Λίβανος: Eν ύπνω τρομοκρατικοί πυρήνες μπορεί να στοχεύσουν κυρίως χριστιανικές περιοχές για να ενσπείρουν διάσπαση.

Εικόνα

Ο γνωστός Λιβανέζος δημοσιογράφος Χοσείν Μορτάντα καταγγέλει στην τηλεόραση του ΝΒΝ ότι ενδέχεται προβοκάτσια κατά χριστιανικών περιοχών, στόχο στο Λίβανο για πρόκληση διάσπασης..Αναφέρει:

Σήμερα αντιμετωπίζουμε μια επικίνδυνη φάση στον Λίβανο. Το πρόβλημα στο Λίβανο είναι ότι δεν έχουν διδαχθεί από τα παθήματα στη Συρία. Υπάρχει μια ομοιότητα στα γεγονότα εδώ. Η τρέχουσα κινητικότητα και το χάος θα έχουν αντίκτυπο στην κατάσταση της ασφάλειας και εν ύπνω τρομοκρατικοί πυρήνες μπορεί να στοχεύσουν κυρίως χριστιανικές περιοχές για να ενσπείρουν διάσπαση. Ορισμένα κανάλια και μέσα ενημέρωσης δηλώνουν ότι οι δρόμοι θα κοπούν με διαφορετικό τρόπο, κάτι παρόμοιο με αυτό που συνέβη στη Συρία.

Σήμερα στο Λίβανο υπάρχει μια κατάσταση επικίνδυνη όπου επιχειρούν να παγιδεύσουν τους φτωχούς μπλοκάροντας τους δρόμους, κλείνοντας τα σύνορα και καλώντας σε μια επέμβαση από το εξωτερικό. Υπάρχουν δημοσιογράφοι που πληρώθηκαν από τις μυστικές λιβανέζικες υπηρεσίες για να υποκινήσουν την κατάσταση και να την κάνουν έκρυθμη. Κάποιοι στο Λίβανο έλαβαν χιλιάδες δολάρια για να δημιουργήσουν τετελεσμένα.

Τρομοκράτες σαν αυτόν με την κωδική ονομασία (Mullah Omar), που κατηγορείται ότι μετέφερε καμικάζι στην επίθεση στο Choueifat στη Βυρητό το 2014, έχουν βγει στους δρόμους και ο ίδιος ηγείται σε check point στο δρόμο του Khaldanbn. nbn 28/10/19

Εικόνα
(Mullah Omar)

O δημοσιογράφος κατηγορεί τον αρχηγό του στρατού ότι δεν δίνει εντολή ν΄ανοίξουν οι δρόμοι την ώρα που τίθεται σε κίνδυνο το σύνολο της χώρας και αυτό γιατί έχει προηγούμενα με τον ΥΠΕΞ Gebran Bassil.

Οι τράπεζες παραμένουν για μια βδομάδα κλειστές. Κι αυτό είναι το πιο ανησυχητικό αναφέρει άλλος ειδήμονας αφού δηλώνει ότι αυτό γίνεται για να μην φύγουν μαζικά κεφάλαια προς το εξωτερικό. Ο ίδιος δηλώνει πως το κράτος έχει χρεοκοπήσει…

H κατάσταση στο Λίβανο επιδεινώνεται παράλληλα με αυτή στο γειτονικό Ιράκ όπου οι λαϊκές κινητοποιήσεις άρχισαν την 1η Οκτώβρη ημέρα της 1ης επετείου από την ανάληψη καθηκόντων του Πρωθυπουργού Αντίλ Αμπντούλ Μαχντί μετά από κάλεσμα μέσω Internet. Πάνω από 200 νεκροί και 6.000 τραυματίες μέχρι σήμερα…..

dimpenews.com