Νεκροί και τραυματίες από ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις κατά Δαμασκού. ΒΙΝΤΕΟ

Η συριακή αεράμυνα απώθησε μετά τα μεσάνυχτα μια σφοδρή ισραηλινή πυραυλική επίθεση κατά της περιφέρειας της Δαμασκού και κατέρριψε την πλειοψηφία αυτών πριν καταλήξουν στους στόχους τους ενώ υπήρξαν νεκροί και τραυματίες.

Στρατιωτική πηγή αναφέρει πως στις 01h20 της Τετάρτης 20-11-2019,ισραηλινά μαχητικά στόχευσαν με πυραύλους εκκινώντας από τα κατεχόμενα του Golan και τη λιβανέζικη ζώνη Marj Youne, την περιφέρεια της συριακής πρωτεύουσας υπογραμμίζοντας πως τα συστήματα της συριακής αεράμυνας άμεσα δέσμευσαν του αντίπαλους πυραύλους και κατέρριψαν τους περισσότερους από αυτούς.

Ο ανταποκριτής του SANA ανέφερε πωςτα θραύσματα ενός πυραύλου έπληξαν ένα σπίτι στον οικισμό Sassaa στα ΝΔ της Δαμασκού και το κατέστρεψαν ενώ προκάλεσαν το θάνατο δύο ατόμων και τον τραυματισμό άλλων.

Ιατρική πηγή από το νοσοκομείο Qatana γνωστοποίησε πως σκοτώθηκαν 1 άνδρας και 1 γυναίκα ενώ άλλα πρόσωπα τραυματίστηκαν στον οικισμό Beit Saber στη ζώνη της Sassaa στα ΝΔ της Δαμασκού.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως τα θραύσματα άλλου πυραύλου κατέληξαν σε σπίτι στα περίχωρα της Qudssaya στα Δ της Δαμασκού με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα κορίτσι και να προκληθούν σημαντικές υλικές ζημιές.sana

Tην Τετάρτη το πρωί ο ισραηλινός στρατός διεκδίκησε ένα σερί αεροπορικών χτυπημάτων “μεγάλης κλίμακας” κατά στρατιωτικών θέσεων στη Συρία. Σύμφωνα με φιλοαντιπολιτευόμενο Observatoire syrien des droits de l’Homme, 23 άτομα σκοτώθηκαν εκ των οποίων 16 ξένοι μαχητές.

Η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε τη νύχτα 19-20/11 πολλαπλούς στόχους στρατιωτικούς ιρανικούς και συριακούς αναφέρει η Τσαχάλ. Αυτά τα χτυπήματα ” μεγάλης κλίμακας ” επιτελέστηκαν ως “απάντηση” σε ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από ιρανική δύναμη από συριακό έδαφος την προηγούμενη νύχτα ανακοίνωσε ένα εκπρόσωπος τύπου του ισραηλινού στρατού. Καθιστούν τη Συρία υπεύθυνη για τις δράσεις που συμβαίνουν επί συριακού εδάφους κι υπόσχονται να συνεχίσουν εναντίον της ιρανικής παρουσίας στη Συρία αν κριθεί απαραίτητο. france24

dimpenews.com