Ρωσικά SU 35 αναχαίτισαν ισραηλινά μαχητικά στο συριακό εναέριο και τ ανάγκασαν ν΄αποσυρθούν.

FB_IMG_1575993131925

Ρωσικά αεροσκάφη « Su-35 » αναχαίτισαν στη Νότια Συρία ισραηλινά μαχητικά που θεωρήθηκαν ότι σχεδίαζαν ένα σερί από αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη βάση T4 στην Κεντρική Συρία και τα εξανάγκασαν ν΄αποσυρθούν σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο« Sputnik » επικαλούμενο media.

Το πρακτορείο επικαλείται το «avia portal. pro » σημειώνοντας ότι το portal που δεν ταυτοποιήθηκε σε καμία χώρα, διαβίβασε αυτές τις πληροφορίες σχετικά με τον υπολογισμό των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Συρίας στην τοποθεσία του Twitter.
«Αποδείχθηκε ότι το ατύχημα ήταν πολύ σοβαρό», έγραψε το portal .

Το portal γράφει επίσης σύμφωνα με το πρακτορείο: « Αξιοσημείωτο είναι ότι νωρίτερα στη νότια Συρία, ειδώθηκαν ισραηλινά μαχητικά και εστάλησαν ρώσικα μαχητικά για να τα παρακολουθήσουν. »

Οι πηγές επιβεβαίωσαν ότι « τα ισραηλινά μαχητικά αποσύρθηκαν αφότου δυο Su-35 απογειώθηκαν από τη βάση Hmeimim στην περιοχή της Latakia.

Δεν υπήρξαν επίσημα σχόλια σχετικά με αυτές τις αναφορές, ούτε από τη Ρωσία ούτε από τη Συρία, ενώ το εβραϊκό «κανάλι 13» ανέφερε, σύμφωνα με το κανάλι του Λιβάνου «Al-Manar», ότι τα ρωσικά αεροπλάνα ανάγκασαν τα ισραηλινά αεροπλάνα να επιστρέψουν στις βάσεις τους.

Από την άλλη πλευρά, η ρωσική εφημερίδα «Izvestia» δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Τι είναι πίσω από τις προκλήσεις εναντίον της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Συρία; », Στο οποίο δήλωσε ότι η αμερικανική εφημερίδα« New York Times »δημοσίευσε μια έρευνα, η οποία βασίστηκε σε ανοικτές πηγές, ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε επιδρομές στα στρατόπεδα των Σύριων προσφύγων, χρησιμοποιώντας το περιεχόμενο παλαιών υλικών από εικαζόμενες επιδρομές στα νοσοκομεία Idlib.

Η ρωσική εφημερίδα σημείωσε ότι η New York Times χρησιμοποίησε την data των πτήσεων των Ρώσων πιλότων και ισχυρίστηκε ότι είχε ακούσει και καταγράψει τις συνομιλίες τους με τη βάση αεροπορικής δύναμης Hmeimim, αλλά αυτές οι ηχογραφήσεις εγείρουν μια σειρά ερωτήσεων για στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες. Η Izvestia ανέφερε ότι το περιεχόμενο των ηχογραφήσεων και των συνομιλιών μεταξύ των πιλότων δεν ήταν σύμφωνο με τα πρότυπα και τις διαδικασίες που έγιναν αποδεκτές στις ρωσικές πτήσεις στη Συρία.
Είπε: «Είναι περίεργο ότι οι συνομιλίες των πιλότων μεταδόθηκαν μέσω ανοιχτού ραδιοφωνικού καναλιού, ενώ οι πιλότοι ανταλλάσσουν συντεταγμένες όλων των στόχων μέσω ασφαλών διαύλων επικοινωνίας», σημειώνοντας ότι όλες οι σύγχρονες δραστηριότητες αεροσκαφών «Su-34» και «Su-35 »Καταγράφονται, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου εκφόρτωσης όλων των πυρομαχικών, πληροφορίες που μπορούν να ληφθούν από τα ηλεκτρονικά του αεροσκάφους κατά την επιστροφή στη βάση.

Από την άλλη πλευρά, η εφημερίδα χρησιμοποιεί ένα πολύ πρωτόλειο μέσο για την παρακολούθηση των πτήσεων των συριακών και των ρωσικών αεροσκαφών όπου έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο οθονών που ζουν κοντά σε όλες τις βάσεις αέρα και προσπαθούν να καθορίσουν τον τύπο και την κατεύθυνση των μαχητών ελικόπτερα, μεταδίδουν αυτές τις παρατηρήσεις και προβλέψεις σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και «κανάλια τηλεγράφων».

Η εφημερίδα κατέληξε αναφερόμενη σε αυτό που επιβεβαίωσε ο ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, ο Vladislav Shurygin, ότι μιλώντας για «τη φρίκη της ρωσικής αεροπορίας» σκόπευε, στις πρώτες ημέρες της στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία κατά της τρομοκρατίας, να θέσει το ζήτημα της επιβολής μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στο ρωσικό και συριακό εναέριο στην επικράτεια όπου βρίσκονται οι τρομοκράτες. Αυτό δεν εμποδίζει μόνο την πρόοδο του Συριακού Αραβικού Στρατού, αλλά δημιουργεί επίσης τον κίνδυνο μιας στρατιωτικής αντιπαράθεσης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας

dimpenews.com