Ισραήλ και Συρία ”διασταύρωσαν” τους πυραύλους τους….

Eκρήξεις ακούστηκαν κοντά στο αεροδρόμιο Δαμασκού μετέφερε το πρωί της Τρίτης η κρατική τηλεόραση. Καμιά πληροφορία δεν δόθηκε επίσημα για την αιτία αυτών των εκρήξεων ή για ενδεχόμενα θύματα… Reuters

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι το αντιπυραυλικό του σύστημα «Iron Dome» κατέρριψε 4 ρουκέτες στον ισραηλινό ουρανό που ρίχθηκαν το πρωί της Τρίτης από τη Συρία με κατεύθυνση το εβραικό κράτος ενώ ήχησαν οι σειρήνες στα κατεχόμενα υψίπεδα του Golan. Στο ανακοινωθέν η Tsahal αναφέρει πως καμιά υλική ζημιά δεν μεταφέρθηκε ως εκείνη τη στιγμή στο ισραηλινό έδαφος.

Άλλες αναφορές κάνουν λόγο για ισραηλινούς πυραύλους που στόχευσαν συριακά ραντάρ και ότι εκτοξεύθηκαν και 5 πύραυλοι από N Συρία προς Β Ισραήλ. Οι κάτοικοι της Γαλιλαίας και των οικισμών του βόρειου Γκολάν πήγαν στα καταφύγια.

Για 4 ισραηλινούς πυραύλους γίνεται λόγος που στόχευσαν συριακό έδαφος και πολλά αντιπυραυλικά βλήματα που ενεργοποιήθηκαν από συριακή αεράμυνα προς αναχαίτιση τους.
Ισραηλινή πυραυλική επίθεση κατά της περιοχής του αεροδρομίου Δαμασκού σημειώθηκε τα ξημερώματα και η συριακή αεράμυνα κατέρριψε 2 πυραύλους αναφέρει άλλη πηγή.

Η ισραηλινή επίθεση διεξήχθη με πυραύλους που εκτόξευσαν ισραηλινά μαχητικά που βρίσκονταν πάνω από τη Γαλιλαία. Το «Iron Dome» δεν μπόρεσε να καταρρίψει όλους τους συριακούς πυραύλους. Ακούστηκαν εκρήξεις νότια του οικισμού Kiryat Shmona.

Σύμφωνα με την haaretz που επικαλείται πηγές του ισραηλινού στρατού οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από συριακό έδαφος ύστερα από εντολή του Ιράν.

dimpenews.com