνικής ασφάλειας Τουρκίας.

2 Τονίζουν την αποφασιστικότητά τους να πολεμήσουν την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις και να διακόψουν τις αποσχιστικές ατζέντες στο συριακό έδαφος.

3 Σε αυτό το πλαίσιο δια διατηρηθεί το εγκατεστημένο status quo στην τρέχουσα επιχείρηση Άνοιξη Ειρήνης που καλύπτει την περιοχή Tel Abyad και Ras al Ayn μ΄ε΄να βάθος 32 χλμ.

4 Οι 2 πλευρές επαναδιαβεβαιώνουν την συμφωνία στ΄Άδανα…

5 Ξεκινώντας από τις 12.00 το μεσημέρι στις 23/10/19 η ρώσικη στρατονομία και η συριακή συνοριοφυλακή θα μπουν στη συριακή πλευρά των τουρκο-συριακών συνόρων εκτός της περιοχής της επιχείρησης Άνοιξη Ειρήνης ώστε να διευκολύνουν την απόσυρση των στοιχείων του YPG και των όπλων τους σε βάθος 30χλμ από τα σύνορα και θα πρέπει να τελειώσει σε 150 ώρες. Εκείνη τη στιγμή κοινές ρωσοτουρκικές περιπολίες θ΄αρχίσουν στα δυτικά και στ΄ανατολικά της περιοχής τη επιχείρησης Άνοιξη Ειρήνης μ΄ένα βάθος 10χλμ με εξαίρεση την πόλη του Qamishli.

6 Όλα τα στοιχεία του YPG και τα όπλα τους θ΄αποσυρθούν από το Μanbij και Τal Rifat.

7 Oι 2 πλευρές θα λάβουν τ΄απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη διεισδύσεων τρομοκρατικών στοιχείων.

8 Θα λανσαριστούν κοινές προσπάθειες για τη διευκόλυνση επιστροφής των προσφύγων με ασφαλή κι ηθελημένο τρόπο.

9 ένα κοινό παρατηρητήριο και μηχανισμός επαλήθευσης θα εγκατασταθούν για την επίβλεψη και συντονισμό και εφαρμογή αυτού του μνημονίου.

10 Οι 2 πλευρές θα συνεχίσουν αν εργάζονται για την εύρεση μιας διαρκούς πολιτικής λύσης στη συριακή διαμάχη μέσω του Μηχανισμού Άστανα και θα υποστηρίξουν την δραστηριότητα της Συνταγματικής Επιτροπής.

Tηλεφώνημα ΠΟΥΤΙΝ-ΑΣΑΝΤ

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε αργότερα πως ο Πρόεδρος Άσαντ διαβεβαίωσε τον Πούτιν ότι η Δαμασκός είναι έτοιμη ν’ αναπτύξει συνοριοφύλακες με τη ρώσικη στρατονομία στα σύνορα με Τουρκία. Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία των 2 ανδρών μετά την τουρκορωσική συμφωνία. Ο Άσαντ τόνισε στο Ρώσο ομόλογό του την απόλυτη απόρριψη οποιασδήποτε εισβολής σε συριακό έδαφος με οποιοδήποτε όνομα ή πρόσχημα. Ο al-Assad τονίζει ότι οι αποσχιστές, αυτονομιστές είναι υπεύθυνοι για την τρέχουσα κατάσταση και για την επιστροφή του πληθυσμού στις περιοχές τους για να σταματήσουν τυχόν προσπάθειες για οποιαδήποτε δημογραφική αλλοίωση που ορισμένοι προσπάθησαν να επιβάλουν.Ο πρόεδρος al-Assad τονίζει κατά τη διάρκεια τηλεφώνου με τον Πρόεδρο Πούτιν ότι η Συρία συνεχίζει να καταπολεμά την τρομοκρατία και την κατοχή κάθε σπιθαμής συριακού εδάφους με όλα τα νόμιμα μέσα αναφέρει σε ανακοινωθέν της η συριακή Προεδρία.

dimpenews.com

One thought on “Τι προβλέπει η συμφωνία Πούτιν-Ερντογάν. Ρωσοτουρκικές περιπολίες, απόσυρση εντός 150h των YPG από σύνορα σε 30χλμ βάθος κ.α

Comments are closed.