Σημαντικό μήνυμα με υψηλές ηθικές αξίες, στάλθηκε από τον ‘Ασαντ σε Σύριο πολιτικό κρατούμενο, αιχμάλωτο των ισραηλινών φυλακών, τον ήρωα μαχητή Sedqi al Maket.

IMG-20191202-WA0009

Ένα σημαντικό μήνυμα με υψηλές ηθικές αξίες, στάλθηκε από τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασάντ σε αιχμάλωτο των ισραηλινών φυλακών, τον ήρωα μαχητή Sedqi al Maket.
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασάντ έστειλε ένα μήνυμα δόξας και αξιοπρέπειας στον πολιτικό κρατούμενο των ισραηλινών φυλακών, τον Σύριο ήρωα Sedqi al Maket, σύμβολο αντίστασης για όλους τους Σύριους του Κατεχόμενου Γκολάν:
“Ένα συριακό αραβικό χαιρετισμό από τη Συρία, σας στέλνω από τη Δαμασκό, ο αραβισμός στο όνομά μου και στο όνομα των πατέρων μας … Είστε στις φυλακές, στις φυλακές της ισραηλινής κατοχής και το μήνυμά σας σε όλες τις οικογένειες των ηρώων και στον λαό μας στο κατεχόμενο Αραβικό Γκολάν και την Παλαιστίνη.

Η τελευταία σας θέση, που ήρθε μετά από επανειλημμένες προσπάθειες απελευθέρωσης, κατέληξε. Σας ζητήθηκε να διαλέξετε μεταξύ της απελευθέρωσής σας και της διαμονής σας στη Δαμασκό, χωρίς όμως να επιστρέψετε στο Γκολάν ή να συνεχίσετε τις ταλαιπωρίες σας στις φυλακές κατοχής … Και η απάντησή σας ήταν να παραμείνετε κρατούμενος επειδή δεν ανταλλάξατε την ελευθερία σας με τη μη επιστροφή στο Συριακό Γκολάν. Αυτή η επιλογή εκφράζει τον αγώνα που δεν ξεθωριάζει σε μια ψυχή υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας και σε ένα πνεύμα ενός μεγάλου μαχητή που περνάνε οι μέρες και δεν κουράζεται και περνάνε τα χρόνια της ζωής και ο αγώνας δεν του καταβάλει το σθένος…
Ο πατριωτισμός πήρε την πλήρη του μορφή όταν αρνήθηκες να βγείς υπό την προϋπόθεση να χωριστείς από την πατρίδα … Έτσι ο πατριωτισμός ήταν και εξακολουθεί να είναι αδιαίρετος, έχετε την πατρίδα στην καρδιά σας και αυτό είναι επίσης αναπόσπαστο. Προτίμησες την άνεση της συνείδησής σου από την άνεση του σώματός σουΠροτίμησες την τιμωρία της φυλάκισης από μια ελλιπή ελευθερία και έτσι έστειλες ένα μήνυμα σε όλους τους Σύριους ότι η δόξα δεν είναι ούτε τα χρήματα ούτε η ευημερία ή η αποδοχή των μισών λύσεων/ημίμετρων και των συμβιβασμών … αλλά η δόξα γίνεται από την αυτοεκτίμηση και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ανθεκτικότητα ενάντια στην επιθετικότητα και τη διατήρηση της αξιοπρέπειας της χώρας σας. Η αξιοπρέπεια σας είναι ένδοξη καθώς η αλαζονεία του κατακτητή ποδοπατήθηκε από ήρωσες όπως εσείς.
Ο αγώνας σας, μαζί με τις θυσίες και τα έπη που οι ήρωες του Συριακού Αραβικού Στρατού κατέβαλαν στα χαρακώματα της τιμής ενάντια στον πραγματικό εχθρό και ενάντια στην εξουσιοδοτημένη τρομοκρατία, έγινε ένα φως που καθοδηγεί το μονοπάτι των γενεών στο δρόμο τους για ένα ελεύθερο και λατρεμένο μέλλον, και στην υπόσχεση και την βεβαιότητα της απελευθέρωσης κάθε σπίθας της αγνής γης μας. Και ελπίζοντας να συναντηθούμε από κοντά, αν είναι θέλημα Θεού.
Μπασάρ Αλ Ασάντ
Προεδρία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας

dimpenews.com