Ποιά δύναμη βρίσκεται πίσω από την επίθεση σε στρατόπεδο στο Νίγηρα με 70 και πλέον νεκρούς;;;;;;

Toυλάχιστον 70 νεκροί σ΄επίθεση κατά στρατοπέδου στο Νίγηρα ενώ από πηγή αναφέρονται και 30 εξαφανισθέντες.Σκοτώθηκαν και 57 επιτιθέμενοι. Ο Πρόεδρος της χώρας Mouhamadou Issoufou επιστρέφει εκτάκτως στο Νίγηρα από την Αίγυπτο όπου συμμετείχε αυτή την Τετάρτη σε forum για την ειρήνη στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα μ΄αναφορά του AFP, πολλοί επιτιθέμενοι οπλισμένοι εφόρμησαν σε θέση του στρατού την Τρίτη στο Inates, που βρίσκεται στα Δυτικά της χώρας και πλησίον των συνόρων με Μαλί.

“Οι τρομοκράτες βομβάρδισαν το στρατόπεδο με οβίδες και ολμοβόλα.Οι εκρήξεις των πυρομαχικών και των καυσίμων ήταν ο λόγος του βαρύ απολογισμού ”, ανέφερε η πηγή που επικαλείται το AFP. Για να γίνει η επίθεση σύμφωνα με τοπικές δημοσιογραφικές πηγές οι επιτιθέμενοι έκαναν σαμποτάζ σε όλες τις εγκαταστάσεις επικοινωνίας της ζώνης πριν περάσουν σε δράση επί των 3 θέσεων των FDS (Δυνάμεων Άμυνας κι Ασφάλειας) της στρατιωτικής θέσης του Inatès.  Αναπάντητα ερωτήματα προκύπτουν για την επίθεση.

Το α΄αφορά την παρουσία ενός αεροσκάφους που επιτηρούσε τη βάση πριν και μετά την επίθεση. Σε ποιά δύναμη ανήκει Και ποιά ήταν η αποτελεσματικότητα της εναέριας επίβλεψης της ζώνης από κάποιους εταίρους του Νίγηρα; Aυτή η επίθεση σχετίζεται με την σύσκεψη του Pau;;;

Ο Emmanuel Macron στις αρχές Δεκέμβρη συγκάλεσε μια σύσκεψη με τους 5 προέδρους των χωρών του Sahel στο Pau για τις 16/12/ 2019.

Ο Emmanuel Macron ζητά από αυτούς να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους έναντι της γαλλικής στρατιωτικής παρουσίας στις χώρες τους για την επιχείρηση Barkhane στη ζώνη sahélo-saharienne. Ζητά από τις χώρες G5 Sahel
(Μαυριτανία, Μάλι, Μπουρκίνα Φάσο, Νίγηρας και Τσαντ) να τοποθετηθούν σχετικά με τη στρατιωτική παρουσία της Γαλλίας στην περιοχή στο πλαίσιο των «αντι-γαλλικών κινήσεων».Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως η επίθεση έλαβε λογισμική υποστήριξη από το γειτονικό Μαλί…….

dimpenews.com