Ρωσία/ΗΠΑ ετοιμάζονται για Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο..Μαζεύονται οι στρατοί……

Les miliciens masqués du 7e kavalerie dans la série « Watchmen ».

Kαθώς με ραγδαίο ρυθμό αυξάνονται οι εντάσεις περιφερειακών συγκρούσεων για λογαριασμό των υπερδυνάμεων πολλοί είναι οι αναλυτές που θεωρούν πως Ρωσία και ΗΠΑ προετοιμάζονται πυρετωδώς για έναν Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πρωτοφανείς στρατιωτικές ασκήσεις που είχαν από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου να γίνουν,αγορές μαμούθ στρατιωτικών εξοπλισμών παραπέμπουν στο ίδιο σκηνικό.

Η Ρωσία πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη άσκηση από την εποχή του Ψυχρού πολέμου με την κωδική ονομασία Vostok-2018 σε συνεργασία και με την Κίνα.Για το L’Obs : «η Ρωσία προετοιμάζεται για τον Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο που θα τον κερδίσει. […] Αυτά τα στρατιωτικά γυμνάσια σύμφωνα με το ΝΑΤΟ είναι η επανάληψη/πρόβα μιας «διαμάχης μεγάλης κλίμακας». […] Τα μίντια επικαλούνται έναν Ρώσο στρατιωτικό ειδήμονα αυτοαποκαλούμενο «ανεξάρτητο», αλλά με διασύνδεση με ρώσικα παρασκευαστήρια παραπληροφόρησης που δηλώνει πως «πρόκειται για μια προετοιμασία για έναν μελλοντικό παγκόσμιο πόλεμο. Το ρώσικο ΓΕΣ εκτιμά πως αυτός θα γίνει το 2020: είτε ένας πόλεμος παγκόσμιος , είτε ένα σερί από τοπικές συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας.»letemps.ch

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για τον Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο με το πιο μεγάλο συμβόλαιο Άμυνας στην ιστορία τους .

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε στα μέσα Ιούνη 2019 την αγορά όπλων την μεγαλύτερη στην ιστορία του αφού αποφάσισε ν΄αγοράσει περί τα 500 μαχητικά αεροσκάφη F-35 συνολικού κόστους 34 δις $.

Αυτή η αγορά παραπέμπει ως σκεπτικό στο ότι οι ΗΠΑ θ΄ οδηγήσουν έναν πόλεμο με μια μεγάλη δύναμη όπως είναι η Ρωσία και η Κίνα wsws.org

Την επόμενη χρονιά οι ένοπλες δυνάμεις 17 χωρών μελών του ΝΑΤΟ εκ των οποίων ΗΠΑ/Γερμανία θα πραγματοποιήσουν τη στρατιωτική άσκηση «Defender 2020». Με την στρατιωτική ανάπτυξη τη πιο σημαντική στην Ευρώπη εδώ και 25 χρόνια η στρατιωτική δυτική συμμαχία προετοιμάζεται για ένα πόλεμο κατά της Ρωσίας που είναι επανδρωμένη με πυρηνικά που κάνει τα δικά της μαζικά γυμνάσια.

Όπως δήλωσε ο Υπ. Άμυνας Γερμανίας ο αμερικανικός στρατός θα μεταφέρει στρατό στην περιοχή της Πολωνίας και Βαλτικής τον Απρίλη/Μάη 2020. Συνολικά θα συμμετέχουν 37.000 στρατιώτες εκ των οποίων 20.000 θα έρθουν από ΗΠΑ με τανκ και στρατιωτικό υλικό.

Ο σκοπός της άσκησης αυτής είναι να επαναλάβει μια «ταχεία ανάπτυξη μονάδων των πιο μεγάλων εκτός-Aτλαντικού και μέσω Ευρώπης»για να διασφαλίσει «ότι οι ανάλογες διαδικασίες λειτουργούν σε κατάσταση κρίσης ». «Κεντρικό στοιχείο» της κινητοποίησης των αμερικανικών δυνάμεων θα είναι η Γερμανία κι ο στρατός της ο Bundeswehr.

Aπό τον Ιούνη μια αμυντική συμφωνία Donald Trump και του Πολωνού ομολόγου του Andrzej Duda δημιούργησε τις απαραίτητες λογισμικές συνθήκες για μια μαζική ανάπτυξη δυνάμεων.Μεταξύ άλλων προβλέπει να προστεθούν 6000 Αμερικανοί στρατιώτες και την ανάπτυξη μιας μοίρας drones «Reaper» MQ-9.

Παρά τον πολλαπλασιασμό των διηπειρωτικών συγκρούσεων η γερμανική κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο στο πόλεμο κατά Ρωσίας…..

H ναυτική άσκηση BALTOPS στην Βαλτική ομοίως ανοιχτά κατευθυνόμενη κατά της Ρωσίας διευθύνθηκε από το 2ο Αμερικάνικο Στόλο…

Τον ίδιο μήνα 2500 στρατιώτες του ΝΑΤΟ έκαναν άσκηση με πυροβολικό και μαχητικά στη Λετονία.Αρχές Αυγούστου το ρώσικο ναυτικό απάντησε με άσκηση και παρέλαση ναυτική στο Saint-Pétersbourg,με 10.000 στρατιώτες κι ένα πυρηνικό υποβρύχιο.

Τον τελευταίο μήνα 50 πλοία του ΝΑΤΟ και 3000 ναύτες από 18 χώρες υπό τη διοίκηση της Bundeswehr έλαβαν μέρος σ΄ασκήσεις στη βόρεια ακτή της Δυτικής Βαλτικής.

Οι γιγαντιαίες ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη δείχνουν σε ποιο σημείο έχουν ήδη προχωρήσει οι προετοιμασίες πολέμου της διευθύνουσας τάξης. 80 χρόνια μετά την έναρξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και τον πόλεμο εξολόθρευσης της χιτλερικής Wehrmacht στ΄Αν. οι στρατοί των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων παρελαύνουν εκ νέου στην Αν. Ευρώπη.

dimpenews.com