”Πρώτο χτύπημα του Assad κατά του ΝΑΤΟ;” Oι ΗΠΑ δεν θέλουν να προσχωρήσουν οι Koύρδοι (SDF) στο συριακό στρατό γιατί θα μεταφέρουν απόρρητες πληροφορίες του δυτικού μπλοκ που θα φτάσουν ως στη Ρωσία…..

Αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στα μέρη που έπαιξαν τα πάντα πάνω στη Rojava για να προκαλέσουν την ανατροπή του συριακού κράτους : μια μεταβολή των κουρδικών δυνάμεων σ΄ ένα μέρος του συριακού στρατού.

Θα πρόκειται στην πραγματικότητα για μια μετάλλαξη με γεωστρατηγικές διαστάσεις, οι FDS που σχηματίστηκαν, εξοπλίστηκαν,εκπαιδεύθηκαν κατά τη διάρκεια ετών από εκπαιδευτές Αμερικανούς, Γάλλους, Βρετανούς,Γερμανούς και Ισραηλινούς.

Για τα μέρη του ΝΑΤΟ που ελλείψει κάτι καλύτερου έκτοτε ερωτοτροπούν με την ιδέα της δημιουργίας μιας zone tampon στο συριακό βορρά, αυτή η προσφορά βιώνεται ως μια απρόσμενη τροπή στο μέτρο που η ενσωμάτωση των κουρδικών μονάδων στο εσωτερικό του εθνικού στρατού δεν θα μπορούσε να περάσει χωρίς «απόρρητα δεδομένα» να δοθούν εκ των προτέρων στις συριακές δυνάμεις και προφανώς στους συμμάχους τους Ρώσο και Ιρανό.

Σε ανακοινωθέν ο ΓΕΣ Συρίας υπογραμμίζει επομένως ότι απελευθέρωσε ένα μεγάλο μέρος από την Α και ΒΑ Συρία (Djézireh, που αντιστοιχεί σχεδόν με την επαρχία της Hassaké) και ότι κατά συνέπεια οι FDS θα όφειλαν να προστεθούν στις τάξεις τους για να πολεμήσουν κατά των επιτιθέμενων Τούρκων εναντίον που απειλούν τα συριακά εδάφη.

« Έχουμε έναν κοινό εχθρό και είμαστε έτοιμοι να ενωθούμε με όλα τα παιδιά της πατρίδας που είναι Άραβες ή Κούρδοι για να θυσιαστούμε στην απελευθέρωση του πατρίου εδάφους », μπορούμε να διαβάσουμε σ΄ένα ανακοινωθέν του συριακού Υπουργείου Άμμυνας.

Ακόμη πιο πολύ, το συριακό Υπ. Εσωτερικών διαβεβαιώνει πως είναι έτοιμο να διευκολύνει τη διαδικασία ενσωμάτωσης των μελών των (Asayesh) στις συριακές δυνάμεις ασφαλείας ,κάτι που σημαίνει ότι το συριακό κράτος υπολογίζει στην κούρδικη τεχνογνωσία με όρους πληροφοριών για να εξοπλιστεί καλύτερα έναντι του εχθρού.

Πράγματι, οι FDS για μεγάλο χρονικό διάστημα συνυπήρξαν με τους τρομοκράτες της Daech ή με άλλες τρομοκρατικές ομάδες κι αυτή συνύπαρξη θα μπορούσε να είναι ένα κερδοφόρο χαρτί για συριακό στρατό υπό την έννοια των πληροφοριών. Το κείμενο αναφέρει ότι το συριακό κράτος έχει το καθήκον να προσφέρει όλες τις υπηρεσίες στους κατοίκους στα ΒΑ της χώρας αλλά οι Κούρδοι θα όφειλαν ομοίως να συμμετέχουν στην άμυνα της περιοχής τους……..

Και η κούρδικη αντίδραση;

Για την ώρα οι FDS ορατά φοβούμενοι στην ιδέα μιας αντίπαλης αντίδρασης των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ απάντησαν αρνητικά. Σε κάθε περίπτωση, ένα tweet του διοικητή τους Mazloum Abdi το αφήνει να διαφανεί. Αλλά σύμφωνα με τους παρατηρητές αυτοί τελικά θ΄αποδεχθούν, απέναντι σε μια εντεινόμενη τουρκική εισβολή…...reseauinternational 1/11/19

dimpenews.com