Πισώπλατη μαχαιριά και τούρκικο μαχαίρι για 4 Σύριους στρατιώτες. BINTEO

Σύριοι στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν στην Tal al-Hawa στην περιφέρεια του Ras al-Ain μετά από μάχες με τρομοκράτες τζιχαντιστές του Ερντογάν. Έπειτα από την απόσυρση του SDF από το χωριό κάποιοι Κούρδοι πολιτοφύλακες συμφώνησαν με το συριακό στρατό ότι θα του δώσουν κάλυψη καθώς μονάδες του θα διείσδυαν στο χωριό. Όταν οι στρατιώτες μπήκαν στο χωριό οι Κούρδοι…..εξαφανίστηκαν.Οι τζιχαντιστές αιχμαλώτισαν Σύριους στρατιώτες και αποκεφάλισαν 4 από αυτούς υπό τις ιαχές “Allah Akbar”. Οι τρομοκράτες αναφέρουν πως αιχμαλώτισαν 14 Σύριους στρατιώτες….

Πυρά του τούρκικου πυροβολικού στόχευσαν δυνάμεις του συριακού στρατού και μάχες με αυτόματα όπλα διαδραματίστηκαν το πρωί στις παρυφές του χωριού Al Assadiya κοντά στα συροτουρκικά σύνορα σύμφωνα με το αντιπολιτευόμενο μ’ έδρα το Λονδίνο OSHD.

Εικόνα
Εικόνα

Για τη Rojava…. δηλ. για τα πετρέλαια και πως αυτά θα γίνουν λάφυρο των ΗΠΑ

”Μην λαθεύετε γι αυτό… Ο πρόεδρος Trump κατέστησε σαφές ότι οι αμερικάνικες δυνάμεις θα παραμείνουν τη Συρία και ειδικότερα ότι θ΄αναπτυχθούν δυνάμεις για τη διασφάλιση των πετρελαϊκών πεδίων σε όλη τη Β Συρία”,δήλωσε ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος Mike Pence. 

Ο Αντιπρόεδρος είπε ότι οι U.S.Α θα εργαστούν με “τους Συρο-κούρδους συμμάχους μας για να διασφαλίσουν ότι τα έσοδα από αυτά τα πετρέλαια [πεδία] δεν θα πέσουν στα χέρια του Ιράν, του καθεστώτος [Assad], της Ρωσίας.” O Donald Trump πρότεινε η νέα περιοχή να είναι υπό την προστασία των πετρελαϊκών κολοσσών όπως ExxonMobil και Chevron και τα έσοδα από τις εξαγωγές αυτών των προϊόντων υδρογονανθράκων να διοχετευθούν στο λογαριασμό του του κρατικού ταμείου των ΗΠΑ.

Οι Κούρδοι αντιγράφουν πλέον την Τουρκία στην αμφιταλάντευση, μια με τους Αμερικανούς μια με τους Ρώσους αυτή είναι η νέα τακτική τους……

dimpenews.com