ΕΚΤΑΚΤΟ Ο τούρκικος στρατός επιτέθηκε στη ρώσικη στρατονομία και τραυμάτισε τουλάχιστον 5 Ρώσους στα συροτουρκικά σύνορα.

Εικόνα

Ένας πύραυλος που εκτοξεύθηκε από το τούρκικο πυροβολικό στόχευσε μια ομάδα της ρώσικης στρατονομίας στο συνοριοπέρασμα στο al-Derbasiyah στα συροτουρκικά σύνορα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 5 Ρώσοι μεταδίδουν τοπικά μέσα.

Στη συνέχεια του επεισοδίου Τούρκοι αξιωματικοί μπήκαν από το συνοριοπέρασμα al-Derbasiyah για να μιλήσουν με Ρώσους στρατιωτικούς για το συμβάν.Άλλες πηγές όπως το sana αναφέρουν πως δεν τραυματίστηκαν Ρώσοι αλλά 6 πολίτες από την τουρκική επίθεση ενώ το κουρδικό hawarnews ταυτοποιεί 4 από αυτούς….

Εικόνα

Το Kurdistan 24 αναφέρει πως 6 πολίτες και ένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν όταν μια βόμβα προσγειώθηκε πλησίον των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή του Derbisiye. Ο ρωσικός στρατός αρνήθηκε τις φήμες για το βομβαρδισμό της στρατονομίας του στη Συρία μεταδίδει το ria. Την ίδια στιγμή το vesti επικαλούμενο το ria αναφέρει πως ένα περίπολο της ρωσικής στρατονομίας απείχε λίγα μέτρα από το σημείο βομβαρδισμού στη βόρεια Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 6 άνθρωποι.

Το περιστατικό συνέβη στο σημείο διέλευσης των συνόρων ad-Derbasiyya. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές το βλήμα προήλθε από την πλευρά όπου εδρεύουν οι τουρκικές δυνάμεις. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, μια αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή εξερράγη κατά μήκος του δρόμου.

Τώρα ρωσικό convoy πλησιάζει το Tel Tamr από τη Hasaka…

Στο μεταξύ ο Ρώσος Υπ. Άμυνας Sergueï Choïgou, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της απόσυρσης των κουρδικών πολιτοφυλακών από τη ζώνη ασφαλείας στη ΒΑ Συρία που μάλιστα έγινε πριν το προβλεπόμενο χρόνο..

«Η απόσυρση των ένοπλων μονάδων που όφειλε να γίνει για ένα διάδρομο ασφαλείας ολοκληρώθηκε πριν την προβλεπόμενη ημερομηνία. Σύριοι συνοριοφύλακες και η στρατονομία μας μπήκαν εκεί »,είπε.

dimpenews.com

One thought on “ΕΚΤΑΚΤΟ Ο τούρκικος στρατός επιτέθηκε στη ρώσικη στρατονομία και τραυμάτισε τουλάχιστον 5 Ρώσους στα συροτουρκικά σύνορα.

Comments are closed.